Skrällgänget siktar högt igen

Fjolårets största skräll var utan tvekan att Högst är större än längst slog ut BK Rel i åttondelsfinalen.Jag minns att jag träffade minst sagt chockade BK Rel spelare efter matchen.

Högst är större än längst hade krossat Pappa Betalar i 16-delen med 89-35 för att ta sig till matchen. Före det hade man även slagit ut Björklövengänget i Top Of The Line.

Matchen mot BK Rel slutade 75-75 men Högst är större än längst vann på fler innepoäng. Att det sedan blev respass 51-85 mot Salming tror jag var mer av akademisk art för Högst är större. Att slå ut Rel var nog som att vinna cupen i sig.

Från oseeade till kvartsfinal. Ett högst oväntat resultat för det rutinerade laget som ofta placerat sig mellan 16 och 32 men inte kunnat rubba topplagen i enslagsmatcher.

Högst är större än längst har faktiskt slutat topp 32 vid hela elva gånger, men bara vid två av dessa tillfällena hade man överlevt 16-delsfinalen.

Nu återstår det att se om laget har kapaciteten att etablera sig topp åtta eller om det var ett lyckoår.

Jag träffade Rickard Ramnefeldt på elitträffen i fredags.

Det här hade han att säga om inför Brännbollsyran 2013.

Naturligtvis blir det jättesvårt för Högst är större att ta sig tillbaka till kvartsfinal men seedningen borgar för en något enklare lottning där man slipper de övriga topp åtta lagen fram till kvartsfinal.

Det är svårt att tippa innan det är lottat och kalrt men ska jag ge mig på det så var nog 8-delsdinalsegern mot Rel Högst är störres höjdpunkt i karriären. Max topp 16 säger min dom i år.

Vi får se om jag har rätt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.