Förtydligar mig

Det tog en sabla spinn det här men det är bra. Brännboll väcker känslor.

Okej då ska jag ta och förtydliga mig.

1. Jag var inte på plats så jag såg inte och vet ej exakt vad som sades i matchen mellan BCZ och Salming. Precis som jag skrev i svaret till Jukkas kommentar så om Oscar eller Bobbo eller någon annan gick över gränsen så är det naturligtvis beklagligt och inte bra för brännbollen.

Men jag var inte på plats så jag kan inte säga om dom gick över gränsen. Jag hade telefon kontakt med Stefan Sjöström under matchen och fick inte den bilden då, pratade med Jonatan Brolin och fick inte den bilden då men har helt klart fått bilden nu av att dom gick över gränsen från er som kommenterat bloggen.

2. Går ett lag över gränsen ska dom naturligtvis bestraffas för det. Det finns ett regelverk och även om domarna har svårt att följa det så finns det där. Jag har precis som Karolina skriver varit med och tagit fram det.

3. Personangrepp och rena hån inte bra för brännbollen. Det som dock är bra för brännbollen är känslor. Att folk bryr sig.

Jag ser hellre finaler som ifjol(bortsett från det som kastades in) där det finns polaritet vilket skapar en fantastiskt stämning. Hellre det än som det var 2005-2007 när det var helt dött runt finalen. Varför var det då så hett i finalen i fjol. Jo för att det fanns en polaritet. Ett favoritlag och ett som inte var det.

Jag vill att det ska visas känslor både på banan och i publiken. Då bryr sig folk om resultatet.

* * *

För den stora bilden runt  Brännbollscupen är detta inte alls så viktigt med dessa känslor. Där är det festen, det folkliga, utklädnaderna, vädret(om det är bra) och allt det andra som är viktigast. Där handlar det om att få så många som möjligt och inse hur kul det är att spela brännboll om så bara en gång om året. Det är bland de lagen som gör upp om titeln och bland publiken som följer dessa som jag vill se känslorna.

4. Varför vill jag att Oscar ska fortsätta att skrika från bakplan, varför vill jag att Fredrik ska fortsätta att maska och varför vill jag att Markus ska snacka när folk slår.

Jo för att det väcker känslor. Naturligtvis ska bettenden inte gå ut över folk personligen men normalt brukar inte Oscar gå över gränsen utan jag tänker så här.

Visst var det extra skönt att vinna mot Fantomen 2009 när Fredrik surrade så mycket på plattan och vi klarade oss ändå utan utebränning.

Visst måste Fantomen ha gillar att få slå BCZ i finalen i fjol. Speciellt när Oscar kaxade och hetsade upp puliken att skrika mer och missade.

Visst måste det vara extra skönt att vinna mot Übermensch när Marcus stått där på plattan och surrat med sina medspelare just i motståndarnas backsving.

* * *

Vad jag vill se är alltså personer som är beredda att göra det lilla extra för att vinna. Ibland till och med utnytja reglerna litegrann. Då får vi mer polariteter och mer känslor inom brännbollen.

Ni tittar isolerat på matchen BCZ-Salming och den såg jag som sagt inte. Den kanske var en skam för brännbollen. Jag kan inte uttala mig om det.

Dock som jag ser det trots att jag är ordförande i IKSU Brännboll och en av dom som leder arbetet för brännbollen så är betteenden vilka väcker känslor men inte går över gränsen bra för brännbollen. Det kommer jag att fortsätta att tycka.

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Oskar

    Helt sjukt vad det här tog spinn. Ber om ursäkt om ni har tagit illa vid er.

    Allt jag gör och vill i mitt agerande är att tagga mig själv och mitt lag och sen psyka motståndarna. Det var endast en match denna turnering som de vart i överkant och de var matchen mot Salming. De var även den matchen som alla hade hypat om flera veckor i förväg. Övertaggad kallas det. Synd att det var flera åskådare som tog illa vid sig, de var absolut inte min mening. Jag är medveten om att jag är drygare än yes när jag spelar viktiga och thighta matcher. Det är bara ett sätt att tagga och väcka känslor. Vilket jag uppenbarligen lyckades med under denna match.

  2. Pyromania

    Ahh, så det ni gör Oskar är egentligen exakt samma sak som exempelvis Pyrroklacken gör, frånsett att ni spelar matchen och vi i klacken står vid sidan om?

    För jag vill minnas att det blev ett väldans liv ifjol nämligen. Är det inte det som kallas ”Kasta sten i glashus”?

    Men det är väl bara, citat: ”ett sätt att tagga och väcka känslor”…

    Surt sa räven, som bet sig själv i häcken 🙂

  3. Oskar

    Du får gärna kalla mig du. Och på sätt och vis ja.

    På mig som spelare får du/ni skrika hur mycket ni vill. Det tycker jag bara är roligt och taggande. Det jag/vi i bc klagade på förra året var att våra nära och kära fick mer skit än vi som spelade. Inte så coolt att kalla min 75åriga mormor för ”bögjävel” bara för att hon hejar på mig? Skrik det då hellre till mig för inte är det hon som ska träffa bollen?

    Sen var de ju inte så ballt att vara tvungen att ducka för diverse öl/spritflaskor som kom inflygande mitt under match. Men de känns som om de var förra årets pladder.

    Skrik på du/ni som vanligt så kommer jag också att skrika. Dock på mina med och motspelare. =)

  4. Pyromania

    Jo men DU om någon måste ju förstå att det ”bara är ett sätt att tagga och väcka känslor”.

    Skillnaden är att vi Pyromaner aldrig gör det när vi spelar.

    Starkt av din mormor att vara på brännbollen när hon var 75 år, särskilt att stå brevid klacken, all heder till henne.

  5. olle

    Jadu Oskar, och Roger Boström som sitter i publiken och är anhörig ,han går det bra att skrika åt. Vad är skillnaden?

  6. Oskar

    Roger står i vägen när jag är på väg till nära och kära när jag skriker ut glädjen över att vi vunnit. Jag tittar mot honom ja men jag skriker inte åt honom.

  7. Kapten Plakat

    Men visst måste man väl förstå att det beteende som förs inne på plan kommer smitta av sig på publiken utanför plan? Står en en spelare och skriker bög (eller vad för kränkande som än skriks) åt en spelare i andra laget så kan väl vem som helst förstå att man signalerar att det är okej för supportern utanför plan att skrika samma sak åt det andra lagets supporter.

    Dessutom sedan när är det acceptabelt från någon lagledning eller arrangör inom fotboll eller hockey att psyka och kränka motståndarlaget? Det är väl något som genast bestraffas i andra ”mer seriösa” sporter?

  8. Pyromania

    Det här blir bara bättre och bättre. Det kan inte tänkas vara så att du springer fel väg om Roger redan står där?

  9. Lasse K

    Det enda mer pinsamma än BCZ på yran är deras usla bortförklaringar här i bloggen. Kom igen, inse att ingen tycker ni är roliga. Skippa attityden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.