Listor

Det blev himla livat här i bloggen men det får man räkna med när man nr.1 tar upp BCZ, nr.2 kommer med kontroversiella åsikter. Men nu var det från min sida slutsnackat om BCZ och deras betteende. Alltså i bloggen och det tills någon fler turnering spelas.

* * *

I helgen spelas träslaget i Ånge. Salming är regerande mästare och deltar även i år. Jag räknar med en rapport från Ånge och återkommer med den på söndag. Jag har själv spelat Ångeturneringen en gång och bortsett från att måtten är 25*20 istället för 28m så påminner turneringen mycket om en Umeåturnering.

* * *

Jag har efterfrågat resultaten från cupen. IKSU har lovat att skicka dom till mig när dom kommer fram. Dock har IKSU haft mycket att göra bl.a. med Vårruset nu efter Brännbollscupen. Jag postar resultaten samt dom nya seedningarna i bloggen och på brännbollscupen.se så fort jag har fått dom från IKSU.

* * *

Listor efterfrågades av någon trevlig läsare så här kommer ett par:

Top 4 i Brännbollscupen 2016:

1. Salming – Med åldern och kvalliteten på sin sida kommer Salming att nå toppen. INGA TVIVEL RÅDER!!

2. Bränn inte Bullen – Födda 83. Hänger kvar..

3. BCZ – Tror att dom håller ihop ett antal år till. Är födda mellan 78-85

4. På Bana 1 – Fortsätter nog ett antal år till och är födda 79 så vid 37 års ålder ska dom fortfarande vara farliga.

Jag tror att BK Rel, Sehlberg och Fantomen blivit för gamla då. Raska finns nog inte, Übermensch är i gränslandet till att vara för gamla men vilket nytt lag har kommit fram? Det är svårt att gissa.

Mest underskattade spelare i Brännbollscupen just nu: 

1. Johan Svedelius, Bränn inte Bullen – När man tänker på Bullen kommer David och Hugo ofta till minnes. Båda bär laget frammåt men den som har det lilla extra i Bullen är den som man kanske inte tänker på för än det smäller och man är bränd. Johan har ett av cupen bästa kast, han kan slå med vilken teknik som helst och slår oftast sjukt långt. Helt klart underksattad men framförallt bortglömd.

2. Peter Nyström, BK Rel – Låna in Peter till ditt lag ska ni få se. Han har en undanskymd roll i BK Rel men är säker på att hissa och kan även placera bollen riktigt bra. Dessutom en av cupens bättre brännare. Underksattad? Helt klart!

3.Oscar Stenberg, Salming – När det pratas om Salming handlar det oftast om bröderna Boström, Jange eller någon annan ur familjen Boström. Den som har sett en del brännboll, för sanningen är att Oscar ofta är skadad eller sjuk, vet att Oscar Stenberg är riktigt, riktigt stabil på att slå. Utöver det dirigerar han och styr Salmings utespel från sin tredje kon.

4. Henrik Andersson, Fantomen – Pippi är inte den första man tänker på i Fantomen. Både Richard Höög och Ola Molin är spelare som rä mer profilerade. Pippi missar dock mycket sällan ett slag och slår dessutom mycket långt. Helt klart en underksattad spelare.

5. Stefan Sjöström, Hjärnsläpp – Här hyllar jag en av mina lagkamrater. Stefan skulle ta plats i alla lag i cupen. ALLA!! Hjärnsläpp är ett ganska anonymt lag och även numera oseedat men tro mig. Stefan håller en nivå både slagmässigt, kastandes, orkesmässigt som är otroligt hög. Högre än vad dom fleta xom inte är brännbollsnördar vet.

Säkraste slagare i Brännbollscupens moderna historia (90-11):

1. Anders Sjöstedt, BK Rel

Vad jag vet har han bara missat två slag i cupens historia. Två sneslag. Jag fick en chock när han slog snett i finalen 2004 mot Raska. Till och med tvillingarna Bäckman har tvingats inse att Anders bra mycket är säkrare än dom.

2. Pelle Tobiasson, BK Rel

Inget elakt mot Pelle men har får som många andra som passerat 40 hanka sig runt banan men när det kommer till att slå så träffar han fortfarande hela jävla tiden. Än värre var det på 90-talet. Få har fler träffar som sista slagare.

3. Jocke Rådeström, Västteg

Han har räddat Västteg så många gånger. Det unika just med Jocke är att han kombinerar att vara så träffsäker med att slå så högt, långt och hårt.

4. Peter Kattilasaari, Sehlberg

Peter har inte varit med de senaste åren. Dock har tennisspelare med ATP poäng en av cupens säkraste svingar genom tiderna. Han missar inte många slag och om det regnar så ja då slår han precis lika bra.

5. Eric Boström, Salming

Visst han är inte där än men han är vanvettigt säker. Ge honom några år så ska ni få se att han kommer upp på dom andra herrarna på denna listas nivå.

Bästa finalerna unde Brännbollscupens moderna era (90-11):

1. BK Rel – Ume 69ers 1998 – Den mest välspelade finalen någonsin. Två vansinnigt bra lag möttes och 69ers hade matchen i sin hand. Ett sneslag från 69ers sida avgjorde matchen vilken vanns av BK Rel med 2 poäng.

2. Fantomen-BCZ 2010 – I princip hela publiken håller på Fantomen. En makalös stämning inramar finalen och det är verkligen spännande hela vägen in i kaklet. BCZ har länge matchen i sin han men favortilaget nr 1 Fantomen tar sin första titel med en ynka poäng.

3. Västteg-BK Rel 1995 – Västteg får starta finalen innan BK Rel har kommit ut på banan. Västteg hinner nästan varva men Jonas Ts kastarm räddar Rel. Västteg vinner med en poäng till slut. En av dom största publimassorna i cupens historia fick uppleva en ruggig match.

4. BK Rel – Västteg 2002 –  Många hade väntat i flera år på att giganterna skulle mötas. När dom väl gjorde det var det mycket hetsigt i publiken. BK Rel var dock skoningslösa och vann matchen trots att den inte innehöll några utebränningar.

5.  Ume 69ers – Esox – 69ers hade spelat sjukt bra i hela turneringen och i finalen var dom om möjligt ännu bättre. Känslan var verkligen när dom vann att detta var det bästa brännbollslaget man hade skådat.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Lasse K

    Tips på fler listor: Spelare/lag som föregår med gott exempel (nej Gurra, inte BCZ…). Bästa domare. Mardrömsmotståndare för seedade lagen. Bästa lagledare/coach. Topp 5 nästa år. Skrällsegrare i cupen genom åren. När når cupen 500 lag igen, och med vilka medel?

  2. Glenn

    Saknar Glennboll där uppe i toppen 2016. Hissen från Oslo i Glennboll måste hyllas som slagare. Vi har bara börjat vår resa mot toppen!

  3. Slagaren

    Saknar Sista Bossen där uppe! Såg dem i år och sett dom tidigare. Har nu en föryngring i laget med flera spelare födda på -90 talet. Riktigt stabila både inne och ute. Tror de kan bli farliga framöver med än mer rutin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.