Svåraste laget att bränna ut?

Eric på Salmingbloggen tar upp ett nytt ämne. Den här gången handlar det om vilket lag som är svårast att bränna ut.

Historiskt så före man införde ett slag bränd tycker jag inte ens att det är intressant. Fattar inte att något av topplagen blev utebrända då. Från ett slagserans inledande anser jag att detta var de mest svårutbrända lagen.

Bk Rel 2005-2007: Med Anders i laget går det nästan inte att bränna ut Rel. Bk Rel blev inte utebrända på tre år heller. Det säger det mesta.

Raska Taskar 2006-2008: I och med spelarna slog så magiskt långt spelade det nästan ingen roll hur många som missde. Raska tog sig runt ändå. Sedan hade väl innespelet inget taktiskt upplägg annat än att klara sig och att sedan bränn ut motståndarna. Men det är en annan sak.

2012

Vem är svårast att bränna ut just nu?

Ska vi titta på fakta:

BK Rel blev aldrig utebrända 2010 utan föll mot På Bana 1 med en poäng ändå. 2011 var man aldrig sista slagare på hela turneringen förrän mot BCZ. Där räckte det med en gång för att utebränningen skulle komma. Totalt under 2009-2011 som varit BK Rels sämsta år någonsin blev man utebrända två gånger. I år är dock tjejsidan ett frågetecken som delvis vägs upp av Stefans löpstyrka men Jeanette är ganska ensam.

BCZ blev inte utebrända en enda gång på väg till finalerna 2010 och 2011. Det var samma visa 2008 också. Dock har man blivit utebrända fem gånger på tre finaler. Laget är mycket jämt med många slagare som har en högt snitträffprocent. Speciellt tjejernas slagstyrka med Carina i spetsen är en viktig faktor. Blir primärt utbrända när dom har stark motvind eller när Bobbo missar som är lite av lagets stopper. 

Det känns som att Salming aldrig borde bli utebrända med Erics säkerhet, Johans längd i slagen och Janges löpsteg kombinerat med höjd och längd i slagen. Dessutom har man Oscar, Peder, Roger och Petter som är säkra slagare. När laget blir utebrända händer nästan alltid samma sak. Eric slår en markboll och Jange missar sitt slag. Då blir pressen på Johan att slå ett tvåkonersslag stor. I år är det negativa att den starka killsidan troligen måste väga upp den orutinerade och något svaga tjejsidan. 

Bakom dessa tre som i min syn är svårast att bränna ut finns: Bullen, På Bana 1, Fama, Sehlberg och Esox som alla fem är ruskigt slagstarka. Alla fyra har dock negativa sidor. Bullen kan börja slica det mesta, På Bana 1 och Fama har ingen riktig taktik i innespelet vilket ibland sätter dom i onödiga situationer, Sehlberg är inte det löpstarkaste laget och Esox har ofta två tjejer som svingar en del luft.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.