Ny bloggare!

Ny bloggare på Brännbollsbloggen! Vad är det för en tomte egentligen?

Många av er läsare känner säkert igen mig då jag kommenterat friskt på denna blogg, skrivit ett gästinlägg, anordnat sommarbrännboll , varit med på någon intervju men främst av allt bara spenderat mycket tid på Ängarna.

För en tid sedan så fick jag en förfrågan om att ta över bloggen då Gurra skulle sluta och då detta är ett stort ansvar men även en stor ära så krävdes det lite tid för att fundera. Att få ta över brännbollens knytpunkt på internet är inget man gör halvdant! Men jag kände att det var värt att lägga ned den tid som krävs för att hålla igång bloggen, för jag vet att det är fler än mig som kikar in här 5 gånger per dag under maj månad och brännbollen vore inte densamma om man inte fick diskutera den!

Jag tycker Gurra har gjort ett fantastiskt jobb under hans år vid pennan och det blir sannerligen stora skor att fylla. Han har gjort listor om allt mellan himmel och jord, han har grävt fram statistik från cupens begynnelse och han har sågat vilt från vänster till höger.  Att ta över bloggen är ungefär som att ta över Lidas backplats i Red Wings, det går inte att försöka komma in och göra samma sak utan man måste göra det till sitt eget.

Vem är jag då? Jag heter Jesper Karlberg och spelar i Dom Röda. Jag har en lång historia då det kommer till brännbollsyran då Maj har spenderats på ängarna sedan ung ålder. Det började med att man hejjade på farsan i cupen då de spelade och sedan gick runt och tittade på matcher. Det var en folkfest och det var mycket roliga utklädnader, ett av mina tydligaste minnen från barndomsåren på cupen är då jag tittade på en match med Fantomen och de sprang runt och kastade ut godis och peppade igång publiken. Spelade några år i ungdomscupen och sen gick det vidare till stora cupen. Men min brännbollsresa lämnar vi till en annan gång.

Vad har jag för ambitioner med bloggen då?

Jag vill åter igen göra bloggen till den centrala punkt som den en gång var, någonstans där brännbollsspelare kan träffas och diskutera huruvida duttar är tråkigt eller vackert, om Raskabrännboll är mer publikfrieri än flacka linedrives,  hur f*n Rel kunde vinna best in show  och liknande saker.

Nu är det ännu försäsong och BK R… Jag menar Lokal tränar inomhus för att knappa in på de etablerade topplagen vilket betyder att inläggsfrekvensen inte kommer vara skyhög men jag kommer försöka lägga upp ett inlägg i veckan där ni kommer kunna läsa om nya regler,  något som är unikt för brännbollen, hur man ska göra för att öka antal lag i cupen osv.

Ser fram emot ett intressant år tillsammans med er brännbollsspelare.

Maj närmar sig!

/Jesper Karlberg

7 kommentarer

  1. Vic_ÖRS

    Riktigt kul att höra!

    Brännbollssuget blev med ens tre-fyra gånger större.
    Övik Red Socks träningsgrupp Syd siktar för övrigt på träning i det (förhoppningsvis) fina söndagsvädret.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Kul att höra! Premiär blir bara tidigare och tidigare! Får se om ni kan göra en repeat-performance på de frysta planerna under peppyran.

      /Jesper

  2. Brink_ÖRS

    Äntligen är bloggen tillbaka! Nu är brännbollssäsongen igång på riktigt. Eller ja en träning ute sen är den igång på riktigt, men den kommer ju på söndag. Ser fram emot att läsa dina analyser och sågningar.

  3. Kapten Plakat

    FANTASTISKT att bloggen äntligen kommer igång igen och framför allt bara att den överlever! Jag har höga förväntningar på allt vad gäller brännboll i år. Tidigare premiär, bättre spel, ny blogg, finare väder, MER BRÄNNBOLL! Det ska bli väldigt roligt att följa de inlägg som du kommer skriva, och i hemlighet hoppas jag dessutom att det kommer bli mer än ett inlägg per vecka från dig men det kanske är bra att inte chockstarta 😉
    Jag har suttit hela veckan och jobbat med att få igång brännbollsserien så min brännbollspepp är på ohälsosamma nivåer, jag var tvungen att gå ut och slå både igår och idag på glashalt underlag så det blev bra terapi och skön kulmen att du presenterade dig själv här!

    PS. se om du kan byta bild när du svarar på kommentarer, det blir så förvirrande att tro att det är Gustav som kommer med en kommentar helt plötsligt 😛

  4. Klas - hjärnsläpp

    Äntligen är bloggen igång igen. Sjukt taggad på att läsa allt som skrivs och alla insiktsfulla (och andra) kommentarer. När man befinner sig 2 mil söder om Malmö och alla undrar vad man pysslar med då man är ute och slår bollar i mars har bloggen varit den plats man alltid kan återvända till och känna sig som hemma. Wohooo!

    /en peppar brännbollsnörd från skåne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.