Säsongens första skräll

Ikväll så gick som tidigare nämnt andra omgången av brännbollsserien av stapeln.

I första matchupen så möttes Burnouts och Plakat och den matchserien slutade 2 – 0 i Burnouts favör. Första matchen var rätt ensidig och slutade något i stil med 101 – 55 (ge och ta några poäng). Andra matchen blev betydligt jämnare och Burnouts kom undan med en seger som skrevs 77 – 70. Jag pratade lite med Micke och han var väl inte lyrisk över sin prestation och han är ju onekligen en viktig kugge i Plakats spel så jag antar att de hade lite mindre felmarginaler att spela med vilket ledde till lite utebränningar (tänker främst match 1)

I den andra, och än mer spännande matchupen, så möttes Lokal och BK Rel och här skrällde Lokal och tog en nervbitande 2 – 1 seger. Lokal verkade ha ordinarie lag och BK Rel hade borta samtliga tjejer, Peter Bäckman, Emil samt att Pelle stod på sidan. Som inlånade hade de Davva (Bränn inte Bullen) och Peter Holm (Svinto) samt Helena Wannebäck (Sehlberg) och Terese Abnersson (Sehlberg) .I första matchen så började BK Rel inne och det fanns mer att önska i slagandet som ganska knackigt även om Stefan levererade många fina slag. Lokal gjorde ett bra jobb med att plocka ner de poängbollar som gick och med 1½ minut kvar så bränner de ut sig och hinner på resterande tid bränna ut sig en gång till. Lokal gör sedan en stabil innerunda där de tar sig runt utan utebränning och vinner matchen.

Match två drar igång och Lokal börjar inne där de gör en ok inneomgång och går till byte med några få poängs ledning. Rel spelar sedan en bra match och Johan Bäckman gör en varvning efter Lokal kastat över brännaren. Rel gör en stabil match och tar en ”enkel seger” med 90-79 som slutresultat.

Match tre blir sedan en riktig rysare. BK Rel börjar inne igen och klarar sig från utebränningar men de kom inte riktigt igång med sitt poängspel och i halvtid så står det 43 – 40 till BK Rel. Efter bytet så har Lokal lite problem med att ta sig runt, de hamnar ofta i obekväma sitsar med sista slagare. Dock så visade både Jonathan och Johan prov på nerver då de räddade upp dem flera gånger även om det var ohiskeligt nära en utebränning men de klarade sig på att brännaren tappade bollen.  Med två minuter kvar av matchen så står det 73-71 till BK Rel och det är jämnt ända in till sista slaget. Med dryga 10 sekunder kvar så leder Rel med 1 poäng och Lokal har 1-2-1 på banan. Hugo  går in får en snedträff som blir ogiltig. Detta gör att lokal får tid nog att slå ett slag till. De ligger under med två poäng och två personer måste löpa tvåkoners. Kenta går fram och får till en bra träff, tre pers hinner in från Lokal och matchen slutar 80-79. Spännande in till sista slaget, precis som brännboll ska vara.

Matchens lirare måste jag nog ge till Johan Eriksson i Lokal, han fick slå mycket och hade otroligt många rena träffar då laget behövde det som mest.

 

Grattis Lokal till er första skalp för året, det ska bli spännande att följa er i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.