Bästa armarna

Frågan är alltså:

Vem har Brännbollsyrans bästa kastarm?

Vi pratar inte bara hårdast utan en mix av allt. Snabbast släpp, bäst träffprocent, hårdhet, uthållighet och säkerhet under press.

Det är svårt att rangordna så jag delar in dom i två kategorier:

Superarmarna:

Joakim Rådeström, Västteg

Den som först poppar upp i huvudet på en när man ska göra en lista. Kramar bollen lite men har en sanslös kastarm som aldrig verkar gå sönder. Kan stå långt bak men fungerar nästan allra bäst mellan konerna. Är oerhört träffsäker och framförallt under press.

Jonas Tobiasson, BK Rel

Väldigt bra kast på längre avstånd. Kan nästan kasta hur långt som helst. Behöver även han lite tid för att få iväg bollen men träffar i stort sätt alltid sitt mål. 

Rickard Höög, Fantomen

Kan slå till med sjukligt spektakulära kast. Står dock så långt bak att han sällan bränner ändå. Har ett av yrans bästa kast men kan ibland missa brännaren i stressade situationer.

Johan Svedberg, High Rice or Slice

Yrans bästa långkastare. Med sin längd på två meter får han en härlig vinkel från långt håll. Kan med fördel stå långst bak och när han har medvind därifrån blir han en stressfaktor för motstånarna hela tiden.

Peter Holmström, BCZ

Har inte det hårdaste kastet, men det absolut snabbaste släppet från att han tar emot bollen vilket gör att han bränner en hel del. Kan sedan ibland blixtra till från långre håll också.

Johan Boström, Salming

Har nog Yrans hårdaste kast. Står dock långst bak till vänster (inifrån sett) och blir då precis som Johan Svedberg mest en stressfaktor än ett reellt bränningshot. 

Elitkastarna

Johan Svedelius, Bränn inte Bullen

Har ett fantastiskt kast och då framförallt från ganska långt avstånd. Borde vara med bland superarmarna men har en tendens att både krama och att sprida bollen lite.

Peder Boberg, Herman och hans hund

Spelar i ett annonymt lag och kanske därför han inte får mer uppmärksamhet. Han har en monsterarm men placeras i mitt tycke lite väl långt bak. Skulle kunna bränna med längre fram. Har dessutom när jag sett honom spela spridit en del.

P-A Enqvist, Übermensch

Precis som "PH" så släpper han bollen oerhört snabbt. Har ett fantastiskt kast och står väldigt bra placerad mellan konerna där han har bränt många spelare. Har dock även han en tendens att sprida bollen lite.

Simon Ingvarsson, Svinto

En ruggig kastare på distans, men som ändå sällan bränner någon. Står lite för långt bak och blir mer en stressfaktor. Han är lite av en lightversion av Johan Boström och Johan Svedberg.

Per Bylund, BK Rel

Den bästa skarvaren/spindeln av dom alla. Han har dock inget superkast på längre distans. Det ska dock sägas att han kanske är den mest pricksäkre av dom alla.

Niklas Engde, Raska Taskar m.fl

Står visserligen ganska långt fram men har ett oerhört snabbt släpp. Är dessutom bra på att kasta med "öppen kropp" och behöver inte kliva in i kastet. Kanske inte samma distanskastare som vissa andra elitkastare.

Vilka har jag glömt?

 

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. Markus

    Du har glömt mig, skulle platsa i vilket lag som helst som kastare, tidigade handbollspelare och spjutkastare 😉

  2. Kapten Pyrro

    Gissar att före detta landslagspitcher i baseboll inte räknas in, för det är ju en helt annan idrott, men annars har ju Sami Papula en ”rätt” bra kastarm.

  3. Gustav Pettersson

    Svar till Kapten Pyrro (2013-05-06 15:46)
    Jag glömde honom. Han är ju mest skadad i baksida lår hela tiden…. men när han är hel så är han grym jag glömde honom. Han har ett av dom hårdaste kasten men kramar bollen en del.

  4. Kapten Pyrro

    För att få lite jämlikhet i debatten, för det är ju inte bara killar som kan kasta boll, så startar jag med att nämna en tjej som kastar som en häst sparkar.

    Såg Kristina Weibring (Vadå fallskärmstennis, om jag minns rätt) för x antal år sedan, men hon var helt sanslös på att kasta.

  5. Jesper

    Nu vet jag inte vad hon heter, men en av tjejerna i Styva 3.0 har riktigt bra arm också. Speciellt för att vara i den åldern!

  6. pp

    Erik Boström en av yrans snabbaste kastare med en sjuk träffprocent bränner alltid några per match

  7. Rambrink

    Hampus Helmersson i Trollen, kastar hårt och träffar de mesta!
    Finns en anledning till att trollen är seedad 10:a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.