Omgång 3 avklarad!

Och som vanligt så tippar jag som en kratta! Men är det samtidigt inte underbart att det inte blir vad ”papperet” säger?

Jag blev blixtinkallad mindre än en timma innan matchstart för att spela med Burnouts så har ingen detaljerad beskrivning av matchen mellan Plakat och Lokal men här kommer en liten sammanfattning. För mer detaljer så har Eric skrivit om den matchen på sin blogg.

Plakat 2 – 0 Lokal

Det här var inte riktigt vad jag förväntade mig även om jag trodde att Plakat skulle bjuda på gott motstånd. Lokal har som sagt gått riktigt bra och lyckades slå mesta mästarna BK Rel förra veckan medans Plakat hade två raka 0-2 förluster som facit. Plakat verkar ha spelat ett stabilt spel och slutar som enda laget i veckans omgång att klara sig helt från utebränningar. Pratade lite snabbt med Micke (Kapten i Plakat) som var grymt nöjd med deras prestationer vilket jag kan förstå då Plakat är ett lag som flitigt besöker ängarna men får betydligt mindre uppmärksamhet pga av att Lokal syns och hörs lite mer. Tidigare år så har det inte hört till vanligheten att de klarat två raka 1-slagsmatcher utan utebränning så kul att se att de gör framsteg. Lokal hade en lite sämre dag och brände ut sig en gång i varje match. Matcherna vanns med 9 respektive 12 poäng.

BK Rel 2 – 1 Burnouts

Efter 6-7 draws i sten-sax-påse så går Burnouts segrande ur klunsen och väljer att börja ute. Det här kan vara en av de få gångerna som man gynnats av att börja inne för det var ordentligt med vind som kom blåsandes från ersbodahållet vilket gjorde att det tog ett bra tag innan positionerna i utespelet rättades till. Rel slog bra i första matchen med många långa slag som tog vind och flög långt vilket gjorde att Jag och Dille fick ordentligt med yta att täcka längst bak. Det resulterade i rätt många icke-lyror och Rel gick till byte med runt 23 poäng upp. Efter bytet så går Burnouts in och är ofantligt nära att bränna ut sig på första varvet men tar sig runt och spelar sedan en helt OK innerunda men det blir ändå en ganska stor seger till BK Rel. Jag minns inte riktigt resultatet men vi snackar 10+ poäng.

Andra matchen börjar Burnouts inne och gör väl ingen fantastisk omgång då vi börjar med en utebränning nästan det första vi gör. Efter det så kommer slagandet igång och den starka vinden gör att det blir en hel del tappade lyror och trots utebränningen så går vi till byte med en 7 poängs ledning. Efter att uteuppställningen ändrats lite och vinden mojnat lite så minskas antalet icke-lyror drastiskt och utespelet fungerar betydligt mycket bättre. Rel slår sig runt och gör en helt OK omgång första 10-minutrarna då de plockar in en 5-8 poäng men blir sedan utebrända med 2 minuter kvar. De gör ett tappert försök att hämta igen poängen på de två minutrarna som är kvar men det fanns för lite tid kvar på klockan. Slutar med 7-poängs seger till Burnouts.

Match tre så börjar Rel inne och gör en bra omgång även om de är på håret att bli utebrända ett par gånger. Klarade sig som sista slagare och fick lite hjälp av misstag från utespelet vilket gjorde att de även här bytte med en stor ledning (~18 poäng?). Efter bytet så är slagandet lite knackigt och efter en tight bränning på undertecknad så blir vi utebrända halvvägs genom matchen och det är avgjort. Vi spelar av tiden och Rel vinner med rätt stor marginal.

Omgångens MVP tror jag att jag måste ge till Johan Bäckman som spred bollarna bra och styrde upp innespelet åt Rel.

Rel hade en hel del inhoppare. Tjejerna lös som vanligt med sin frånvaro och de hade lånat in Helena (Sehlberg) och Pernilla (Bullen). På herrsidan hade de lånat in Peter (Svinto) och Davva (Bullen).

Burnouts hade två st inhoppare. Julia (På bana 1) och undertecknad (Dom röda). Aron får rätta mig om jag har fel här 🙂

 

Sammanfattningsvis kan man säga att serien just nu är väldigt jämn och att den får fortsätta dras med dåligt väder. Förhoppningsvis så bättrar vädret sig till nästa vecka så att publiken börjar strömma till ängarna!

En kommentar

  1. Kapten Plakat

    På onsdag verkar det ska bli bra väder med svag, rak medvind. Synd att jag inte kommer kunna vara med då 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.