Lag att se upp med 2014

Med seedningslistan som den är har vi ett par slamkrypare i år.

Frågan är då. Vilka lag kan jag redan nu innan lottningen konstatera att många får se upp med?

Helt utan inbördes ordning…

Kenya Bridgeklubb (oseedade)

Har varit seedade 14 år i rad mellan kvart och 8-del allt som oftast med en semi under bältet. Ett lag som kan slå minst 25 av 32 seedade lag och en obehaglig överraskning för de flesta.

Bränn inte Bullen (Seedade 26)

Som 26:e seedade är dom det mest underseedade laget i hela turneringen. Kan slå alla på en bra dag och kommer mest troligt att ställas mot något riktigt bra lag tidigt. Dessutom lär dom vara revanschsugna som aldrig förr. Vad jag känner till så har dom inga kännbara tapp i laget heller förutom Johan Svedelius som inte heller var med i fjol.

Esox (Seedade 29)

Galet rutinerade Esox börjar bli till åren, men kan än. Blir en obehaglig överraskning för de flesta lagen i turneringen. Ett lag inte kommer att ha några förväntingar alls på sig.

Fama (Oseedade)

Fama har som längst nått kvartsfinal. Förlorade mot Boston i gruppspelet och åkte därigenom sedan mot Fantomen. Kan slå minst 20 av de 32 seedade lagen ”any given day” även om laget i princip inte har någon taktik. Saknar sedan några år Mattias Löfgren, men är fortfarande riktigt slagstarka och fråmst i motvind eller i dåligt väder är dom farliga.

Fantomen (Seedade 13)

Med tanke på de två raka segrarna 2010 och 2011 är Fantomen klart underseedade. Detta då laget bytte namn till 2012 och sedan åkte mot BCZ 2013. Vi riskerar helt klart att få en rejäl ”klash” redan i 8-delsfinal med tanke på Fantomens seedning. Därför får lag som Salming, Rel, BCZ se upp. Fantomen kan som vi vet slå alla när det klaffar.

Alf Purde (Oseedade)

Alf Purde börjar vara riktigt rutinerade. Det är nu sex år sedan laget spelade kvartsfinal och pressade BK Rel under deras storhetstid, men Purde som i fjol föll ihop som en korthus mot Styva 2.0. Dom kan dock fortfarande slå ganska många av de seedade lagen.

Plakat Pirat (Oseedade)

Övning ger färdighet heter det. Är det nån som har övat så är det Piraterna. Med en gynnsam lottning så blir laget seedade i år. Frågan är bara vilka dom måste ta sig förbi för att klara det. Blir det ett av lagen som är något av de 20-32 starkaste i cupen. Då har Piraterna en bra chans.

Lokal (Oseedade)

Här gäller samma sak som för Piraterna. Lokal känns till och med något starkare och speciellt när det visade sig vara falskt alarm med Simon Lundmark som ska spela turneringen. Jag ser dock inte att Lokal slår ett lag bland turneringens 16 bästa så det behövs lite tur med lottningen.

Übermensch (seedade 16)

2009 års vinnare åkte i fjol ut mot Dom Röda i en välspelad match. Uber är kraftigt underseedade och kan på en bra dag vinna hela rasket. Därför är det ett lag som kan vara riktigt jobbigt att lottas mot för turneringens giganter i en 8-del. Om lagets form, vilka som spela i år och så vet jag inte, men Uber är alltid farliga.

Västteg Klass 3B (Oseedade)

Kan fortfarande slå nästan alla lag i turneringen även om jag inte ser att laget ska orka en hel turnering. Ändå skulle jag tycka att det var mycket jobbigt om jag fick Västteg på gaffeln som topp 16 lag.

Raskamixen (Oseedade)

Vi vet ju aldrig riktigt vad Raska ställer upp med för lag, men dom kan ju slå ganska många lag bara dom har med några från orginalraska. Dock känns det som att det inte riktigt finns några större ambitioner längre.

Varför Skjuter Sehlberg (Oseedade)

Spelade inte i fjol, men är alltid giftiga så länge laget orkar. Har alltid varit slagsäkra och lär vara det även i år. Sknar dock utespel, men har vunnit tre titlar utan det.

4 kommentarer

  1. JörgenStyva

    Styva behöver ni inte oroa er för, vi hittar aldrig av. Och utespelet lämnar mycket i övrigt att önska, nu har vi ställt mig på plattan och det är ju ett svaghetstecken om något. Faktum är att om Oskar N missar ett enda slag så blir vi utebrända på en gång. Men vi hoppas på tur i lottningen så kan vi klara en topp 32 igen./JörgenStyva

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Haha.. Ni blir att räkna med Jörgen, men just nu tror jag att ni är där ni hör hemma 16-32. Om något år kan ni nog börja klättringen.

  2. Patrick

    Jag vill rätta de uppgifter som skrivs om Kenya. Laget bildades inför yran -98 med spelare bla från Gozzi och Zenit. Oseedade blev vi 5:a det året och slog bla ut Raska taskar med en poäng i en tuff och lite jobbig match där domaren missade en regelrätt utebränning. Sedan dess har Kenya varit seedade tom 2013 på den övre halvan. Vi hoppas 2014 åter ta en plats bland topplagen.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Segern mot Raska måste ha skett innan seedning då jag bara har resultat från 16-del och framåt. Därför jag inte har med den från 1998.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.