Även en blind höna hittar ett korn ibland

Idag så gick ju som sagt sista omgången av brännbollsserien av stapeln och det visade sig att J. ”Oraklet” Karlberg lyckades pricka in tippningen!

Första matchupen var BK Rel mot Plakat Pirat och det slutade som jag tippat med 2 – 0 till BK Rel. Enligt Pelle så spelade dom bra och jag hörde att Plakat brände ut sig i båda matcherna så det blev aldrig särskilt spännande. Det är såhär jag förväntade mig att det ska vara nu. Yran närmar sig och det börjar bli lite allvar och då steppar Rel upp lite. Detta betyder att BK Rel vinner första omgången av seriespelet och får höja den imaginära, men ack så prestigefyllda ”Micke Samuelsson Trophy”. Jag tror att den kommer hamna högst upp på Pelles prisvägg, hade han varit lite mer teknikintresserad hade jag förväntat mig att ett gäng selfies florerat runt på instragram med priset i fokus.

Den andra matchserien blev mycket jämnare men slutade 2 – 1 i Burnouts favör. Första matchen var extremt jämn och slutade lika, detta gjorde att Burnouts vann pga av att de började inne. I andra matchen så tog Lokal en klar seger och den tredje matchen blev lika gastkramande som den första. Då sista slagare skulle slå så ledde Burnouts (som spelade ute) med ett poäng och Lokal hade tre spelare på tredje kon. Lokal slår en markboll som Burnouts nyper och bränner två löpare vilket gör att de vinner matchen. Precis så jämnt och spännande som brännboll ska vara. Lokal saknade några spelare men hade lånat in PH, Arken och Pernilla.

Om ni tvekat på min förmåga att tippa matcher så vill jag bjuda på en tillbakablick till förra gången de här två möttes. Den veckan så tippade jag 2 – 1 till Lokal (vilket iofs blev 2-0) och avslutade med denna rad ”Hade det här varit i mitten av maj hade jag nog tippat Burnouts.”. Mycket riktigt så är Maj här och Burnouts har hittat sitt spel och lyckades knipa segern, även om det var på gränsen.

Tabellen:

BK Rel 13p
Burnouts 11p
Lokal 9p
Plakat Pirat 3p

För att sammafatta brännbollsserien så tycker jag att det har varit ett riktigt roligt initiativ och det har varit spännande att som åskådare kommer kunna åka ner på ängarna och kika på seriösa matcher. Det blir även någonting som gör att brännbollen lever under försäsongen. Dock så har dom fått dras med väldigt dåligt väder och lite väl få anmälda lag. Jag tror att man skulle tjäna på att börja senare på säsongen då fler lag skulle haka på och man skulle slippa spela på bruna gräsmattor i snålblåst och knappa plusgrader.

Även om Lokal och Plakat slutade i botten så har de båda lyckats med riktigt fina prestationer. Lokal har visat att de utvecklats ett steg och lyckades nypa en 2 – 1 seger av BK Rel, och Plakat Pirat lyckades plocka en fjäder då de vann 2 – 0 mot Lokal

En eloge till Micke som styrt ihop serien och hoppas den kommer tillbaka nästa år.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.