Mer än vi någonsin hade trott

Det är ett förtroende att få arrangera den finste helgen på året för en Umebo.

Det är med spänd förväntan som jag går till sängs i natt.

Vid 00.40 stod jag, i stort sett ensam (förutom nattvakterna) med myggen svärmande runt mig och kollade in festivalområdet.

Nu när det ’äntligen var klart och i nattens skymmande ljus så såg det riktigt snyggt ut. Ni kommer att märka det om ni ska dit i helgen.

Det var inte riktigt det här jag såg framför mig när vi började spåna om det här, jag och Peter för nio månader sedan. Då trodde vi på 200 lag och en liten fest i ett tält.

Så fel vi kunde ha…..

Vi är där vi är idag, trots men massa tjafs, misstag och feltänkt så är vi där. I morgon inleds en Brännbollsturnering med ca 350 lag i en annan regi än Iksu för första gången på 39 år och en festival med 7500 besökare för första gången i Umeå sedan 2003.

Det går att kalla det tur med vädret (för det har vi haft) eller vad som helst, men vi gjorde en satsning och det funkade. Brännbollsyran är ett så starkt varumärke att om man bara gör lite rätt så funkar det.

Det är bara att ingen satsat på Brännbollsyran fullt ut på länge. 

Vi har gjort oerhört många misstag, har en hel del att lära och på vissa sätt har vi förvanskat eran Brännbollsyra. Jag hoppas ändå att ni både ska känna igen er och tycka att det är ju ganska coolt det här ändå.

Många personer har tillkommit och gjort festen och cupen till vad den kommer att bli i helgen, men det stora "creddet" ska ändå ni besökarna ha. Ni har köpt vårat nya koncept, gått med på att testa och efter en inledande negativ ton när vi släppte konceptet har jag bara hört lyckönskningar och känt ryggdunkar. 

Det bästa med det hela är att det här inte är någon slutdestination. När denna Yra städats bort på måndag/tisdag börjar planeringen till nästa.

Fler lag, färre misstag, bättre lösningar med domarskap, m.m när det gäller cupen och en större och ännu bättre festival. 

Först är det dock dags för årets  stora fest. 

Nu ska vi bara se till att allt flyter och fungerar. Det är fortfarande mycket som kan gå fel. Det är hårt arbete som återstår. Så njut och fira ni åt oss som sliter också.

Jag ska vara ärlig, Jag är sliten, sönderbränd, maniskt stressad, men framförallt glad.  Fy fan vad kul det här ska bli.

Jag ser fram emot tre saker enormt mycket nu.

1. Den eventuella kvartsfinalen mellan BCZ och Salming

2. Att se trycket på fredag när Hoffmaestro spelade och på lördag när Nause spelar.

3. Att sitta med en öl på en uteservering nästa vecka och konstatera. Vi gjorde det.

F.ö: Lycka till i morgon allihop.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Glenn Killing aka Oskar Valta

    Bra jobbat, jag är övertygad om att ert slit känns värt då vi ligger utslagna på söndag och tänker efter. Vädret får mig för övrigt att tänka på Yran 2009, nästan 30 grader och stekande sol. En stämningshöjare helt klart!

    Hur som, alla förutsättningar att lyckas, hoppas det också blir så. Jag och mitt ackompanjemang kommer då i alla fall göra allt för att dra vårt strå till stacken.

    /Glenn

  2. JörgenStyva

    Nationaldagscupen. 8/6 på ängarna. startavgift 300kr. Första pris 2000:-. Försöker få till 4 matcher garanti beroende på hur många som är med. Två slag bränd i gruppen och ett slag i slutspel. Anmälan till Jörgen 0702730064 eller [email protected]

  3. Ja ä riktigt bitter

    Riktigt pinsam organisation under lördagen. Fredagen gick väl an och flöt på utan några större problem, men som det var idag under slutspelet var det katastrof. Flera gånger om var båda lagen på plats men ingen domare att tillgå. Viss försening är det alltid, men som det var idag var det rent bedrövligt.

  4. Kapten Pyrro

    Får tacka arrangörerna för en trevlig helg, det finns givetvis både ris och ros under ett så pass stort arrangemang, men överlag en fantastisk yra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.