Snart grässäsong

Snön drar sig sakta bort från Umeås gräsytor och inom en vecka är det gräspremiär. Det är då försäsongen börjar på riktigt. Härligt!!

Ska själv spela en träningsmatch med BCZ mot Salming i morgon torsdag på Östra Grus.

Just BCZ, Salming, Bränn inte Bullen och BK Rel är några av lagen som varit ute på gruset och lirat än så länge. Vilka fler har varit ute?

Medan jag varit i New York, legat influensasjuk och sedan jobbat som en gnu har blogggen somnat till intet. Dessutom har en hel del avslöjats inför årets cup.

Vi tar det ett och ett:

1. Varför Skjuter Sehlberg gör comeback

Efter att för första gången på 23 år missat cupen i fjol gör det nu smått legendariska och trefaldiga mästarna comeback. Det får konsekvenser. Helena Vannerbäck som ifjol spelar med BK Rel väntas återvända till Sehlberg. Med både Helen Aggevall och Anna-Karin Nyberg borta från spel så är BK Rels situation på kvinnliga sidan ett frågetecken.

2. Fantomen ett frågetecken?

Fantomen har ett stort manfall även utöver Ola Molin. Ryktesvis ska 3-4 spelare inte kunna delta. Kommer vi månne få en regerande msätare som inte deltar för första gången på dryga 30 år? Hanna Ljungberg ska enligt kollega Arkhult i Brännbollsstyrelsen varit mycket hemlighetsfull när han frågade. "Vi får se vad ljungeltelegrafen kommer med" ska svaret ha varit.

3. Esox firar 20 år och Anton gör comeback

Evigt unga Esox gör sin 20:e Brännbollscup och Anton Knutsson, som varit skadad i tre år om jag minns rätt, gör comeback. Esox har tre finaler och lika många förluster. Tiden talar emot Carlshöjdslaget. Sista chansen i år om det ska bli en seger? Vad säger ni?

4. Bränn inte bullen värvar

Bränn inte Bullen är laget som smugit till toppen. Två semifinaler på tre år visar att laget hör hemma där uppe. Nu ryktas det om ett jätteförvärv. David Lunqvist väljer att kalla honom Mr.X. Jocke Rådeström, Västteg vet vi har bra relation med Bullen och lirade en sommarcup med Bullen i fjol. Men skulle han verkligen lämna Västteg? Hur som helst ska nog Bullen rankas som en av segerkandidaterna i år.

5. Hur blir det med Raska?

I fjol deltog inte Raska Taskar i Brännbollscupen för första gången på många år. Hur blir det i år. Har vi sett det sista av Mariehems stolthet? Om, kan några av stjärnorna hamna i andra lag?

Ja då var vi igång igen. Låt spekulationerna börja.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.