Fler listor

Först och främst tar vi lite statistik:

Antal inlägg totalt i Brännbollsbloggen.

130

Antal inlägg där BCZs bettende berörs.

5

Antal kommentarer totalt:

497 (3,8 per inlägg)

Antal Kommentar på dessa fem inlägg:

96 – (19,2 per inlägg)

* * *

Kongo tipsar om fler listor och då ska han få det.

Spelare/lag som föregår med gott exempel: (Alltså typ ett Fair Play pris)

1..Bränn inte Bullen – Ett trevligt lag som verkligen ingen har någonting emot. Kan vara heta under en match men släpper förluster och vinster direkt efteråt. Vilka andra hade hanterat debacklet i Finalcupen i fjol på ett så bra sätt som Bullen?

2. Hvorte Hvar – Är alltid trevliga, sportsliga och har dessutom hållit ihop sjukt länge. Ett lag som kan ta en förlust men även ett lag som inte är dryga när dom vinner.

3. Kenya Bridgeklubb – Jag har tränat och spelat mot laget massor med gånger. Är ödmjuka men ändå peppade i en bra blandning.Ett genomtrevligt lag. Kan inte uttala mig om årets lag som hade typå 2 spelare kvar från gamla Kenya.

4. Smashboosters – Unga lag som får lite framgång brukar ofta bli kaxiga och dryga. Inte Smashboosters. Dom är trevliga och accepterar sina förluster. Jag har sannerligen aldrig hört ett ont ord om Smash.

Bästa domare:

Det här är en svår fråga. Grundproblemet för mig är att jag inte vet vad domarna som dömer i stora cupen heter. Det är Patrik och Ola från IKSU som tillsätter domare så jag har faktiskt dålig koll.

Jag har sett Oskar Stenberg, Peter Arkhult, David Lundkvist, Magnus Eklund, Pelle Tobiasson, Jocke Rådeström m.fl från de etablerade lagen döma i sommarturneringar och alla gör ett kanonjobb.

Derrik Åström i Tesa Tejp är domare i högsta serien i Sverige i basket så jag kan tänka mig att han med kombinationen av att kunna brännboll och domarvana är riktigt bra.

Jag är faktiskt inte helt tokig själv heller som domare om jag får säga så. Som förbundsdomare i basket har jag vanan av att döma och sedan har jag sett en och anna brännbollsmatch i mitt liv(även dömt en och annan). Men min kärlek till maskningar, elakheter och psykningar diskvalificerar väl mig (skämt för den som inte förstår det).

Mardrömsmotståndare för seedade lagen

1. Pyroman på Plan – Kanske inte det bästa oseedade laget spelmässigt men tillräckligt bra för att störa dom flesta. Klacken däremot gör att detta är en mycket tuff match speciellt för ett tämligen orutinerat seedat lag.

2. Svinto har varit oseedade så länge nu att dom räknas som det. Svinto har en så hög högsta nivå att alla lag gärna slipper dom.

3. Glennboll/Maiden – Är i grunden ett riktigt bra lag och är nu även seedade. Men innan dom blev det så var det egentligen bara alkoholen som höll dom därifrån. Har Pyrro åkt ut dessutom ja då har laget en grym klack också.

4. Nästa år kommer Hjärnsläpp att vara en av dom absoluta mardrömsmotståndarna för de seedade lagen. Tro mig vi kommer taggade till tänderna för att ta tillbaka vår seedning och laget är ganska bra.

Bästa lagledare/coach:

1. Per Tobiasson, BK Rel – Utan Pelle så fungerar inte BK Rel närmelsevärt lika bra. Är utan minsta tvekan den viktigaste lagledaren för sitt lag. Fråga spelarna i Rel.

2. Fredrik Holmgren, Fantomen – Fredrik är som jag förstått det den som kommer på dom flesta av sångerna, specen och allt annat laget hittar på. Han är helt klart drivande i showen vilket är Fantomens identitet och därför är Fredrik så viktig för Fantomen.

3. Olle Fahlström, Bäst i Medvind – Jag vet inte ens om Olle är lagledare men han leder laget. Ingen spelare är mer viktig för sitt lag än Olle F skulle jag säga.

4. Jonas Brändström – Gaypolisen – Jonas har drabbats av sjukdomen bränboll. Han har dragit med sitt lag och därför är Gaypolisen ett av dom mer peppade lagen i cupen. Gaypolisen spelar bra brännboll, bjuder på show och lag som Gaypolisen är sjukt viktiga för cupen. Ingen Brändström = Ingen Gaypolisen känns det som.

Det finns många andra lagledare som är viktiga för sitt lag. David Lundqvist, Bullen, Marcus Bohlin, Übermensch Eric Boström, Salming, Micke Samuelsson, Plakat Pirat, Markus Ekman, Lost Vikings

Topp 5 nästa år.

1. Salming

2. BK Rel

3. Bränn inte Bullen

4.Fantomen BC

5. BCZ

 

Skrällsegrare i cupen genom åren.

1. Styva Lemmar 1989 – Varken före eller efter har man uppvisat några resultat som liknar detta. Träffade rätt i tiden genom att vinna före trion BK Rel, Västteg och Sehlberg kom upp i toppen.

2. Fantomen 2010- Seedade som nummer 32 slog Fantomen ut Salming i 16-delen, vände en match som var ovändbar mot På Bana 1 och i finalen hade man marginalerna på sin sida och vann med en poäng. Visst Fantomen hade varit med i toppen ett tag men det var en jätteskräll.

3. Varför Skjuter Sehlberg 2003- Det kändes som att Sehlberg hade vunnit sina cuper och passerat sin topp. Genom att vinna matcher med en poäng, på lika och på alla möjliga tänkbara sätt tog dom sig till final mot BK Rel och segrade. Sjukt oväntat var det allafall.

4. Raska Taskar 2004 – Visst Raska hade varit med i toppen ett par år men att dom skulle slå favoriterna BK Rel i finalen trodde ingen. En turnering där allt gick rätt för Raska och där Mariehemmarna gjorde en riktigt bra final.

5. Übermensch 2009 – Übermensch hade visserligen varit i final en gång men kändes sett till resultaten klart som att laget var på nerväg. Allt klaffade dock 2009 och man kunde oväntat nog slå BK Rel som man aldrig slagit i Yran tidigare i finalen.

När når cupen 500 lag igen, och med vilka medel?

500 är på inget sätt en orimlig siffra att nå snart. Jag menar att det går att vara där redan 2012. Nu hade vi lite dåligt väder både 2010 och 2011 vilket gör det svårare. Sedan kommer Mariehemsängarna att vara delvis uppgrävda även nsäta år. Därför kommer nog maxkapaciteten för cupen ligga på runt 400–430 lag 2012 så när når vi 500 lag? 2013

Hur tar vi oss dit? Det handlar om några saker. Delvis måste en mer riktad marknadsföring ske mot studenterna. Det samarbete som IKSU Brännboll har med kåren idag när man arrangerar studentcupen i September månad är en bra start men ett samarbete borde finnas även inför stora cupen.

Jukka Linna har kommit med en hel del bra förslag för hur vi når studentlag på brännboll.nu. En nyckel tror jag är att verkligen informationen om att cupen finns sprids till alla studenter på Universitetet och att den görs i flera olika kanaler. Nyhetsbrev, tidningar, anslag, events, m.m.

Utöver detta så tror jag att två mediala satsningar behöver göras.

Delvis bör ett bättre kommunikation med VK eller VF finnas. Att bilagan ska komma tillabaka är inte troligt men att kunna ha artiklar flera gånger inför cupen i tidningarna ska inte vara omöjligt. Som det var nu så rapporterades det i stort sett bara under själva cupen. Inget inför. Förutom på webben.

Den andra satsningen handlar om IKSUs egen informationsspridning. Satsningen där kommer att bli via webben. Hemsidan brännbollscupen.se måste bli bättre, Facebook ska fortsätta att användas och den här bloggen är en viktig del i hela webpaketet.

Utöver webben så bör även en betydligt större affishering finnas än det gjorde i år. I grunden handlar det om att skapa en känsla av att det händer något. Att i år är det något speciellt med cupen.

Därför behöver en marknadsföringssatsning komma i kombination med en förändring av cupen. Något måste läggas till cupen för att känslan ska vara att oj i år satsar dom och så bör det vara varje år. Det kan vara att företagscupen återuppstår, öltält på ängarna, band som spelar på ängarna eller vad som helst. Bara det händer något.

Jag har många ideer och uppskattar att få ännu fler så bara skicka till mig på [email protected] eller kommentera här i bloggen.

En sak är säker. Jag kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med IKSU för att vi ska få en större, bättre och mer kvalitativ cup.

Oavsett om ni tycker att jag har helt felaktiga åsikter om lag, uppträdande och annat så arbetar jag för cupen och för brännbollen.Inte primärt för eliten och utan för folkfesten, spektaklet och hemvändarcupen som Brännbollscupen är.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Ole Einar Björndalen

    Kul med listor, kom med fler! Lista gärna lite bredare än top5 om du ids då det finns så många bra spelare. Förslag: Bästa innespelare, bästa utespelare, bästa spelare(totalt), bästa tjej, roligaste lagnamn, högst lägstanivå, högst högstanivå, snabbaste spelare, mest talangfulla spelare, plocka ihop ditt dreamteam osv.

  2. Per Frank

    Tycker Arken också hör hemma på listan bästa lagledare. En bra taktiker som både går in och hissar och hammrar

  3. slagaren

    Tror sista bossen kan bli farliga! Har en bra mix i laget med uppemot 5 spelare födda på 90 talet blandat med lite äldre spelare!! Kan bli riktigt vassa framöver!!

  4. Brändström

    Hahaha! Tackar så mycket för de varma och fina orden Gurra!
    Kan bara instämma med allt du sa! Det stämmer till punkt och pricka!
    Stort tack!

  5. Tore

    Kan meddela att typ 4-5 spelar i Kenya kommer ursprungligen
    från Gozzi96 och har spelat med Kenya i 3 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.