Topp 10 rankingen

I år är det mer intressant än någonsin att ranka topp 10.

Detta då vi har en så annorlunda seedningslista. Här kommer min topp-10 lista med kommentarer:

1. BK Rel – Förutom att tjejsidan ser något försvagad ut så är laget riktigt starkt. Kan egentligen göra allt på en brännbollsplan med det lag dom har i år. Nu vet vi inte om Anders Sjöstedt kommer eller inte, men i mina ögon är Rel favoriter till titeln i år trots att Salming tagit två raka. Trion med Stefan, The Bäckmans är ren kvalitet och Bylle tilllbaka vässar utespelet.

2. Salming – Har en ruggigt hög högstanivå där det nästan är löjligt att spela mot Salming och ibland framförallt i sommarcuperna kan dom vara så bra att det bara inte finns. Johan och Eric Boström slåss med The Bäckmans om titlen: Bästa brödrapar i cupen. Brukar dock ”ställa ut skorna” lite mer i Yran och därför går det att slå laget. Har något sämre ”bänk” i år vilket tar ned betyget från favorit till andrahandsfavorit.

3. BCZ – Är det kanske stabilaste laget i cupen där det skiljer minst mellan lagets bästa och sämsta spelare. Har bara förlorat mot fyra lag historiskt och aldrig missat kvartsfinalen. Har tränat klart mindre i år och är därför underdogs mot lagen jag rankar före, men BCZ kan vinna turneringen utan tvekan om det klaffar. Frågetecken kring Carina Emanuelsson och hon betyder oerhört mycket. I mina ögon bästa tjejen i turneringen sett till helheten med slaghöjd/längd, träffsäkerhet, snabbhet, kast.

4. Fantomen – Är ruggig svåra att bränna ut med Henke Andersson och Ola Molin som knappt missat på flera år. Är bra både ute och inne och har en extra växel med publiken och spexandet som stör motståndarna och stjäl tid från klockan. Ställde till det för sig själva genom att byta namn 2012, men är i mina ögon fortfarande topp fyra.

5. Übermensch – Har en riktigt hög högstanivå och kan då spela riktigt snålt i innespelet med Ångman och PA som hugger ned. Har en rejäl dos av rutin och en riktigt stabil slagare i Marcus Bohlin. Har ju tagit sin titel. Är dom lika hungriga?

6. Bränn inte Bullen – Är mer stabila än Übermensch, men har inte lika hög högstanivå. Bygger mycket på ett par spelare. David, Pernilla och Hugosson framförallt får dra ett rejält lass. Dock när Andres slagande klickar och har dom en extra växel, vågar gå ner mer och kan slå alla. Har verkligen en armé med bra tjejer. Det är en styrka också. Tappar lite i utespelet utan Svedelius som har lagets bästa arm.

7. Dom Röda – Med alla hela så visade laget under försäsongen i fjol vad dom kan sedan Jul Igen och Dom Röda slagit ihop. Är stabila som innelag, Johan Hjelmer är turneringens mest underskattade spelare som kan platsa i alla lag, men utespelet är något svagt. Laget sätter inte samma press i utespelet som alla ovan,

8. Svinto – Har lyckats med konststycket att åka ut tidigt i många ur nu trots ett bra material. Har de flesta ingredienserna med rutin, slagstyrka, taktik, många jämna spelare, bra tjej i Jenny Järvholm och med Simon Ingvarsson som extrem spets. Simon platsar i alla lag.Saknar lite kastarmar i utespelet för att verkligen utmana de bästa.

9. På Bana 1 – Har lyckats med konststycket att nå sex semifinaler (och en final) helt utan att ha något utespel. Det säger något både om hur Brännbollen fungerar som sport nuförtiden, men också om hur slagstarka På Bana 1 är.

10. Västteg Klass 3B – Är fortfarande riktigt bra även om gubbarna och damerna blivit klart äldre. Duon Jocke Rådeström/Ander Nordlund håller fortfarande toppklass i Yran. Dock blir det svårt för dom att hålla över 10 matcher för en titel.

* * *
Bubblare: 

Kontroll – Precis utanför listan för mig. Med sammanslagningen med Gay inför i år så bör laget bli ännu starkare. Framförallt är laget slagstarkt och har växt in i kostymen som topp 16 lag. Saknar lite i utespelet för att pressa de bästa.

Esox – Det känns som att Esox passerat Zenit även om Fredrik Bergström, Anton Knutsson och Simon Knutsson fortfarande håller klassen. Åkte mot Fantomen i fjol och hade lite otur med lottningen där. Skulle mött BCZ därefter vid seger. Esox har spelat tre finaler och alltid med nya tjejer. Det är starkt, men med förluster i 8-del eller sämre tre år i rad och snarare färre än fler träningstimmar så blir inte laget bättre. Är dock med och slåss om tiondeplatsen.

Nja:

Vi är bäst i medvind– För mig är inte finalisten topp tio. Alla kan göra en ”run of a lifetime”, men spelare för spelare så är samtliga tolv lag jag nämnt ovan bättre.

Boston Bruins Årgång 79 – Är som jag ser det ett 9-16-lag som hade tur med lottningen i fjol. punkt slut!

Lilla Gruppen – Kan transa i innespelet så som i fjol i 8-delen, men normalt ett 16-32 lag i stil med Herman och hans hund typ.

Svårvärderade:

Sehlberg – Vilka spelar med laget i år? Mycket svårt att värdera, men är ganska bra allafall.

Raska Taskar – Inte Raska då, men Björzi, Tani eller nu vad dom heter. Jag kan inte ranka laget allafall.

11 kommentarer

  1. Hjelmér

    Bra och vettig lista. Svider dock att samma bullar som inte kan vinna mot Svinto med en utebränning mer 😉 rankas högre än oss.
    Slår vad, en öl mot en kanelbulle att ordningen blir den omvända! 🙂

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det var den stora diskussionen på kontoret om listan. Vem ska va först? Bullen eller Dom Röda? Dom har inbördes på er i yran så det fällde avgörandet.

      • Hjelmér

        Var skrivet med en stor portion glimt i ögat.
        Får acceptera den anledningen.

        Får anta att dom andra är rädda då bara David accepterat vadet, eller hur skall man tolka det? 🙂

  2. David

    Jadu Johan. Kan tyckas, men dem som inte såg matchen mellan oss och Svinto ska nog inte dra för stora slutsatser om våran kapacitet på grund av det resultatet. Det som talar till våran fördel om vi bara jämför våra 2 lag är helt klart tjejsidan. Men vi får se vad ni kan plocka fram ur hatten! Tar dock gärna ditt vad

    • Hjelmér

      Vadå skulle fyra tjejer vara bättre än en. Nu förstår jag inte 🙂
      När driver såklart bara.
      Challenge accepted, dock!

  3. Morsan

    Räkna inte bort Styva 2.0. Dom var vassa ifjol med ett lag bestående av tonåringar som i år är ett år äldre 😉

    • JörgenStyva

      Men Styva har ju en ruggig black om foten som ska vallas runt banan i undertecknad:-D
      Ärligt så ser det hyfsat ut även om vi inte räcker till mot topp tio-lagen i år. Men jag tror ändå att vi kan vara i åttondel med rätt lottning. Vi har troligen ingen nackdel av ett-slagsmatcher eftersom ungdomarna springer som illrar runt banan bara någon hittar av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.