Så var förcupen

Segrare blev precis som jag hade tippat Salming. Bildspel från Förcupen kommer i morgon.

I dag tar jag ett grepp om själva spelet istället.

Gruppspel

Endast sju alg stälde upp i förcupen i år. Rekordlågt antal tyvärr. Det var 11 i fjol.

Därför gjordes en stor grupp med sju lag där alla spelade fyra slumpade matcher vardera. Ett slag bränd var det som gällde från start.

Omg 1:

Bullen – Glennboll 75-59

Salming – Nu är det jul igen 85 -64

Herman i medvind – Bk Rel 56-88

* Inte så mycket att säga om första omgången. Idel väntade resultat

Omg 2:

Bullen – Salming 55-72

Glennboll – Nu är det jul igen 61-78

BK Rel – BCZ 69-82

* Glennboll spelade på 7 personer och en skadad Magnsu Eklund mot Jul igen som tog en seger mot ett seedat lag. Alltid meriterande.

* BK Rel slog dålig och var lite slarviga. Det räckte inte mot BCZ som hade Jonathan Brolin och Tobias Hedman i storform denna dag.

Omg 3:

Bullen – Herman i Medvind 95-54

Glennboll – BK Rel 55-71

Nu är det jul igen – BCZ 62-81

* Idel väntade resultat igen. Inget att ntoera.

Omg 4:

Glennboll – BCZ 49-86

Salming – BK Rel 63-64

Nu är det jul igen – Herman i medvind 60-71

* BK Rel för fördelen att börja ute. Salming slog stabilt men kanske lite fegt. Taooade tre poäng precis före halvtid. Hade 35-29 i halvtid. BK Rel blandar och ger men spelar överlag bra. Är illa ute men Jeanette Asplund räddar alget som sista slagare. För dagen inlånade Fredrik Höög slår det avgörande slaget som ger seger på slutsignalen.

* Herman i medvind tar en meriterad seger efter en riktigt bra match mot Jul igen.

Omg 5:

Salming – Medvind 83-49

Bullen – BCZ 68-73

* BCZ spelar makalöst bra och vinner med sju spelare mot Bullen.

Slutspel:

Jul igen, Glennboll och Herman i Medvind utslagna.

Semi 1: BCZ – Bullen 68-72

Semi 2: Salming – BK Rel 71-70

* BCZ tappar spelet inne och blir utebrända samt har en hel del slagmiss. BUllen spelar stabilt inne och kan kosta på sig en utebränning mot slutet utan att det känns farligt. Avgörande moment där Bullen har lite tur. Kast går förbi brännaren i ryggen på Micke Tunberg o till BUllens brännare. Tre brända.

* Omvända roller här. Salming börjar ute. BK Rel spelar stundtals skakigt och Jeanette Asplund hamnar som sista slagare men klockar bollen igen. Salming spelar stabilt och äter i kapp sjupoängsförsprånget i halvtid. Som sista slagare står Eric Boström där med ett slag för matchen i underläge en poäng med två spelare på kon tre. Samck upp i himlen och final för Salming.’

Final: Salming – Bullen 82-56

* Bullen faller ihop i innespelet och drar på sig två utebränningar som kunde varit fler. Salming slår stabilt och är bara illa ute när Eric klockar bollen som sista slagare. Salming vinner en tråkig final solklart och är dagens mest stabila lag.

* * *

Återstår att se om jinxen håller i sig. Ingen som vunnit förcupen har vunnit Brännbollscupen samma år.

Sammanfattningsvis:

Om vi ska kolla hur topplagen såg ut

Salming imponerar med sin lite mindre desperata taktik i år och med en stor säkerhet. Det är egentligen bara nerver och gammla spöken som är Salmings problem i cupen om en vecka. Nya tjejen Hanna Elfving skar en del bollar men var på det stora hela ett bra nyförvärv..

BCZ imponerar de rysligaste när allt flöt på för dom. Dippen mot BUllen kom märkligt. Med sin rutin nu efter tre finaler på fyra år borde man kunna hitta toppen till nästa helg.

BK Rel är naturligtvis bra som vanligt. Svårt dock att värdera nu när dom ahde bröderna Höög och nu när Helen var med. Känns som fågel eller fisk nästa helg. Peter Nyström tappade några bollar på plattan vilket konfunderar lite.

Bullen hade ett plocklag från Dom Röda, Alf Purde, Raska, Hjärnsläpp och  sen några Bullar. Går inte att säga något egentligen. David var heller inte med utan vilade sitt baklår i form inför helgen. Laget var ganska mätta i finalen dock.

Övriga lag spelade precis som förväntat. Kanske ett litet plus på Medvind när spelet stämde.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.