Antal spelare i laget

Det har först en diskution på ängarna om vilken regel som egentligen gäller för antal spelare. Går vi tillbaka till 80 och 90-talet var det tio spelare i varje lag som gällde. Då skulle alla tio fyllas i vid anmälan. Detta försvann under 90-talet men antalet tio kvarstod.

Jag kan inte komma ihåg vilket år det var men en förändring har gjorts, låt oss säga 2003, och nu tillåts eva spelare i varje lag. Under de senaste åren har dock en tolkning smugit sig in.

Där har en del lag tolkat det som att det är elva spelare per match men att du kan byta mellan matcherna. Efter att ha pratat med tidigare generaler och regelexperter har jag nu kommit fram till att detta är fel. Regeln är elva spelare i ett lag, dessa får disponeras hur du vill under turneringen så länge du följer övriga regler.

Skulle fyra spelare skada sig så ja då är man bara sju spelare kvar och får lov att spela med sju spelare.

Detta är naturligtvis i grunden en svår fråga. Ett lag kan alltså vara 10 spelare och om man får en skada eller bara känner för det plocka in en elfte under turneringens gång så länge den inte spelar med ett annat lag. Det är inget regelbrott.

I fjol spelade Salming med 12 spelare. Vid fråga från ett motståndarlag förde Salming fram att de följde reglerna, att tävlingsledningen sagt att det var okej. Ingen motståndare protesterade mot Salming eller pratade med tävlingsledningen och således spelade Salming med 12 spelare, ett regelbrott.

Varför kan man då inte vara tolv spelare?

I hockey, fotboll, handboll, basket m.fl sporter kan man ha flera spelare i truppen som sitter på läktaren ena dagen för att spela nästa.

Det är enkelt. För att reglerna säger så. Skulle reglerna säga 11 per match då skulle ett lag kunna bestå av 30 personer eller skulle man kunna vila fem personer till kvartsfinal och frammåt och ta in dom då. Men så lyder inte regeln. Det är många som följt regeln genom åren och tvingats peta folk därför bör vi följa regeln även i år. Det är vad som kom fram från Iksus tidigare turneringsledning och även stora delar av Iksu Brännbolls styrelse.

Till nästa år ska dock regeln förtydligas så att den inte går att missförstå samtidigt som vi ser över om elva spelare är det perfekta numret. Kanske borde det vara 12 eller fler spelare.

I det här fallet är det tråkigt med de lag som har trott att 12 spelare är okej och därför har så många. Problemet är bara. Vad gör man nu? Meddela alla att 12 spelare är okej? Meddela alla att hur många som helst är okej men bara 11 per match? Meddela att alla som trott att 12 gällde och därför har 12 spelare få dispens? Eller köra på 11 spelare?

Bedöm själva!

Etiketter: ,

45 kommentarer

  1. PH bcz

    Nu kanske jag skulle ha räknat till 10 innan detta inlägg men VAFAN!! hur kan det skada någon att vi använder 2 tjejer som delar på en plats i truppen? Men det är ju kul att brännbollsyran har hamnat på en såpass seriös sportslig nivå att vi med 2 veckors varsel ska säga upp ett mångmiljonkontrakt med en av våra spelare. Detta för att vi bryter mot en regel som ingen brytt sig om eftersom det ändå bara är taskigt att vara 12 personer och ställa en vid sidan av vid var och varannan match.

    Varför vi råkar vara 12 pers i första läget är för att vi fick 2 nya tjejer i laget i fjol som ville vara med i år också samt att våra 2 ordinarie spelare har kommit tillbaka. sen att tjejerna också umgås rätt flitigt med varandra på fritiden gör ju inte saken sämre om inte annat för lagsammanhållningen och lagfesterna.

    Men nu blir det väl troligt att en tjej bara får spela tjejcup och det hjälper ju säker till att ge felr lag i turneringen.

  2. Gustav Pettersson

    Svar till PH bcz (2012-05-11 17:04)
    Enligt mig gör det ingen som helst skada om ni har en extra tjej i laget. Om ingen av motståndarna bryr sig om regeln har den ingen betydelse. Då är det ingen som protesterar mot någon.

    Hade ingen tagit upp denna regel för diskussion i Brännbollsstyrelsen hade troligen ingen brytt sig. Nu togs diskussionen upp och jag gick vidare med den.

    När man ser regeln ur BCZs perspektiv så är den bara negativ. Dock skulle man rent tekniskt om man ser på hur regeln tolkas om det är 11 per match kunna ta in 3-4 helt fräsha spelare i kvarten och frammåt t.ex. Då blir det inte fair.

  3. Kapten Pyrro

    ”2 veckors varsel”. Näe, maxantalregeln har funnits sedan Iksu började med brännbollsturneringen (för att få så många lag som möjligt i turneringen). Det har aldrig varit prat om något annat än just ett maxantal spelare i laget. Står det max 11 i laget, så betyder det just max 11 i laget. Inte 11 spelare och ibland fler, eller 11 spelare per match. Att denna regel sedan kanske har missbrukats hos vissa lag, är inte samma sak som att det är tillåtet.

    Hur förklarar man annars regeländringen från max 10 spelare till max 11 spelare. Hur stor förändring skulle det ha varit att få ha 10 olika spelare per match, eller 11 olika spelare per match? Föga, torde svaret vara för de flesta.

    Har själv varit med och spelat åttondelsfinal mot Västteg då vi inte fått ta in en ny spelare för att en av de våra hade sträckt sig. Vi skulle då bli diskade. Förvisso länge sedan, men samma regler gäller idag.

    Om man sedan har någon ”snyftarhistoria” huruvida Lasse som är ihop med Stina som har en kompis som hon lovat vara med i laget och Lasses brorsa lovade Steffes kusin Roine som har en jävligt bra arm att vara med, det spelar liksom ingen roll.

  4. PH

    Nu är vi dock inne i ett väldigt elitiskt tänk som jag inte riktigt tycker hör ihop med yran. visst jag spelar för att vinna men ännu mer för att ha roligt och jag har gjort mina 15 år förut utan chans att vinna cupen men ändå spelat.

    Det är en hel del lag som spelar med 12+ spelare, det finns även andra regelbrott som alla vet om men som inte skadar någon som jag tycker ska få vara som det är just för att det berikar yran. (försök blåsa när någon inte har foten på plattan varje gång det sker i vissa matcher och se hur roligt resultatet blir).

    Jag tror inte att vi har så olika synpunkter egentligen (hoppas det) men att ta upp den här saken gör ju att vi kommer få ögonen på oss. Detta gör det lite knepigt att smyga genom med 12 utan att någon upptäcker det och vi kan ju inte gärna fråga nästa motståndare om det är ok när vi redan gjort brottet i tidigare matcher..

  5. Gustav Pettersson

    Svar till PH (2012-05-11 18:50)
    Jag tror inte att vi tänker det minsta olika PH. Du vet att jag aldrig spelat för att vinna cupen och att jag står för glädjen som nummer ett. Jag tycker att när det gäller lagen utanför eliten är det skitsamma med många av reglerna som inte har med säkerhet att göra.

    Dock är det så att när nu diskussionen kom upp i styrelsen där många elitlag finns med så är det helt omöjligt att smyga med det hela. Då är det lika bra att gå ut öppet efter att ett besked/beslut tagits fram.

    Nu blev det olyckligt för er men precis som jag skrev efter omskrivining.

    Vad gör man nu? Meddela alla att 12 spelare är okej? Meddela alla att hur många som helst är okej men bara 11 per match? Meddela att alla som trott att 12 gällde och därför har 12 spelare få dispens? Eller köra på 11 spelare?

  6. Champ

    Man kan ju se det som att man utser en trupp (som ej är reglerat i cupen) som sedan tar ut ett lag för varje match. Som i fotboll. Vissa är på läktaren. 11 är max man kan utse till laget.

  7. PH

    Pyrro:

    Jag säger inte att regeln i sig inte finns, men att den skulle innebära diskning är lite väl hårt. Iaf innan det är tydligt att någon utnyttjar den. Samma sak med regler som foten på plattan och spel i flera olika lag och säkert ännu fler regler.

  8. Spelare

    PH: Jag vet inte varför just 11 spelare är bestämt men man måste ju sätta gränsen nånstans. Vad gäller din förklaring om att det skulle påverka ert lags sammanhållning och era lagfester på grund av att tjejerna hänger på fritiden tänker jag, kanske lite elakt, ”vem bryr sig?”.

    Gustav: Så det är okej med en tjej extra? Gäller det killar också enligt din åsikt eller är så att säga killar mer värda?

  9. Gustav Pettersson

    Svar till Spelare (2012-05-11 19:14)
    Det har absolut ingen betydelse om det är en tjej eller en kille. Vad jag menar är att i sak så har jag inget emot att BCZ vill ha med alla som hör laget utan att peta någon. Sättet som dom vill använda 12 spelare på är inte det regeln vill förhindra. Dock så har regeln andra funktioner och då kan inte BCZ ha 12 spelare oavsett bakgrund.

  10. Gustav Pettersson

    Svar till Spelare (2012-05-11 19:14)
    Sedan verkar det vara en sport i den här bloggen att inte förstå vad jag menar men det är kanske charmen med ett öppet kommentarsfält.

  11. PH

    Spelare: Nu är det väl inte så att vi måste ta med alla i laget för att kunna umgås med dem, men att det inte skulle vara lika roligt att behöva peta en spelare som redan är med i laget.

  12. Kapten Pyrro

    PH: Jag menar bara att det är maxregeln som funnits och då borde även den vara gällande. Sedan huruvida den är rätt eller inte det kan vi diskutera. Själv spelar jag gärna med 12 spelare, det kan till och med tänkas ha hänt. Sedan har det alltid varit förknippat med diskning om du spelar med fler spelare än tillåtet.

    Jag blev bara väldigt förvånad över att flera av topplagen INTE hade koll på detta. Eller så har man visst koll på detta och låtsas som att man inte vet och kört med fler än 11 spelare och hoppas på att ingen säger något. Jag tror faktiskt det är relativt vanligt om jag ska vara riktig ärlig. Däremot tycker jag det bara är bra om reglerna blir tydligare. Det finns fortfarande en del regler som egentligen bara går på ”praxis”.

    Syvende och sist bör det vara lika för alla. Ska exempelvis BCZ spela med 12 spelare, så ska ju naturligtvis alla andra lag även få göra det. Fast det kanske blir lite tight med 2 veckors varsel att ordna en till spelare, inte sant? 😉

  13. Dup

    PH: Visst tråkigt att ni måste kicka en spelare 2 veckor innan men ni har ju vetat regeln innan så skyll er själv.

  14. Ärlig

    Grejen är att det tidigare har sagts att 11 är Max i laget per match, men ingen gräns hur många man får vara i truppen enligt Stenberg som pratat med ledningen för cupen.

    Gustav: Jag begär härmed att Salming tappar sin seedningsplats pga fusk som uppdagats. Vad säger reglerna om detta och hur beslutas om detta? Ska ett fuskande lag kunna få behålla sin seedningsplats?

  15. Kapten Pyrro

    En annan grej är att Hasse hade pratat med grabbarna på Bravida, enligt dem så hade Fransén sagt att man inte fick spela med fler än 11 spelare i laget.

  16. Lasse K

    Det kan inte finnas någon med koll på brännboll som är överraskad över vilka lag som figurerar i denna diskussion. PINSAMT att hävda att det skulle vara 11 spelare per match! Vilka fler regler ska vi tänja på för er skull?

    BK Rel brukar bl a spela med en uppsjö av egna slagträn, och småsyskonen i BCZ/Salming ser och lär som trogna arvtagare. Slutresultat = döden för brännbollsyran.

  17. Jukka

    Ärlig och alla andra, jag har också pratat med ledningen flera gånger gällande detta och aldrig har dom sagt att det är 11 spelare per match som gäller, inte till mig i alla fall.

    Det dom i ledningen har sagt till mig är 11 spelare i truppen och max elva får användas per match av de spelare som är med i truppen, åtta spelare på banan punkt.

    Vi i Hjärnsläpp har inte släppt in spelare i laget som kan prestera och som tillhör lagets bekantskapskrets pga elva och tiospelare-regeln.

    Jag är den första att erkänna att det har slarvats med regeln men att hävda i någon av ”elitlagen” att man inte har känt till regeln luktar tjurbajs i min näsa…

    Hur petig man ska börja vara med denna regel bland elitlagen kommer att skapa följdverkningar i tillämpandet av andra regler.

  18. Dup

    Regel är regel helt enkelt. Man får inte kasta på tredje, inte slå bakåt eller använda platta träet. Sluta gnälla.

  19. Publik

    Låt folk ha med tolv om de vill, så länge de mönstrar 11 per match..Brännboll är en folksport som ska bygga på glädje och gemenskap..

  20. Glenn

    Vad är problemet, regler är till för att följas! Brännboll är en bedömningssport, misstag med foten på plattan, handen i öglan samt snedslag kommer att missas av en DOMARE! Spela med felaktigt antal spelare från start är F U S K ! Skiter som många andra i om det finns släktskap eller kompisrelationer inblandade!
    Alla kan vi bli skadade, risken är förmodligen större i Drunken Sailors än i Salming!

    Hoppas IKSU brännboll håller koll på eventuell fuskare, krävs inte en Einstein för att förutse topp 8 i yran!

    Brännboll är kul, men det är inte kul om fuskare vinner, tänk doping!

  21. Måns

    Jukka finns det nått samband med detta blogginlägg
    och att eran lagbild på hemsidan togs bort?
    Hur många var ni? Jag räknade 12.

  22. Tomas

    ”Laget disponerar 11 spelare per match”

    Jag tror att den regeln är lätt att misstolka. Det är knappast något lag som medvetet fuskar och riskerar att bli diskvalificerade.

    Bra att regelboken förtydligas.

  23. Jesper

    Jag tycker ändå att det är en ganska viktig regel att följa. Om vi nu tar fallet med BCZ (eller vilket lag som helst som har med en ”extra tjej” och har 4 tjejer istället för 3). Detta betyder ju att alla tjejer slår var fjärde slag istället för var fjärde och om du ska spela 6-7 matcher på en dag så gör det ganska stor skillnad om du får springa 6-7 varv istället för 5 varv.

    Detta är ju självklart viktigast för lagen som spelar för att vinna, om ett gäng studenter som inte har några ambitioner att vinna matcher så spelar det ingen större roll om de har 12 eller 11 personer, enbart för spelglädjen och stämningen på yran. Dock om de börjar komma upp i 15 pers, så kan yran tappa lag eftersom de kanske då istället skulle jagat ihop folk till 2 lag.

    Att ha ett maxtak på 11 spelare sätter större krav på de bästa lagen, du måste orka mer och kunna fortsätta hålla fokus och hög nivå även om du är trött.

  24. Kapten Pyrro

    Ni som skriver att det i reglerna står ”Laget disponerar 11 spelare per match”, borde ju även kunna läsa er till att det också står ”max 11 i laget”.

    Från Iksus hemsida: Spelare: Max 11 i laget. 8 på plan varav minst 2 av vardera könet. Lagen disponerar 11 spelare per match

    Men jag antar att det är lätt hänt att tappa bort en mening eller två…

    Källa: http://www.iksu.se/sektioner/brannbollscupen/regler/

  25. Kapten Plakat

    ”Max 11 i laget. 8 på plan varav minst 2 av vardera könet. Lagen disponerar 11 spelare per match”
    http://www.iksu.se/sektioner/brannbollscupen/regler/

    Det står inte bara att laget disponerar 11 per match utan att det ska vara elva i laget. Som en hobbyspelare som aldrig tagit några friheter inom cupen så tycker jag att om man läser reglerna första gången man ska anmäla ett lag så är första tanken man tänker att jag får inte ha fler än elva spelare. Jag och alla jag känner som någonsin har anmält ett lag till cupen (och då känner jag ingen som någonsin varit i närheten av att vinna cupen) inser klart och tydligt att man fixar så att man är 8-11 spelare för det är det som står.
    Så hela den här diskussionen tror jag bara är något som uppkommer på ”elit” nivån. Gemene man tycker inte att reglerna är otydliga utan endast de som noga granskar reglerna för att hitta tolkningsutrymme av någon anledning. Och den anledningen kan lika väl vara att man inte vill säga nej till en kompis för att det är trist eller för att man vill ha en extra fördel, det säger jag ingenting om.
    Men för att styra mot vad Gustav frågar om så tycker jag att man ska köra 11 spelare i laget rakt av. Jag inser att det kan göra ett problem då domarna från iksus olika sektioner som dömer i gruppspelen kanske inte bryr sig så mycket om det så en kompromiss som jag kan tänka mej är att man från 16-dels final kör på att det måste vara samma elva i varje match. Då skapas det visserligen en öppning för lagen som vill och kan att vila vissa spelare i början och köra med dom först i slutspelet. Men jag har svårt för att man har regler som man inte har medel att upprätthålla.
    Ytterligare en variant är ju som någon tidigare sa ”det är inte så svårt att veta vilka lag som blir top 8” och då får man väl kontrollera de bästa 16 eller 8 lagen hela vägen i cupen att de alltid har samma 11 spelare. Den konsekvens det får är att alla lag inte spelar på samma villkor.
    Men den princip jag stödjer är elva spelare punkt.

  26. Elkjær

    Precis som Gurra påpekar och många andra säger så finns det ett problem i att ha en alltför stor trupp då det lätt kan leda till att Yran urholkas och tvingas spelas med färre lag. Jag tror inte att det är någon som vill att det ska bli så.

    Med det sagt så kan jag i mycket förstå vad både Salming och BCZ lyfter fram. Jag kan se ett problem för lag där en spelare kanske inte lyckas få ledit från jobb så att han eller hon inte kan ansluta till gruppspelet men kan vara med till slutspelet. Nu vet jag att det inte är något problem för oss som lever för brännbollen men det problemet kan uppstå.

    Jag ser faktiskt inte problemet att öppna upp för att vara 12 eller 13 spelare i truppen men 11 till varje match. Personligen tycker jag att det kan vara bra och nödvändig regeländring. Det kanske till och med leder till att lag vågar ta med fler oprövade kort till Yran. Jag tycker definitivt att BCZ ska kunna få gå runt på 12 spelare i år och hoppas att folk inte färgas av sina åsikter mod de enskilda lagen. Tror det drabbar främst BCZ, ett hat som jag själv inte förstår.

    Lösningen enligt mig blir att göra en kompromiss detta året och till nästa Yra skriva om regeln så att den inte öppnar upp för tolkningar som den gör idag. Mitt förslag är en trupp på 13 personer och att den ska anmälas skriftligt när gruppspelet inleds, lite tillbakagång till hur det va förr.

  27. Ostbåge

    Vad bra att så många står på barrikaderna och kämpar så hårt för rättvisa och mot regelvidrigheter inom brännbollen.
    Frågan är dock varför ingen av alla upprörda någon gång har protesterat mot Fantomen? Med allas goda minne har dom de senaste åren lånat in sin bäste spelare från ett annat lag.
    Men men, det var ju så spexigt och roligt och det är svårt att protestera när man håller på att kissa på sig av skratt.

  28. Brännboll

    Det jag tycker är lite komiskt i sammanhanget är att direkt det är något av de ”onda” lagen så då är det snack om fusk och allt vad det är. Men när spelare från ”spexar-gäng” som ändå är med i toppen bryter mot en regel reagerar ingen. Det jag pratar om är spelare som spelar i 2 lag i yran (vilket man inte heller får). Bekommer dock inte mig det minsta, och så gör inte om någon vill använda 12 spelare, så länge dem bara spelar med 11 i varje match.

  29. Jukka

    Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så har jag inga problem med att erkänna att vårt lag har använt tolv stycken spelare.

    Vårt lag och jag specifikt blev uppmärksammad av en observant brännbollskollega om att vi hade använt 12 spelare jag kunde inte förneka faktum där och då.

    Kul Måns att du ser på vår hemsida så noggrant. Om du hade tittat ännu mer noga hade du noterat att jag bytte ut bilden innan Gurras bloggpost om ”antal spelare” blev publicerad. Jag uppdaterade truppen helt enkelt och bilden med 12 spelare är från 2010…

    Oavsett omständighet har vi använt tolv spelare och jag tänker inte förklara bort det på något sätt. Fel är fel, oavsett anledning eller fusk är fusk skulle jag lika gärna kunna skriva.

    -Tomas, det är bara naivt att tro att det är ingen som medvetet har fuskat med antalet spelare eller med andra regler för den delen.

    Jag har vetat om lag som medvetet har haft 15-16 spelare i truppen. Oavsett anledning så är det fusk. Hade jag mött ett sådant lag och förlorat i en låt oss säga semifinal i brännbollscupen så hade jag blivit fly förbannad, speciellt med tanken på att det ytterst sällan går att överklaga ett matchresultat.

    För att svara på Gurras fråga så tycker jag att elva spelare gäller oavsett missförstånd eller tolkningar av regelboken. Det är bara för Iksus brännbolls-sektion att skriva tydligare regler.

    Det är kanske dags för de ansvariga att skriva tydliga tävlingsregler och ta klivet från en hobbystämplad lek till en tävlingsidrott. För det är det innebär om reglerna utnyttjas till max och folk kräver att lag ska diskvalificeras på grund av medvetet ha dragit fördelar av ett ej heltäckande regelverk.

  30. Karolina

    IKSUS REGLER; (saxat från IKSUS regler. http://www.IKSU:se)

    . Spelare Max 11 i laget. 8 på plan varav minst 2 av vardera könet. Lagen disponerar 11 spelare per match . Byte får ske efter kontakt med domaren. Spelare får delta i endast ett lag under turneringen

    Första meningen lyder: Spelare max 11 i laget.
    Gustav har ställt frågan vad som gäller denna vecka till ledningen i IKSU. Svaret blev max 11st får vara med i laget under turneringen.
    Detta har gällt och gäller.
    Dessa 11 spelar får inte bytas ut mellan matcher eller under turneringen även om någon skadar sig. Av den förutbestämda truppen som består av 11 spelare får 8st användas på plan. Dom övriga 3st är avbytare.
    Alla lag har väl stått inför faktum att spelare får gå, lika jobbigt för alla. Värdefulla spelare som inte kunnat delta något år och varit borta och nya spelare har tagits in som ersättare.
    Av disskutionerna som gått här så menar man att när gamla/värdefulla spelare kan spela igen, så blir det för jobbigt att säga till någon att lämna sin plats. Det skulle då innebära att lag som varit med ett tag skulle ha en trupp på 30 pers.

  31. Per Frank

    1. 2006 mötte vi ett studentlag som disponerade 14 spelare i en match. Det sket man väl i

    2. Peter Berggren spelade med Glennboll och Tani är far till alla barnen på yran 2011. Det sket man väl i

    3. Markus Bohlin spelade med Rockklassiker och Übermensch på yran 2009. BK Rel visste om detta men brydde sig inte

    4. Jag tycker att BCZ ska få spela med 4 tjejer i år. I alla fall fram till slutspel.

    Ska Glennboll, Tani är far till alla barnen och Übermensch diskas? På det svarar jag: NEJ!

    Gjort är gjort

  32. Champ

    Karolina: Vad är syftet med meningen ”Lagen får disponera 11 spelare per match”? Det har ju redan nämnts om 11 max. Den meningen måste ju fylla ett syfte, inte sant? Varför står det inte att laget får disponera 11 spelare i turneringen?

  33. Hjärnsläpp

    Angående Hjärnsläpp. Jag vet att vi tog in en ny tjej i laget när en annan skadade sig under tjejcupen. Jag minns att jag läste om detta på IKSU:s hemsida och konstaterade att vi disponerar 11 spelare per match och tänkte att ok: då har vi 11 spelare och följer reglerna, eftersom en var skadad och inte kunde delta. Så reglerna var då skrivna med tolkningsutrymme. Detta bör ju ses över. Skönt att diskussionen kring antalet spelare tas upp så att vi får tydligare regler. Sådana regler bör väl inte ge utrymme för tolkning?

  34. Min Ttu

    Begga spelade inte i Glennboll 2011. Om han hade gjort det, så hade det ändå varit okej för att han är Begga. The beggmaister. Beggski.

    LEGALISERA MESK!

  35. Glenn

    Per Frank: Begga lirade inte med Glennboll -11, däremot iförd ett par Glenn jeans när han lirade med Tani är far.

  36. Kapten Pyrro

    Skulle detta uppkomna problem gälla BK-Rel så är jag övertygad att gemene man inte ens skulle diskutera möjligheten om att ändra reglerna två veckor innan.

    Att börja gnälla på att man är ute efter BCZ, bara för att man påpekar att det är max 11 spelare i laget som gäller är inte heller speciellt troligt, då det finns flera lag av blandade valörer som har samma ”problem”, varav en del man kanske giller mer och en del mindre.

    Per Frank räknar upp ett par lag som inte har följt reglerna, det stämmer säkert,men jag anser det ändå vara en viss skillnad med att gå in i en turnering med vetskapen att några lag tänkt tänja aningen på reglerna, än att efter en turnering peka på att vissa lag inte hållit sig innanför ramarna.

    Om jag ska leka djävulens advokat så skulle regeln med 11 spelare per match kunna innebära att någon slipad person ”band” upp spelare i sitt lag för att de inte skulle spela i något annat lag. Kanske inte alltför troligt då många lag är kompislag o.s.v. men rent teoretiskt är det möjligt.

    Väl mött på ängarna.

  37. Frasse Raska taskar

    Tycker inte att antalet personer i ett lag ska vara mer än 11 personer.
    Den största anledningen är att risk finns att kompisgäng bara bildar ett lag istället för två. Dessutom tycker jag att det är roligare om ”topplagen” med så många överblivna lagmedlemmar bildar ytterligare ett bra lag istället för att ”topplagen” ska bli färre till antalet med fler lagmedlemmar.

    Ser dessutom ingen anledning till varför ”topplag” behöver vara fler. Om man inte får ihop alla 11 till gruppspelet så brukar det inte vara något problem att vinna dessa matcher på 8 9 spelare. Ifall detta är ett så stort problem att lag inte orkar spela alla matcher bör man återgå till att topp 8/16 står över gruppspelet.

    På frågan om regler ska vara lika för alla så är svaret JA. Dock är det i mina ögon viktigare att man håller sig till reglerna om man kommer i toppen, vilket gör att uppföljning av alla lag är ointressant. Jag skiter i om lag som förlorar alla matcher i gruppspelet har 15 spelare men om lag som vinner hela cupen inte följer reglerna blir jag förbannad.

  38. clas

    Saken är den att det finns inget att diskutera när det gäller yran i år. Max 11 spelare gäller precis som tidigare år.
    Om det kommit in en protest i fjol plus att man kunde påvisa att salming spelat med 12 spelare så skulle dom ha diskats.
    Så länge ingen protest lämnas in kan inget göras.
    Informera domarna som ska döma i år vad som gäller så dom inte ok ar nått som kan leda till disknig.
    Om de följt kommentarerna här på bloggen tror dom kanske att dom kan döma lite hur som helst.
    Däremot skulle nog ……per match ändras.
    Här har det plötsligt blivit en debatt för att några lag vill spela med 12st. Dessa lag är väl insatt i reglerna och har spelat 11st tidigare.
    Vad detta lett till är endast förvirring.
    Spela brännboll och snacka regler efter yran.

  39. eec

    vad är det föresten som säger att bcz måste droppa en av sina tjejer? de kan ju lika gärna låta en av sina 8 killar gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.