Sammanfattning Dag 2 Brännbollscupen 2012

Som vanligt har jag fått en del onda kommentarer angående den dåliga uppdateringen under lördagen och söndagen. Tyvärr så var arbetstempot så hårt under lördagen att bloggen fick lov att försakas.

I dag har jog jobbat på vk från morgon till nu.

 * * *

Låt oss kalla den skrällarnas cup.

Det var längesen jag såg så många skrällar under en och samma cup.

Jag tar och sammanfattar med rubriker

Årets Skräll 1:

Högst är större än längst hade jag på kän att dom skulle ta sig en bit men att dom skulle slå BK Rel. Nej det fanns inte. Det vände helt upp och ned på den blåa halvan.

Årets skräll 2:

Troll på villovägar vann i 16-delen mot Fama. Visst Fama är inget superlag men Troll måste spela på topp och det gjrode dom verkligen.

Årets match:

Jag vet inte hur många som såg BCZ-Kayser Söze men det var en riktigt bra match. BCZ satsade verkligen allt och ledde med 10 i halvtid. Kayser gjorde allt för att komma ikapp och det var verkligen helt ovisst när slutsignalen ljöd. Årets match enligt mig och den var alltså i 32-delsfinalen.

Årets är inte ni slut?

Loco Bob hade jag trott skulle ta sig till seedning igen. Nu slog dom även Hvorte Hvar och Tesa Tejp. 2002 var senast laget spelade kvartsfinal och visst lottningen var bra i år men dom levererade också. I kvartsfinalen hade flera spelare tvingats åka så då spelade dom med fyra killar och fyra tjejer. Loco Bob är absolut inte ettt av cupens åtta bästa lag men det är lite charmigt att man kan göra en sådan här run ändå.

Årets Besvikelse 1:

Boston Bruins Årgång 79 har cupens största klack men åkte ut redan i 32-delsfinal mot Ö-vik Red Socks. Kul för Ö-vik som är ett skönt gäng men vilket antiklimax för Boston coh deras klack.

Årets besvikelse 2:

BK Rel gjorde sin sämsta cup sedan 1992. Snacka om att vi kommer att se ett revanschsuget Rel nästa år.

Årets besvikelse 3:

Sista Bossen. Det nya topplaget är borta från toppen. Fick spö av Tesa och får nu jobba sig tillbaka till en låg seedning igen den årda vägen.

Årets comeback 1
Högst är större och Loco Bob gjorde grymma comebacker men dom har ajg redan nämnt. Herman och hans hund har varit seedade tidigare och tog sig nu hela vägen till 8-del. Starkt jobbat med en bra lottning.

Årets comeback 2:

Pappa Betalar har varit oseedade ett anta år. Nu fick man en bra lottning och slog DRFK 2010. Pappa är tillbaka i finrummet igen.

Årets idioter:

Dom som tände bengaler under finalen så att den fick brytas och sedan de som tände på en soffa efter finalen.

Årets jaha vad det här allt?

Varför Skjuter Sehlberg. Trefaldiga msätarna åkte ut mot Västteg i 32-delen mot Västteg. Deras comeback blev inte så lång.

Årets roligaste:

Nile City 105,6 vann Best in Show och det var mycket välförtjänt. Helt fantastiska utklädnader.

Årets smygare 1:

BK Björzi, alltså gammla Raska smög sig hela vägen till semifinal utan att egentligen ha så mycket publik, utan att det snackats så mycket om laget. UNdera om man byter namn nästa år igen?

Årets smygare 2:

Fastball gjorde in kanske bästa turnering lite i skymundan. Gick till 8-delsfinal och pressade där BCZ till 73-77.

Årets kollaps

BCZ hade tre finaler på fyra år och såg ut att vara på väg mot en fjärde när man fem minuter in i sin innerunda mot Übermensch bara kollapsade i innespelet.

Årets mest outnytjade 1:

Bränn inte Bullen hade kanonlottning. Förlorade mot På Bana 1, Det märkliga var att ingeet av lagen blev utebränt. Då ska Bullen vinna 8 av 10 gånger. När får Bullen lika enkel väg till final igen?

Årets mest outnytjade 2:

När man vinner Brännbollscupen har man chansen att på festen på kvällen gå omkring och känna sig bättre än alla andra. Salming tog aldrig den chansen. De flesta lagen syntes till på Bullfesten på Invito men inte Salming.

Årets arrangörsmiss:

Det var ingen öppen poängräkning på finalbanan i kvarten och bara från andra halvlek på semifinalen.

Årets slag:

Johannes Ivarsson kliver fram som sista slagare i semifinalen mot Übermensch och kantar bollen på träet klockrent till en ickelyra längs högerkanten som till och med Roger Boström sprang två koner på.

Årets äldsta:

Roger Boström, 52 år blev äldsta mästaren genom tiderna när Salming vann.

Årets bad:

Salming vann så nu i samband med somarcupen 7 Juli blir det bad i dammen för undertecknad,

Årets Nykomling

Hanna Elfving i Salming värvades in för några veckor sedan. Fyllde Karin Göthbergs skor med bravur. Var felfri i finalen.

Årets mest uppfriskande

Pinglorna vann tjejcupen. Äntligen fick Sikta på tjejens dominans ett slut. Inget ont mot Sikta men det blir lite tradigt när samma lag vinner år efter år. Att Pinglorna sedan vann två gånger om mot Sikta gör dom till än mer värdiga mästare.

Årets miss av mig

Glömde helt bort Oscar Stenberg nbär jag presenterade spelarna i Salming under finalen samt att ajg kallade Petter för Anton.

Årets fotograf:

Lena Brylle som fotade åt Brännbollscupen.se gjorde ett kanonjobb. Kolla in hennes bildspel här om ni missade dom. Vi ska göra en ny bildvägg av hennes bilder.

Årets roligaste 2

Vädret gjrode att vi såg ett nytt publikrekord på Mariehemsängarna sedan cupen flyttades helt dit 2006.

Årets tråkigaste

Finalen. På Bana 1 vek tyvärr ned sig rejält. Det har dock hänt förut. Börjar utebrännignarna komma i en final rinner det gärna på.

Årets domare

Alvin Wendelius dömde finalen för andra året i rad. Han är lugn, säker och mycket tydlig. Han har dessutom skapat ett eget tecken för att visa att bollen är inom slagsektorn i tveksamma situationer.

Årets sämsta

Att ett 50-tal lag som ville inte fick vara med i cupen på grund av de söndergrävda ängarna. Bättring till nästa år tror vi på.

Årets vinnare

Salming blev aldrig utebrända under hela slutspelet. Det brukar räcka till seger. Sen har man cupens kanske bästa utespel så det hjälper också. Dock så vad dom än säger så fick man en enkel väg. Att BK Rel blev utslagna öppnade upp för en Salmingseger. Dock tog man chansen och det ska man ha credd för. Salming kommer att få många chanser att bevisa igen att man är bäst.

Årets tack

Till alla som hjälpt till att genomföra den här cupen. Det är många människor som behövs för att det ska fungera. Många fler än vad man först tror. Tack alla!

* * *

Jag återkommer i morgon med vad jag tycker borde ändras med cupen samt hur jag ser på cupens utveckling.

Etiketter: ,

20 kommentarer

  1. Anger

    Stort tack för blogg och arrangemang Gustaf! Men till nästa år vet du att ’högst är större än Rel’

  2. STIG

    Måste dock säga att matchen mellan salming-väst teg var årets bästa match, inga utebränningar, 2 p skillnad, en slag fest utan like, samt ett ute spel av högsta klass.

  3. Olov

    Kommer det någon intervju med dom två vinnande lagen samt med dom som vann best in show? Med tanke på allt ditt jobb under brännbollscupen så har du kanske inte hunnit se så många matcher från de olika lagen så det vore kul att läsa lite vad dom själva säger.

  4. Johan - Loco BoB

    Grym sammanfattning, bra jobbat på cupen och vilken yra vi fick!

    Loco BoB i kvart för första gången sedan 2002, vilket känns i våra gamla kroppar som ”är slut” men ack så värt! 😉 Visst hade vi en bra lottning, men vi slog trots allt ut tre seedade lag på vägen till kvart och när vi ledde med 7 poäng i halvtid mot ”Raska” i kvarten kändes inget omöjligt. Visst är de ett klart bättre lag än oss, inte bara för att vi tappade tre killar till ”dumheter” som fotbollsmatch och bröllop och tvingades spela med reducerat lag. Dock är det också charmen med yran… att man faktiskt kan slå de bättre lagen om man bara håller i sitt innespel och plockar lyrorna.

    Men tack för i år… till nästa år kommer Loco BoB tillbaka med en röd singelsiffra på bröstet och en vagn med Loco Brew! Var för länge sedan sist 🙂

    /Johan – Loco BoB

  5. Klas

    Tack för den efterlängtade sammanfattningen. Förstår att det är massor att jobba med då man är ansvarig för ett så stort arrangemang som yran är. Tack för ditt engagemang Gurra! Måste också lyfta fram Alvin då det är så viktigt att vi har bra domare i de avgörande matcherna. Ett verkligt föredöme på domarsidan. Hoppas att ni framför detta till honom.

  6. Väck inte den Björzi som sover...

    Årets förtydligande: BK Björzi är inte Raska Taskar.

  7. Be A Bruin!

    Förstår inte varför du tycker är tråkigt med Bengaliska eldar, rökbomber osv. Yran är en folkfest, och 99,5% uppskattade det. Att dra det på årets idioter är ”årets glädjedödare” från din sida. Utan sådant så är inte yran yran.

    Inte så otippat att det var Pyromanerna som brände soffan.

    Sedan får du kolla fakta innan du idiotförklara Firman för incidenten med Lilla Gruppen. Vet du ens vad som låg bakom det hela?

  8. Gustav Pettersson

    Svar till Be A Bruin! (2012-05-28 20:37)
    99,5% av besökarna uppskattade inte att finalen fick brytas. Det kan ajg garantera. Att tända eld på en soffa på en äng i varmt väder är idiotiskt och oavsett vem som gjorde vad eller vilken bakgrund som fanns till incidenten med Gruppen och Bostonklacken är det helt åt helvetet när det blir slagsmål under en brännbollsmatch.

  9. Per Frank

    Tack alla för en fantastisk helg!

    Grymt bra jobbat av alla i brännbollssektionen med Carolina, Pelle Tobiasson (Mr Brännboll), Gurra och Jonas Tobiasson i spetsen. Jag har fått en bättre inblick i hur mycket slit det ligger bakom för att anordna denna cup.

    Efter finalen ville jag krama hela världen. Fick till och med en kram av Magnus Eklund (Händer aldrig annars om jag inte ger honom en tjyvkram) och Daniell björnkramade mig så jag trodde att ett revben gick av.

    Att vi inte dök upp på festen beror lite på att vi vet att det finns personer som inte gillar oss.
    Hade känts tråkigt att riskera att hamna i trötta diskussioner i fyllan. Därför valde vi att ha en egen fest hos Roger och Harriet där vi riktigt fick rå om varandra.

    Finns fler lag men några jag vill lyfta fram är:

    Styva 3.0 – Om 4-5 år är dom 19-20 år och kan säkert slå sig in i den absoluta toppen. Grymt slagsäkra och bra utespel för att vara så unga

    Fastball – Slog fantastiskt bra i gruppspelet och med tanke på att de vad jag hörde hade 1 utebränning mot noll för BCZ måste dom slagit grymt bra i den matchen.

    Loco Bob – Ett av mina gamla favoritlag som tog några riktigt fina skalper.

    På Bana 1 – Som ingen hade tippat i närheten av final

    Kayser Söze – Av någon anledning har jag mest berättat om dessa fantastiska entertainers på jobbet i dag. Alla spekulationer innan laget visade sig, överraskningen att att dom var utklädda till superskurkar, och skådespeleriet när dom står i ring och nån sticker upp huvudet, och misstänksamt ser sig om åt varje håll.

    Slutligen återigen tack alla mina kära Salmingar för en dag och kväll jag alltid kommer att minnas. (Kan inte sägas för många gånger)

  10. Kapten Pyrro

    Helt otippat så var det inte Pyromanerna som eldade upp någon soffa. Helt otippat så var det inte heller Pyromanerna som bråkade under fredagen. Helt otippat var det inte heller Pyromanerna som stängde av sin musikanläggning för att kunna höra finalen – helt otippat.

  11. Pyroman

    Det var inte Pyromanerna som brände soffan. Kan hända att det var en Pyroman son eldade lite….med en bensindunk. Sen brakade all lös tyvärr. Vi Pyromaner är fredliga, vi tar oss ”en fylla i fred”

  12. Jag var där

    Jag var där när sofforna brändes, första soffan som brändes var mekkas soffa, sedan kom det några andra från andra sidan planen och kastade in sina soffor, pyroman har inget med det här att göra!

  13. Åskådare

    Bra jobbat med arrangemanget! Vad man kan undra är om/varför/hur Iksu vill driva det här mtp allt snack man hör om hur oengagerade de är. Varför ska Gurra/Arken mfl sitta i knät som ideella för Iksu? Riktigt fint anordnat hur som helst, men potentialen är stor att göra något ännu bättre.

  14. Jesper

    Hej Matti!

    Man brukar kunna anmäla sig till masters ett par veckor innan det börjar. Dock blir cupen aldrig full så det är ingen risk att man inte får en plats 🙂

    Det är ju även en turnering nu nästa onsdag, nationaldagscupen där det är max 10 lag och 8 lag är anmälda för tillfället, så anmäl gärna ditt lag till den cupen. Mer info finns på http://www.brannboll.nu

  15. Styva

    Tack Franken för fin recension för vårt härliga lag. Men en liten rättelse: om 4 år är de 18 år allihopa. Jag däremot närmar mig då Roger B:s rutin men kommer ändå aldrig att bli lika säker som han som siste man även om jag börjar träna året runt fr.o.m nu.
    Ser dock fram emot cupen 2021 för att ta rekordet, då ska jag toppa formen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.