Matcherna du inte får missa i Yran, del två

Vi fortsätter med slutspelet:

Utslagsmatcher: 

Inte så många riktigt bra utslagsmatcher egentligen, men dess bör ni kolla in.

10.30 Bana 1: Fantomen – Boston Bruins Årgång 79

Den stora matchen i utslagsomgångarna. I stort sett möts turneringens två största publiklag så här oerhört tidigt. Jag 

 

10.30 Bana 30: Estamos – Svinto

Den tuffaste av alla utslagsmatcher. Känns ganska oviss på förhand med Svinto som favorit. Estamos är kanske inte lika bra som för några år sedan men Svinto ska inte på något sätt känna sig säkra mot numera rutinerade Estamos.

10.30 Bana 2: Smashboosters – Pyroman på plan

Ska Pyrro ta sig till 16-del en gång till i karriären har dom en bra lottning i år. Sigges Gossar i gruppen och om det inte vill sig så väntar alltså Smashboosters här. Smash blir förståss favoriter, men Pyrros klack är fortfarande en faktor.

11.00 Bana 12: High Rise or a Slica – Hjärnsläpp

Hjärnsläpp, mitt gamla lag har fortfarande kvaliteter, men ska inte räcka till mot High Rise. Dock är det två slag bränd så det kan vara värt att kolla in The Bäckmans inför vad som komma skall.

32-delsfinalerna:

Vi har ett par riktiga bomber redan här. Jag ska styra båda till Bana 1.

11.30 Bana 18: Gaypolisen – DRFK 

Detta känns helt ovisst, men i grunden en mycket bra lottning för båda lagen. Att inte behöva slå ett bättre lag än så här för att bli seedad. Lite hoppas jag att Gay får en framgång.

11.30 Bana 5 (ska flytta till Bana 1): Kenya Bridgeklubb – Fantomen

En match som gått under radarna litegran. Det är bara att konstatera. Vinner Fantomen Brännbollsyran 2013 så har dom tagit sig igenom den svåraste lottningen någonsin. 

Kolla på det här: Lokal & Storspov i gruppen, Boston i utslagsmatch, Kenya i 32-dels, Esox i 16-del, BCZ i 8-del, Salming i kvart, High Rise/Rel/Högs/Västteg i semi och sen en final mot typ Bullen/Über/Dom Röda/På Bana 1. Sen sägs det att Raska också är på den vita sidan. 

Det är få som kan säga att dom haft en tuffare väg.

Till matchen mot Kenya. En stenhård match mellan två lag som ska vara topp åtta redan i 32-delsfinalen. Ska du se en match 11.30 så är det denna.

12.00 Bana 1: Västteg – High Rise or a Slice

Det är bara att stanna kvar på Bana-1. En till höjdare går av stapeln. Det här kan gå precis hur som helst, men jag håller High Rise som favorit. Ett första test för hur bra laget egentligen är.

12.00 Bana 17: Suger som wettex – Glennboll

Wettex har varit seedade i många år och det bli säkert en bra match mot Glennboll. Frågan är bara hur mycket Glenn varit på flaskan, om inte för mycket ska dom vinna det här.

12.00 Bana 14: Dom Röda – Booyaka BK

Dom Röda får bekänna färg direkt. Normalt ska dom vinna den här matchen, men Booyaka är rutinerade och har en bra högstanivå.

16-delsfinalen:

En ganska lugn 16-delsfinal omgång utan några riktiga superklashes.

13.00 Bana 12 Pappa Betalar – Lilla Gruppen

Trots att lagen aldrig (vad jag vet) har möts så är det ett klassiskt möte. Kan bli livat runt omkring under den här matchen. Något av dessa lag tar sig alltså till 8-del och kopierar sitt bästa resultat i Yran.

13.00 Bana 16 Bränn inte Bullen – Svinto

Kanske den hetaste 16-delen.Lagen känner varandra bra och det kommer att bli en het match, framförallt från Andreas Gidlunds sida som sannerligen kommer att vara peppad.Bullen är klar favorit, men med ett slag kan allt hända.

13.00 Bana 4: Fantomen – Esox

Två lag som hör hemma högre upp möts tidigt. Kan bli en riktig slagfest då båda lgen är vansinnigt slagstarka. Normalt är dock Fantomen någon poäng bättre.

8-delsfinaler:

Här har vi en riktig klash när finalisterna från 2010 och 2011 möts.

14.15: Bana 1 BCZ – Fantomen

Sett till fjolårets oavgjorda resultat i 32-delsfinalen så känns detta mycket ovisst. Lagen har möts tre gånger och Fantomen har vunnit tre av dom. Det känns bara makalöst ovisst, men i mina ögon med en liten fördel till BCZ. Det är ju inte i en final lagen möts.

14.15 Bana 5: Übermensch – Dom Röda

Dessa lag har möts ett antal gånger och alla med Übermensch som segrare. Med nuvarande form skulle jag dock ändå säga att Dom Röda är favoriter. Ett riktigt revanschläge för Ersbodagänget. Über är dock ingen lätt nöt att knäcka.

14.15 Bana 4: Höst är större än längst – BK Rel

Med tanke på fjolåret känns den här matchen stekhet. Ska Pelle T förlora två år i rad mot Högst är större än längst? Då slutar han nog med brännboll (typ). Jag tror dock att Rel vinner ganska enkelt. Man ska inte förstora upp Högst är störres insats i fjol.

Kvartsfinaler:

15.00 Bana 1: Salming – BCZ/Fantomen

Jag säger som David i Bränn inte Bullen. Kan vi inte stanna cupen så att alla kan se den här kvarten. Det blir framförallt om BCZ går dit "The game of the tournament" precis som det blev när lagen möttes 2011.

15.00 Bana 6: Bränn inte Bullen – På Bana 1

I fjol var Bullen storfavoriter, men föll. Jag tror att Bullen ser sig själva som ett kalrt bättre lag än På Bana 1. Dom kommer att vara revanschsugna som aldrig förr i denna match. Det kan bli en holmgång, men i mina ögon ska bara inte På Bana 1 kunna vinna denna match.

15.00 Bana 7: BK Rel – High Rise or a Slice

Svikarna mot läromästaren. Anakin mot Obi One. Bröderna Bäckman mot Pelle Tobiassson. Vilken match. Frågan är bara: Hur tröttas

Jag brukar inte gå längre än kvartsfinaler:

Vill ni ha mitt tips så ser semifinalerna ut så här:

Bränn inte Bullen – Dom Röda

BCZ – High Rise or a Slice

Finalen:

BCZ – Bränn inte Bullen

Segrare:

BCZ

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Kapten Plakat

    Jag tycker du har snackat upp Bullen så himla högt i flera år men jag upplever aldrig att jag har sett dem leverera. Får se i år om du har rätt om deras potential. Jag tror faktiskt på Salming vs De Röda i final.

  2. magnus

    Blir det inte så att svinto och bränn inte bullen möts redan i 32dels final? Då bullen kommer ut i blå 16 och svinto i blå 15?

    Eller har jag kanske ett gammalt dokument? 🙂

  3. Gustav Pettersson

    Svar till Kapten Plakat (2013-05-29 12:29)
    För två år sedan släppte Bullen en varning i semifinal på sista slaget och förlorade därmed matchen. Dom har presterat. Det var lagets andra semifinal.

  4. Räven

    Håller med kapten pirat. Uppsnackade och egentligen inget lag som slåss om guldet. men har man lite koll och tittar man tillbaka har bullen sista åren bara åkt mot finallag i kvart eller semi. Raska 07 och 08, rel 2009, bcz 2010, fantomen 2011 och på bana1 ifjol. Vi får hur det går i år…

  5. Underligt!?

    Håller helt med, förstår inte varför du överskattar Bullen så mycket. Dom har haft tur med lottningen, likt i år, och tar sig ändå inte så långt som de bör göra entligt dig. Dessutom tycker jag det är underligt att du inte ens nämner revanschen mellan Bullen och Medvind i 8-del. Såg matchen förra året och var egentligen Medvinds match, men en dum utbränning gav dem förlust. Brännbollsgodis av högsta kvalitet!

  6. B.A.B

    Jo det var en riktigt bra match. Bra innespel av båda lagen men hur kan du säga att det var medvinds match om medvind brände ut sig och åkte på torsk med 12 poäng?

  7. Jocke

    Dom Röda mot Booyaka är nog inte mycket att se. Booyaka är ett skönt gäng med en hel del talang, men tror inte de gjort en träning de senaste sju åren. Här blir de överkörda.

  8. ca

    Blev inte Booyaka, utan Årsmark som vann med 2 p. Vår bästa yra någonsin och vi har aldrig haft så roligt!

    Tack alla inblandade för en underbar yra!!

    Väl mött 2014

  9. fb

    Fast hade domaren dömt enligt korrekta regler (2 felaktiga slag = bränning) så hade inte Årsmark vunnit den matchen. Domaren drog dessutom ner speltiden till 2 X 10 minuter. Katastrofalt agerande!

  10. ca

    Fb: Var lika för bägge lagen, både att domaren inte dömde 2 – bränd och att speltiden var 10 min.

    De var tvungna att göra en förkortning av matcherna för att inte helt spricka i tidsschemat.

    Låter som ni är grymt dålig förlorare, både nu och just efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.