Lag på väg bort ?!

Efter fredagen och helgens nästan stormliknande status på bloggen är det nu åter till vardagen. Det är inte längre 18 kommentarer att godkänna varje gång jag loggar in på bloggen.

* * *

Kl 08.00 på lördag är nu en fullbelagd tid. Tre platser finns kvar på fredag kl 13.00 och 16.30 medan 09.30 tiden på fredagen fortfarande har hela tio lediga speltider. Sedan efter det börjar vi ha samtiliga deltagare i Brännbollscupen 2012 anmälda.

Passa på och anmäl ditt lag på brännbollscupen.se innan det är för sent.

Fortfarande inga Sista Bossen, Tani är far till alla barnen eller Fancy Dants amälda.

* * *

Avstampet mot cupen fortsätter:

I dag kollar vi vilka lag som är på väg ned.

Många klassiska lag har kommit och gått i Brännbollscupens historia. Vem minns inte:

Vadå Fallskärmstennis, Inama, Rödhåriga, Gozzi, Jesu Lärljungar, Utan Bedövning, Booze, Säg Bara Nacka, Bränd i datan, Storspionen Torstensson, m.fl, mfl, m.fl

Ett par klassiska lag är på väg ned från sina storhetstider.

Passa därför på att kika på dessa lag i år. Ni kanske inte ser dom så många fler år.

Hvorte Hvar

Seedade 20 år med en semifinal 1989 som största merit. Har spelat cupen sedan 1988. Laget blir inte yngre med åren men håller fortfarande hög kvallitet. Raden 23, 27, 18,15, 15 under år nummer 20-24 i Brännbollscupen är imponerande. Lagkapten Tomas Forman flaggade inte för att alget skulle lägga ned snart senast vi pratades vid men åldern tar någon gång ut sin rätt.

Sigges Gossar

1990 slutade Sigges Gossar på 17:e plats. I fjol, sådär 21 år senare blev man seedade igen efter ett ettårigt uppehåll. Ex-BK Relaren och Umeå Citytränaren Peter Grubbström är en av deltagarna i detta inte lika ungdomliga lag som vid bästa året (10a), 8-delsfinal 1996, där man föll mot Västteg. Är anmälda i vanlig ordning i år igen.

Tesa Tejp

Klassiskt lag som såg ut att missa cupen för första gången sedan 1995. Så blev det dock inte. Laget är anmält och deltar för 18:e gången. Kvartsfinaler 99,00, 04, 05, 07 är lagets bästa resultat. Med cupens kanske bredaste brännare och samma tröjor som 1995 (typ) är laget värt att se. Spelar något av vad Pyrrofansen skulle kalla för gladbrännboll. Håller säkerligen ett ganska hyfsat antal år till men chansen till framskjutna placeringar minskar med åren.

Västteg

Efter Bk Rel är Västteg den stora giganten i Brännbollshistorien. Västteg håller fortfarande klass men med åren har kilona tillkommit lite här och där, det sönderdragna baklåret eller avslitna hälsenan kommer närmare och närmare men Västteg kämpar på och gör det med bravur. Varje år är ett av de sista ni kan se den legendariska brännar/skarvar duon Joakim Rådeström/Anders Nordlund. Har rekordet över flest år i rad som seedat i Brännbollsturneringen (23). Hur många till blir det?

Varför Skjuter Sehlberg?

Gjorde uppehåll förra året men är tillbaka i år. Åldermässigt har 40-sträcket passerats och mer därtill för de flesta deltagarna. Ändå kom Sehlberg femma 2010. Fortfarande regnkungar och trefaldiga segrare men efter 23 år i cupen börjar åldern ta ut sin rätt. Kan fortfarande med sin slagstyrka utamana yngre topplag men går för varje år mot en mer anonym tillvaro i Brännbollscupen.

Hermii Vänner

Har spelat cupen sedan 1975!!! Gammla badmintonspelare med PG Fahlström i spetsen och stora delar av Fahlströmsläkten i laget. Imponerar genom att fortsätta att delta varje år. PG är om jag har koll på saken 57 år och still going strong. Dock spelar Hermii Vänner av hävd 08.00 på söndag morgon så det blir att gå upp tidigt om ni ska se laget spela. 1980 var Hermii Vänner som längt fram i turneringen när man föll mot Etylix/Namnlös i semifinal.

Tjejve

Fanns inte med under ett par år 08-10 men segrarna från 1986 och 1987spelar fortfarande cupen. Det var längesen några framgångar skördades. Senast Tjejve blev seedade var 1999 då laget slutade 23:a. Den legendariska fotbollskommentatorn och tidigare landslagsspelare Jens Fjällström var en ursprunglig medlem i laget. Det spektakulära med Tjejve är att man trots uteblivna framgångar i 12 år fortfarande har en inviten klack. Passa på att se legendarena Tjejve innan laget är borta för alltid. Spelar 08.00 på lördagen i år som oftast.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Möken

    Kul med åtminstone ett lag som fortfarande spelar Gladbrännboll och inte bara är träningsprodukter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.