Förcupen 2014

Så här kommer en något försenad analys av Förcupen.

Det blev 17 lag som kom till start vilket var den näst bästa siffran nåonsin.

Hör har ni resultaten med kommentar till:

Grupp 1
Svinto – Schas Ove 72-42

Plakat Pirat – Lokal 62-57

Fama – Schas Ove 81-50

Svinto – Plakat Pirat 65-55

Lokal – Fama 69-67

Schas Ove – Plakat Pirat 55-54

Svinto – Lokal 71-58

Fama – Plakat Pirat 74-42

Lokal – Schas Ove 61-52

Svinto – Fama 64-55

Kommentar: Svinto som spelade med fullt lag visade sig vara riktigt slagstarka och imponerade i den delen av spelet. Har inte det bästa utespelet, men är jobbiga att möta då dom sprider ut utelaget med sitt spel. Lokal som hånade mig när jag kallade dom ”något bättre än Plakat Pirat” torskade mot Piraterna, men slog ett trött Fama och gick vidare ändå. Ändå meriterande att slå Fama som har en kvartsfinal i Yan från 2008 under bältet.

Grupp 2
BCZ – Högst är större än längst 80-53
Tydligen bara bra med bra lottning (Medvind) – Rambostyle 78-43

BCZ – Rambostyle 80-22

Tydligen bara bra med bra lottning – Högst är större än längst 73-48

Högst är större än längst – Rambostyle 74-49

BCZ – Tydligen bara bra med bra lottning 81-66

Kommentar: BCZ ska vara överlägsna i den här gruppen och var också så, men åkte faktiskt på en utebränning mot ”Medvind”. Starkt av Mevind att slå Högst så mycket. Man funderar lätt på om andraplatsen för Medvind i fjol har gett dom en boost och en självbild som topplag som smittar av sig på spelet. Vi får se. För mig är dom 10-15 i cupen fortfarande i mitt huvud.

Grupp 3

Dom Röda – Friends in Need 78-68

Dom Röda – Ultraz BK 78-46

Ultraz BK – Kenya 52-67

Kenya . Friends in Need 62-70

Dom Röda – Kenya 72-64

Ultraz – Friends in Need 56-69

Kommentar: Ett ganska trött gruppspel av Dom Röda som ändå tog gruppsegern. Kenya stod för en mycket svag insats, framöfrallt virrigt utespel och lämnar en del funderingar inför Yran. T.ex. var var Annie?
Styvagänget var ganska bra och var ett dålig kast från att bränna ut och slå Dom Röda. Hade dock några lån (inkl mig själv)

Grupp 4
Salming – Hjärnsläpp 71-31
Bränn inte Bullen – KonBusted 66-58
Salming Bränn inte Bullen 66-60

KonBusted – Hjärnsläpp 65-49
Bränn inte Bullen – Hjärnsläpp 68-29

Salming – KonBusted 100-54

Kommentar:Tuff grupp helt klart med Bullen, Kon och Salming. Salming spelade stundtals brutal Brännboll på en nivå som ingen utom Rel är i närheten av. Såg delar av matchen mot Bullen. Jösses Amalia säger jag. Spelar dom så är laget svårslagna med tanke på att Petter och Jange saknades.
Kvartsfinal
Svinto – Friends in need 80-46
Salming – Tydligen bara bra med bra lottning 94-60
Bränn inte Bullen – BCZ 84-74
Dom Röda – Lokal 87-54

Kommentar: BCZ visade att formen inte är i Zenit. Kapaciteten finns där, men träningstimmarna är färre än normalt och då blir marginalerna mindre och svackorna fler. Bullen var bra, men framförallt var BC inte på topp.I övrigt logiska resultat i kvartarna. Stora siffror för Medvind i en enslagsmatch, likaså för Lokal mot Röda.

Semifinal

Salming – Svinto 77-52

Bränn inte Bullen – Dom Röda 70-68

Kommentar: Såg Bullen mot Röda och det var sannerligen en holmgång, men med utebränningar åt båda håll så ingen perfekt Brännboll, men Bullen som vann lotten hittade ett sätt att vinna. Lotten avgjorde en del där. Salming spelade enligt rapporter mycket stabilt och Svinto som spelat hela dagen i medvind fick det tufft i sin första match i motvind.

Final
Bränn inte Bullen – Salming 70-63

Kommentar: En märklig historia där Salming spelade på 5-6 spelare och med ett helt led bakom med lagmedlemmar som mest stod och tittade på. Salming började inne, ställde ut skorna och försökte egentligen inget annat än att bara gå runt och lita på att kunna bränna ut Bullen. En så kallad ”Raskataktik”. Bullen klarade sig från utebränning och vann egentligen mer på Salmings brist på taktik än på deras egen. Ska bli intressant att se om Salming kommer att fortsätta att göra så här i viktiga matcher där dom förlorar lotten i Yran eller om Jange och Petters återkomster förändrar upplägget. Laget kan ju spela en makalöst offensiv brännboll om de vill. Bullen gör en stabil turnering, men vinner faktiskt utan Hugosson och utan att dunderimponera och det är riktigt starkt.

En kommentar

  1. Ultraz

    Det måste ha blivit något fel med resultaten i grupp tre eftersom samtliga resultat involverande Ultraz är felaktiga. Ultras Kenya slutade 60-60 och mellan dom röda skilde det 14 poäng inte 32 poäng.
    Gör om gör rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.