BCZ vann förcupen

Bloggen jobbar tyvärr på VK ikväll.

Det får komma något längre i morgon.

* * *

Man kan ju säga att jag tippade bra allafall….

Min andra titel i en turnering i Umeå. 

BCZ vann den historiskt största Förcupen med 20 lag efter finalseger mot Dom Röda 76-71.

Semi  och finaler spelades i medvind vilket gjorde att inget av lagen brände ute sig

Dom Röda var på väg ikapp mot slutet av sitt innespel men ett par missar och en ödesdiger bränning gjorde att BCZ tog segern. I halvtid hade BCZ 11 poängs ledning efter att ha slagit.

Semifinalerna slutade så här:

Dom Röda – BK Rel 69-68

Makalöst jämn match där Dom Röda vann lotten och kunde jaga segern på slutet. Båda lagen spelade bra men Dom Röda hade marginalerna på sin sida.

BCZ – High Rise or Slice 77-74

Efter att ha spelat ett par matcher i uppförsbacke och motvind kom BCZ till platt mark och medvind. Då gjorde man en makalös inneomgång som gav ledningen med 17 poäng.

Bröderna Bäckman som typ slog 12 slag var spelade makalöst och var nära att i princip bara dom två ta igen ledningen. Dock kunde inte ett skadedrabbat High Slice göra detta fullt ut och föll med tre poäng.

* * *

Den stora skrällen var att BK Rel slog ut Salming i kvartsfinal. Salming som trots mitt tips var storfavoriter till titeln och som före den matchen hade imponerat. BK Rel ska dock ha spelat riktigt bra.

Brände sig gjorde nog många. 23 grader och sol badade Förcupen i.

Undra om det blir samma väder nästa helg?

* * *

Angående nästa helg så lottades slutspelet i samband med Förcupen.

Så här blev lottningen:

Det får komma en kommentar i morgon.

* * *

Den fullstädiga lottningen med alla grupper, banor och speltider dröjer dock. Den kommer möjligen här på bloggen i morgon kväll, men sedan under måndagen på brännbollsyran.com.

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Sgt Anger

    Oj Oj Oj vilken ojämn lottning.. Skrällvarning påhögra halvan.. Ser vidöppet ut förutom På Bana 1.Den vänstra halvan ser otäckt svår ut.. Tufft att Salming Och BCZ måste göra upp relativ tidigt för att sedan ställas mot dt starkaste laget ur vad som ser ut som ett riktigt starkt 16-9-seed-fält bestående av BK Rel, Väst Teg, Högst är Större och Tesa Tejp.

    Spännande

  2. PA

    Lägg till High Rise som ska möta Västreg i seedning och fantomen som ska in på BC trädet.. Svårt på vit sida!! Bullen får goväg i år igen. Dags att gå till final nu!

  3. David

    Klassiskt hets, men som jag ser det, är det 4 lag som ska göra upp om finalplatsen på blå sida och 5 på vit. Sen finns det såklart många lag som kan skrälla i enstaka matcher, men det räcker knappast till final. En brasklapp är Raskagänget om dem nu ska spela…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.