Hur går det för lagen som gjorde scuccé i fjol?

Jag fortsätter min genomgång av lagens chanser inför årets cup.

I går klarade jag av, de nya seedade lagen, idag avhandlas fjolårets succélag.

Övriga delar av denna serie är:

De bästa oseedade lagen

Lag på väg ned

Årets succelag 2012

* * *

Top of the line (seedade 13)

Det finns mycket idrott i Top of the line. Flera spelare som varit med ett tag men utan att riktigt lyckas. I fjol fick man en kanonlottning och kombinerade det med att prestera bra i 16-delen mot Sigges Gossar (94-75). Var dock chanslösa mot Sista Bossen (82-38) i 8-delen.

Det som saknas för att når riktigt långt är träning och inställningen till cupen. Top of the line är ett Raska, På Bana 1, Fama m.fl. ett lag som bara lirar själva cupen, inget annat.

Top of the line bör kunna bli seedade igen men beroende på lottning är dock det troligt att man blir av med 8-dels seedningen.

The Lost vikings (seedade  12)

Ett fantastiskt underhållande lag som sedan även är relativt slag och kaststarka. Har dock i stort sett ingen taktik annat än att ha roligt och slå bollen långt. Fick en riktigt bra lottning i fjol men slog trots allt där Lilla Gruppen med 76-62. Gruppen är dock väldigt mycket Berg och Dalbana i sitt spel.

Vikings är när man lägger ihop spelet och psykningen som spexet är ett typiskt 16-32 lag. Är beroende av bra lottning för att inte halka ur topp 16.

Sista Bossen (seedade 5)

En skön mix av tennisungdomar och brännbollsveteraner som Peter Olofsson(69ers) och Jörgen Eriksson(BK Rel). Har potential att bli ett topp 8 lag på sikt men bör inte förvänta sig ett längre avancemang nästa år. Hade den bästa lottningen av samtliga kvartsfinallag och slog inget lag som varit topp 8 på väg till kvartsfinal.

Dock en imponerande seger mot Boston Bruins (85-73)  i 16-delen. Det var en hajpad match där alla viste att segraren hade bra chans att gå långt.

Slagstarka som få men med ett haltande utespel. Dock en stor fördel att alla unga spelare kan träna en hel del och bli bättre.

Skulle jag tippa går laget till 8-del eller kvart i år. Behöver några år till innan man verkligen når toppen.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.