Rapport från ängarna

Nu märks det att brännbollssäsongen är i full gång, går man ner på ängarna så ser det ut ungefär så här:

ängarna

 

 

Det vill säga fullt med folk! Tyvärr så har Maj inte varit en månad full av solsken och 20 plusgrader utan det har varit mer 6+ och regn. Det har medfört att många av planerna på ängarna är rena sumphål vilket känns lite oroväckande inför yran. Jag hoppas att det hinner torka upp ordentligt så att man slipper klampa runt med blöta fötter hela yran.

Igår så spelades det ett antal träningsmatcher. Bland annat hade vi BK Rel mot Bränn inte Bullen där man tyvärr kunde se Olle i Bullen halta av planen pågrund av sträckning i framsida lår. Jag önskar honom snabb återhämtning och hoppas han kan delta på yran, åtminstone på plattan.

Sen så möttes Lokal och Vi är bäst i Medvind, man kunde höra Medvinds låt från förra året skråla ur deras högtalare.  ”Vi ska göra silvret till guld” tyckte jag mig höra en textrad vilket är härliga ambitioner, även om jag tror att deras andraplats är svårslagen.

Vi hade även Salming mot Boston Bruins, Übermensch mot Rainbow Warriors och Dom Röda mot SKS Brännboll.

Tittar vi tillbaka till söndagen så kunde man då se Tesa Tejp vara ute och slagträna, vi hade Kenya som spelade mot ett lag som är okänt för mig, vi fick se BCZ äntra ängarna med nästan 8 egna spelare som gick några matcher mot Salming. KonTroll spelade några matcher mot Lokal där det emellanåt såg ut att hopa sig folk på konerna och tror det blev nån utebränning. Hur som helst kul att se så många lag ute.

Vi spelade alltså mot SKS Brännboll som är ett nytt lag för i år, de har setts mycket på sociala medier och man har sett bilder på bilar med SKS loggan, det ryktas bengaler och verkar allmänt finnas en grym tändning inom laget och deras supporterklack. Några av deras supportrar hade tagit sig ut även igår kväll och det skrålades musik ur högtalare. Alltid härligt med lite folkfest feeling innan yran!

Tittar man spelmässigt så tror jag SKS får problem att ta sig in i det seedade fältet i år, de försökte spela snålt och hade några som slog några riktigt hårda poängbollar, dock så saknades träffprocenten vid spel på ett slag och de blev utebrända 1 respektive 3 gånger under matcherna och jag tror tyvärr det kommer se ut såhär för dem i år. Men om de däremot får spela med två slag så har de lite större marginaler och kan spela sitt snåla spel så de tar sig nog lätt vidare från gruppen och kan säkert vinna någon slutspelsmatch. Otroligt roligt med ett nytt taggat lag, hoppas att få se mer av dem i sommarcuperna och få följa deras utveckling. Tittar man på liknande lag så kommer man ju snabbt att tänka på Lokal vilka har utvecklats otroligt mycket på några år. Får se om SKS är lika ihärdiga.

Förcupen nu i helgen och yr.no ändrar sina vädergissningar med jämna intervaller. Senaste budet är i alla fall att det kommer se någorlunda ut. Lite regn på förmiddagen men sedan sol och 13 grader varmt vilket känns lovande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.