Första seriespelet och elitträffen

Första serieomgången avklarad och det märktes att det var tidigt på säsongen och regn och rusk ute.

BK Rel mot Plakat Pirat

Såg delar av den här matchen och Rel hade ordinarie manskap på herrsidan och sen två inlånade tjejer. Deras innespel såg väldigt stabilt ut första omgången och de tog sig runt utan större problem. Jonas T fick gå in som sista slagare någon gång men han var säkerheten själv den här omgången. Samtliga slag gick högt och fint i mitten. Och mycket riktigt så fick vi se Rickard på tredje kon i utespelet.

Plakat hade sen lite större problem i sitt innespel och tror de brände ut sig två gånger. Dock så måste jag ge dem cred för jag tycker att de kändes bättre nu än de gjort tidigare år.

Andra matchen sägs ha slutat 3-2 i utebränningar till BK Rel efter de blivit utebrända två gånger i slutet av sin innerunda.

2-0 till Rel med andra ord.

Burnouts mot Lokal

Burnouts började inne och brände ut sig två gånger på väldigt kort tid och sen såg det ut som de tappade lite tagg i den matchen och löpningarna blev lite loja. Slutade på 5 utebränningar och matchen var skapligt punkterad. Lokal spelade sen inne och brände ut sig två gånger innan matchen var över.

Matchen efter så började Burnouts inne igen (Hur gick det till?) och klarade sig lite bättre den här gången. Men tillslut så landade de på två utebränningar och Lokal klarade sig med endast 1.

I den här matchserien så måste jag ge en stor eloge till Leila som spelade med Lokal, ska enligt rykten va första gången hon spelade brännboll och av de slagen jag såg henne slå så imponerade hon helt klart, bra höjd på slagen och bra träffprocent.

Slutresultatet skrevs 2-0 till Lokal, jag ser fram emot en rematch senare i sommar mellan de här två lagen.

 

Bjussar på några bilder från en regnig äng.

DSC_0055DSC_0050
Några bilder från Burnouts inneomgång.

 

DSC_0052
Nyförvävet Simon Hansson slår för BK Rel. Han visade prov på stabilt slagande.

DSC_0060
Lokals nyförvärv Hugo slår.

DSC_0061
Lokal hamnar i en knepig sits med 4 på första kon i andra matchen. De lyckadess dock reda upp soppan.

 

Elitträffen

Det var bra uppslutning under elitträffen och utöver folk inblandade i yran så fanns det representanter från Dom Röda, Salming, Högst är större än längst, Boston, Hjärnsläpp, High rise, Plakat Pirat, Lokal, Bullen och BCZ.

Ett axplock av vad som sades.

– Just nu var det 240 anmälda lag, vilket är 8 lag fler än förra året.

– Totalt kan dom hantera upp till 450 lag, även om det kanske inte är ett troligt mål i år så bådar det gott.

– Tjejcupen kommer gå av stapeln i år igen så länge det anmäls nog med lag.

– De har fixat 32 laminerade poängblock så det kommer vara öppen poängräkning på alla banor. Någonting som är efterlängtat!

– Domarsituationen ser bra ut och det saknas bara några få domare. På fredagen kommer det även gå runt domarkontrollanter som ser till att domarna sköter sig. Förhoppningsvis betyder det att man slipper onyktra och oseriösa domare.

– Några regeländringar såsom att vid lika resultat så vinner laget som slutade ute samt att det räcker med att ha foten ovanför plattan och inte nödvändigtvis på plattan.

 

Det gjordes även intervjuer med samtliga lagledare och ytterligare några inblandade. Dessa ska komma upp på brännbollsyrans youtube kanal.

 

Överlag så känns det som att det kommer bli en ännu bättre cup i år!

 

/Jesper

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.