Slårt längst & kastar hårdast?

I går var det Brännbollsyran Kick Off Tour på Lokal i Umeå.

Där stötte jag på Peter ”PH” Holmström från BCZ och Jakob Olofsson, Fd High Ris & Bossen, numera Svinto.

En intressant diskussion uppstod.

Vem är främst i kombinationen att slå längst/hårdast och kasta hårdast.

Man kan kalla den listan för ”coola” brännbollsspelare. Publikspelare!

Jag funderade lite på det och min lista ser ut så här:

1. Johan Boström, Salming

Är den som slår allra längst i hela turneringen och har noterats för det tredje hårdast kastet någonsin på kastmätaren som brukar finns på Brännbollsyran ibland.

2. Jonas Tobiassson, BK Rel

Kan enligt egen utsago slå alla typer av slag utom lösa. Har ett riktigt bra kast även om det kanske inte är riktigt lika hårt som (Boström, PH, Pappola), men slår fortfarande riktigt långt. Har noterats för längsta uppmätta slaget någonsin med 72 meter och har vunnit fler långslagartävlingar än någon annan.

3. Jocke Rådeström, Västteg

Jocke kanske inte slår längst, men det är bara för att han slå så omänskligt högt. Att träffen är hård råder det inget tvivel om. Har noterats för det hårtdaste slaget som mätts upp i en mätare på Yran. Sen kastet är kanske det som bränt flest spelare i cupens historia tillsammans med Jonas Tobiasssons. Hårt är det fortfarande allafall.

4. P-A Enqvist, Übermensch

Har ett av cupens bästa skarvarkast om man ser till alla aspekter från den bakre positionen. Kastar riktigt hårt. Slår gruvligt hårt även om han oftast försöker slå efter backen, men när han vl hissar kan bollen gå riktigt långt.

5. Johan Svedberg, Raska Taskar

Har inte den allra bästa träffprocenten, men 200 m/h-servaren i tennis har en ruggig smäll, men slår precis som Rådeström oftast lite väl mycket på höjd. Sedan Johans kast är ett av de hårdare i cupen och han har dessutom fördel av sin längd där.

Bubblare:

Rasmus Wengberg, Svinto m.fl  (var bättre för 7-8 år sedan), Johan & Peter Bäckman, BK Rel (Ingen av dom har något superkast),  Andre Forsgren, Bullen (Något för löst kast), Olle Fahlström, Medvind (Slår bland de längsta, men kastar något lösare än de bästa), Richard Höög, Fantomen (Slår lite för kort, men fantastiskt kast) ,  Peter Holmström, BCZ (Stenhårt kast, men några meter kortare slag än de längsta), Anton Knutsson, Esox (Slår gruvligt hårt, men kastar för dåligt),

Udantaget;

Jonathan Brolin, BCZ

Han är ju brännare (en av världens bästa) så därför är det svårt att räkna hans kast och i slagandet har han vunnit någon långslagartävling när vi haft det på sommarecuper. Har en ruggig smäll.

*  * *

Vem har jag missat?

Var har jag placerat någon helt fel?

Kommentera gärna.

14 kommentarer

  1. Kapten Plakat

    Simon Lundmark i Lokal borde åtminstone förtjäna en plats bland bubblarna. Peder Boberg i Herman och hans hund brukar du själv snacka om har ett grymt kast men jag vet inte hur han slår. Skarvaren i Rel som jag inte vet vad han heter har också ett fruktansvärt hårt kast.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag har knappt sett Simon spela, men bara av det lilla jag såg i går har du rätt helt klart. Han ska va med. Peder Boberg har jag koll på. Makalöst kast, men slår ganska kort faktiskt.

  2. Bobbo

    Vid klövsjöslaget förra året bevittnade jag det nya världsrekordet under långslagartävlingen där Oskar Bylund, Bcz, slog 73,40 m. Sen har han möjligtvis lite för mkt glasarm för att räknas till toppen bland kastare 😛

  3. Rambrink

    Tycker de saknas rätt många namn på denna lista.
    Vi har Hampus Helmersson i vårat lag (konTROLL) som vann kastar-tävlingen ifjol och som slår som en häst, hans namn saknas.
    Han som spelar skarv i BK Rel, skön snubbe som har, enligt mitt tycke, yrans LÄTT bästa arm! De går nå så rå jävulskt fort från hans position till brännaren att de är inte sant!
    Peter Wallgren i Bullen, träffsäker, slår inte längst men långt. Kastar MYCKET bra från sin position.
    Han som är utklädd till Pippi i Fantomen, slår ju oxå som en häst och är dessutom ruggit snabb! Kastarm vet jag tyvärr ej.
    Erik Boström, otrolig träffsäker, slår exakt vilket slag han vill när han vill. Kastar bland de 5 bästa i yran från sin positon, enligt mitt tycke.
    Lokal har en kille som kallas ”Sigge”, en vänsterspalten som fan aldrig missar och 9/10 slag är låååångt,hårt o högt. Har även en mycket vass kastarm.
    I Boston slår de flesta långt, vissa RIKTIGT långt! Har 2 stycken som kastar otroligt bra oxå!
    De här är bara en liten del av många namn som skulle komma in på din ”8-lista” och fler namn platsar bland bubblarna, tycker jag 🙂

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Träffprocent har inget med denna lista att göra. Det är en annan lista, typ ”Bästa slagarna”
      Pippi kastar ju typ som mig så han går bort, Eric Boström slår för kort, Hugo är grymt säker men inte ens nära den här listan då han knappt slår förbi konerna, Boston har i mina ögon ingen som kastar i närheten av de jag nände. Det är Forssen då som kastar bra, men han slår inte så långt. Den som slår långt är Jeppe Ericson, men han kastar även han som mig.

      Helmersson däremot. han förtjänar en plats på listan. Det har du rätt i.

      • Rambrink

        Träffprocenten nämnde jag bara för att du hade gjort de på Svedberg 🙂
        Sen kastar ALLA bättre än dig Gurra 😉

  4. Jesper

    Jag kan tycka att Adde i Dom Röda går in under samma kategori som Brolin. Slår grymt långt men är brännare så kan inte ens själv säga något om kastet 🙂

  5. GFE

    Håll ett öga på Mighty Blackouts ”Spindel” Rasmus Abnersson. Brukar rassla till rätt så ordentligt från den högerarmen.

  6. Kenta

    I laget lokal finns en kille till, Jens widmark, slår långt eller högt beroende på vad som behövs. kastar långt som fan också.

    Efter i sommar kommer han nog vara ett namn som kan leta sig in på listorna 🙂

  7. Klurre

    Ludde Backman leker sig in på listan.

    Blygsamt av dig Gurra att du skulle kasta som Henrik (Pippi)… Slår som Råde och springer som Fredrik Höög också?

  8. Johan

    Alla nämnda, mycket duktiga.

    Jag själv som verkligen inte kan alla namn ska egentligen inte uttala mig. Men jag anser att det finns många etablerade lag som du glömmer att nämna, med många spelare vars namn du inte verkar kunna. Vore kul att se lite fler namn/lag på bloggen som faktiskt förtjänar lite spotlight. Flera lag i toppen av seedningslistan nämns aldrig, och flertalet spelare bland dem är riktiga utmanare till dina favoriter (eller åtminstone bubblare).

    Kolla i lag som:
    Boston Bruins – har två-tre som slår i världsklass, kanske inte lika vassa kastare – men ändå bubblarklass.
    Lilla Gruppen – Lag som vi mött flertalet gånger. Har två slagare som slår läskigt långt, varav en av dem (lång kille) kastar rejält hårt.
    På bana 1 – Kepsbärande man i 35års-åldern som är sjukt vass i både slag och kast.

    Ta tillbaka hastighetsmätarna till ängarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.