Brännbollens Bill Belichick?

För er som inte vet vem Bill Belichick är så är han en av de mest framgångsrika coacherna i NFL, Han har vunnit Super Bowl 4 gånger med New England Patriots som han coachat i 15 år. Han har gjort detta genom att rekrytera smart och vara en taktiskt coach som inte är rädd för att ta kontroversiella beslut. Det påminner mycket om brännbollsikonen Pelle Tobiasson, även om Pelle är lite mer frikostig då det kommer till intervjusvar. Här har ni en intervju med Bill som referenspunkt.

På grund av detta så bokade jag in en intervju med Pelle för att förhöra honom lite om lagbygge, historien, nutiden och framtiden.

 Pelle eller Bill?
Lika som bär?

 

Hur känner du inför årets säsong?

Det känns väl sådär, vi har några skador som sätter lite käppar i hjulen. Bylle är skadad och kommer troligtvis inte att spela i år och jag själv kommer nog att agera som coach och kanske gå in och slå några slag.  Hoppas på att Jörgen Eriksson är tillbaka i spel i år. Vi har även fått tillbaka Helene efter en hälsenskada vilket känns bra, det är en spelare som man kan sätta var som helst i utespelet.

Ni har värvat in två spelare, vilka har ni tappat?

Vi har faktiskt värvat tre spelare, Simon, Andrea och sen Hampus Helmersson från KonTroll. En fysiskt stark spelare med bra kastarm och en vinnarskalle. Har tappat Bylle, Boden och Emma

Hampus känner några spelare i laget och han kändes som en bra värvning. Det är ju inte enkelt att hitta bra spelare nu för tiden. Tidigare på 90-talet så kunde man höra med kompisar med lite boll i sig men det är inte lika enkelt nu för tiden då de blivit äldre.

Tittar man på historien så är ni ju extremt framgångsrika, vad tror du att ni gör som gör att ni lyckas så bra?

Det är svårt att säga, vi har alltid haft slagstarka spelare och varit svåra att bränna ut. Vi hade ju Anders Sjöstedt mellan 97 och 09 som säkrade upp och aldrig missade. Sen har jag själv stått och säkrat upp under stora delar av 90-talet.

Sen har vi väl möjligheten att spela ett svårt spel om vädret tillåter. Kan anpassa och efter väder och motstånd så vi kommer förberedda till match.

För att vara ett framgångsrikt lag under en lång tid så krävs det ju att man rekryterar rätt, Vad har du för filosofi då det kommer till värvnign?

Jag vill att spelarna ska passa i laget och på slutet så har det blivit att vi haft en viss mentalitet i BK Rel så många har ett starkt psyke. Om man tittar på kvaliteér så är slagstyrka prio 1 eftersom det är grundstenen i brännbollen. Speciellt nu efter det blivit 1-slag och minuspoäng.

Hur ska man då göra för att lyckas vara framgångsrik så pass länge?

Jag tycker väl inte att vi har varit så framgångsrika de senaste åren men det gäller väl att att lyckas med värvningarna och jag tycker vi lyckats med de flesta värvningarna. Men det är svårt att hitta bra ersättare då folk skadar sig eller lägger ned.

Var tror du Rel är om 10 år och hur kommer din roll vara?

Ja förhoppningsvis så lever de väl vidare även om jag inte kommer vara med.

Du kanske blir inhyrd som GM?

Haha, ja jag kan nog hjälpa till med kunskap om de behöver det.

Om vi tittar mer på brännboll allmänt, hur tycker du den ändrats de senaste 30 åren?

Jag tycker det är roligt att taktiken har kommit tillbaka, lagen nu för tiden är ju så pass duktiga på att träffa så att de kan spela ett snålt spel. Det var ju ett tag då det var väldigt mycket hissa och springa runt.

Så det var alltså ganska snålt spel under cupens storhetstid?

Jo absolut, då var det ju två slag och man hade råd att försöka sig på markbollar ännu mer. Då vi körde med dubbelmissar 97 så slog vi hårda markbollar med 5 spelare ute på plan så absolut. Fallskärmstennis var ett annat lag som var duktiga på taktikspel.

Tack för intervjun och lycka till i år!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.