Ny seedningslista!

Analysen av cupen får vänta en stund, men jag knåpade ihop en seedningslista så vi kan se hur det skyfflats runt.

 

  1. Salming (1)
  2. Dom Röda (3)
  3. BK Rel (4)
  4. BCZ (2)
  5. Svinto (16)
  6. Übermensch (6)
  7. Sehlberg (11)
  8. Fantomen (12)
  9. Kontroll (9)
  10. Raska Daskar (10)
  11. Loco Bob (13)
  12. Brännbollsutopi (19)
  13. Bränn inte Bullen (-)
  14. Vi är bäst i Medvind (14)
  15. Västteg klass 3b (-)
  16. Burnouts (-)
  17. Högst är större än längst (-)
  18. Gaybusters (20)
  19. Lokal (17)
  20. Skogsägarna (-)
  21. Tesa tejp (24)
  22. Oense (-)
  23. Hårt och fort! (-)
  24. Lilla Gruppen (21)
  25. Ö-vik Redsocks White (29)
  26. Schas Ove (30)
  27. Mighty Blackout
  28. På Bana 1 (15)
  29. Kenya Bridge Club (31)
  30. Plakat Pirat (-)
  31. High Rise or a slice (8)
  32. Esox (5)

Top 4 innehåller samma lag som förra året även om platserna bytts lite, Dom Röda tar sin högsta seedning någonsin med en andraplats.

Tittar vi sedan på plats 5-8 så tycker jag att alla lag förtjänar att vara där. Svinto, Über, Sehlberg och Fantomen är alla kvalitetslag som är favoriter mot de flesta 9-32 lag. Noterbart är att 3 av de här 4 lagen har klivit upp en nivå i sin seedning från förra året.

9-16 så har vi tre lag som gick in från oseedat direkt in till 8-del. Bränn inte Bullen slog ut Boston i 32-del och vann sedan över Kenya innan det tog stopp mot Svinto tredje året i rad. Burnouts vann över Herman i gruppen och slog sedan Esox i 16-del innan det tog stopp mot fantomen. Jag tycker de är klart värdiga en plats i top 16. Sist så har vi Västteg som vann gruppen och tog Kom till seks plats i slutspelsträdet. Slog sedan ut High rise innan det tog stopp mot Sehlberg.

17-32 så har vi några lag som fallit långt. Esox och High rise spelade kvartsfinal förra året men åkte ut redan i 16-del i år. Sen har vi en hel bunt nya lag. Plakat Pirat fick sin efterlängtade seedningsplats efter att de vann över Pyrro i seedningsmatchen. Oense slog något oväntat ut Fastball, Hårt och fort! slog ut Glada Dansken BK samt att Skogsägarna (seedade 1 gång förut, 2006) slog Suger som Wettex i kampen om den ”oseedade platsen”

Överlag tycker jag att seedningslistan ser rätt rättvis ut, kommer alltid finnas lite snedsitsar men på det stora hela så ser det rättvist ut tycker jag. Vad säger ni andra? Vilka lag är under/överseedade?

25 kommentarer

  1. Bbollen

    Överseedade: Kontroll,utopi och locco Bob.
    Underseedade: Esox,På bana 1.

    Några fristående tankar efter helgen:

    Burnouts gör en grym match mot ett Esox som inte riktigt får det att stämma. Burnouts imponerar och hör definitivt hemma i topp 16, viker dock ner sig direkt mot fantomen.

    Fantomen visar prov på grymt bra brännboll och är livsfarliga med framförallt riktigt bra innespel. Svårt att hålla hela vägen pga flera skadedrabbade spelare och är tvungen att chansa för mkt mot BCZ. Ola Molin är lagets bästa spelare?

    Esox är obehagliga för alla top 10 lag fortf i mitt tycke. På bana 1, hög högsta nivå men för instabila… Något underseedade likväl.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Tycker inte man kan klaga allt för mycket på På Bana 1 och Brännbollsutopi då Brännbollsutopi faktiskt slog ut På bana 1. Men i långa loppet hade kanske På bana 1 vunnit över dem majoriteten av gånger.

      Att kontroll är överseedade vet jag inte, Jag tycker att de är bättre än de flesta 17-32 lagen och hör hemma i 9-16 steget. Sen att siffran blev just 9 tycker jag inte man ska hänga upp sig på utan mer att de hamnade i fältet 9-16, inom den gruppen får man enligt mig seeda alla på samma nummer när man tänker var de hör hemma.

      • SgtAnge

        Om kontroll inte hade ”fått byta grupp” efter att lottningen blivit officiell hade de ställts mot Högst Är Större direkt i gruppen… Inte otänkbart att dessa två lag då bytt plats på listan… ..hur detta har gått till är dolt i dunkel

  2. Lasse K

    Salming helt klart bäst. Inget snack.

    BK Rel borde vara tvåa.

    Röda, Uber, BCZ, Fantomen, Raska, Bullen slåss alla om plats tre till åtta.

    Sehlberg, Svinto, Kontroll, Esox borde vara i spannet 9-16.

    • Chief

      Svinto är klart bättre än Bullen. Bullen har visat år för år att dom inte håller längre upp. Är absolut inte i samma liga som Dom Röda/BCZ.

    • Fredrik

      Ut i gruppspelet mot Vamos a la playa med 12p eller så, efter att vi i Vamos bränt dem ute en gång och varvat en gång (bolljäveln hamnade under en bil) 🙂

  3. En i publiken

    Överseedade: Dom Röda, Loco Bob
    Underseedade: BK Rel, Oense

    *Dom Röda är absolut ett topplag men hamnade på den lättare sidan av lottningen. Tvingas i och för sig att ta sig förbi årets finalister i semin, men både Rel och Salming skulle varit svårare att slå.

    *Loco Bob vann med uddapoängen mot Mighty Blackout och förra året avgjordes deras seedningsmatch på sista slagare.

    *BK Rel är enligt mig värda en förstaplats. Salming har ett sådant otroligt flyt när de vinner flera matcher i rad med enstaka poäng. Och skulle BK Rel ibland inte överskattat sin snabbhet i finalen skulle vinsten varit deras, flertalet onödiga bränningar…

    *Oense. Ett lag som började med att imponera starkt i seedningsmatchen mot ett riktigt seriöst Fastball. Ett avslappnat kompisgäng utan taktik/gemensam klädsel, men med cider och öl (??) i händerna. Oense låter matchen vara spännande tills 2 minuter återstår och de bestämmer sig för att bränna ute dom och vinner sen ganska bekvämt.
    I 1/16 tog det dock stopp när de i motvind tvingades att på endast 1 slag klara av Übermensch starka utespel. Att bränna ute Übermensch gjorde de dock flertalet gånger vilket är ytterligare en anledning till att Oense förtjänar en högre placering. Tippar på en plats mellan 5-10 kommande yra.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Oense är varmt välkomna på samtliga sommarcuper så de får en chans till att visa vad de går för.

    • Frank

      Överseedade: Salming
      Underseedade: Alla andra lag

      Jävla pajas! Både Fastball och Übermensch brände ut sig själva helt utan press av Oense. Inget illa menat mot Oense. Dom slog bra men var inte så bra ute. I ett riktigt seriöst Fastball hade jag slagit åtminstone ett slag i matchen vilket jag inte gjorde. Underskattning kallas det.

      Salming var som vanligt menlösa och hade tur. Speciellt i kvarten mot Svinto. Svinto fick slå då det var vindstilla. När Salming slog blåste det ganska kraftig motvind. Alla vet att motvind gynnar Salming så ni förstår ju…

      Angående mitt tidigare inlägg om att Jonas Tobiassons röv skulle vara skönast i hela Yran visade sig vara fel. Petter i Salming hade tydligen aningen skönare. Detta kunde beskådas i semifinalen vilket också kom att bli avgörande för utgången av matchen.

      • David

        Även om jag förstår dig till viss del Frank, och alla som läser här förstår att Oense inte är underseedade. Så är jag väldigt nyfiken på hur ni i Fastball kan ”underskatta” 1 lag som redan slagit med öppen poängräkning?

        • Frank

          Oense slog bra. Sista slagare minst fem gånger men de sista slagarna klockade alltid bollarna. Bland annat två tjejer. Dåligt utespel av Fastball. 13 poäng underläge i halvtid. Med 2.30 kvar låg vi under med 1 poäng och hade 0-4-2 på konerna. 2 slagare som skjuter snett/kort. Oense hade i denna match minst lika bra utespel som Fastball trots enligt mig sämre armar. Taktiskt dålig match och lite nonchalans mot ett slagstarkt Oense räckte helt enkelt inte. Tråkigt för oss och roligt för dom.

  4. Sgt Anger

    Kontroll är väl de som sticker ut.. klart överseedade… men byter man grupp när lottningen ser svår ut så underlättar det….

  5. JörgenStyva

    Ett skadefritt Bullen är nog bättre än Sehlberg 9 av 10 och kan även hota BCZ och Dom Röda. På Bana 1 borde kanske också vara topp 16 till skillnad från Loco Bob som känns som ett 17-32 lag. Men kul med så många nya lag i seedningen särskilt Piraterna, grattis Micke m.fl!

  6. JörgenStyva

    Till ”en i publiken”: Salming och Rel har mötts i några cuper i rad nu. Har du koll på statistiken? Om det är bara flyt menar jag? Finalen mot Dom Röda blev onödigt jämn pga några missade markbollar och siste man 4 ggr(dom röda) kontra näst sist en gång(Salming) är lite klasskillnad skulle jag säga. Matchen var i praktiken avgjord med 2 minuter kvar, då kunde Salming hissa fritt. -3 p efter Rel inne och sedan gå ut och slå är inte svårt heller, här var det lotten som avgjorde. Rel hade kanske fått ett bättre läge om Salming slagit först. Nej cupen avgjordes när Hanna träffade som siste mot Svinto, annars hade Rel tagit cupen. Men även Rel var sist mot Salming och där hade det kunnat ha avgjorts redan i första halvlek. Så ”otroligt flyt”? Med bara lite flyt hade det varit kross i både semi och final.
    En enda gång har ett lag mosat allt på väg till seger och det var Rel 2000 när det var tre tjejer i laget, då var minsta segermarginalen 15 p.

    • Brännbollsfan

      Klockren analys Jörgen! Det är ingen slump att Salming vinner matcher som till siffrorna synes tighta. Vill lyfta ytterligare några avgörande sekvenser under slutspelet utöver redan nämnda Hanna som sista mot Svinto. Eriks sista slag mot Rel var ju förstås direkt avgörande men även lyran han tog i finalen då Röda slog sista på tid, snabbt kast tillbaka och ingen hann springa vilket gjorde att försprånget stannade på 5 istället för 6 eller 7 för Dom Röda. Oskar förtjänar en kommentar också som extremt stabil slagare och kusligt snabb sprinter! Han växte till en gigant under slutspelet trots något svagare öppning i cupen. Han blir en viktig kugge i laget framöver! Hela Salming är otäckt stabila inne som ute och är nog att räkna med många år framöver. Samtliga spelare förtjänar att nämnas i denna lagmaskin! Hatten av och inte blir jag förvånad om dom står högst på pallen igen 2016.

  7. Anonym GFE

    Inte för att vara den som är den men Mighty Blackout vann över Maiden i 32a-delsfinal. Med ungefär 25 pinnar. Det innebär väl också att Migthy Blackout är seedade för det verkar vara lite oklart.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Resultatet från den matchen saknades på brännbollsyrans hemsida. Uppdaterar nu då vi vet hur det gått 🙂

  8. David

    Röda gjorde en bra turnering såklart och hade marginalerna med sig. Utebrända i 1a halvlek mot både Über och Bcz (kvart och semi) och inget av lagen kan förvalta läget, som man förväntar sig att så pass bra lag ska göra. Sedan finalen hängde dem på repet med 2 toppade bollar som dök på ”rätt” ställen vid sista slagare. Men kul med en ny finalist som ändå visar att det går att sätta lite press på dem 2 stora lagen (Salming och Rel). Det som jag tycker känns tråkigt är att nu när Salming och Rel värvar från lagen strax bakom så blir chansen mindre att vi får se nya mästare.

  9. Loco (C)

    Skön blogg och roliga kommentarer!
    Vi har ju fått höra i säkert 10 år att Loco BoB är slut, men ändå är vi ett av yrans sex lag som nått top 16 de senaste 4 åren (Salming, BCZ, BK Rel, Dom Röda och Uber är de andra fem).
    Hur det kan komma sig är det ingen brännbollsexpert som vet… men vi tänker fortsätta ha sjukt flax nästa år 😉

    Tack för en kanonrolig yra och grattis Salming även om jag höll på Dom Röda i finalen. Bra väder, roliga matcher och skön stämning, underbart!

  10. Topptio

    ”Topp tio”
    1. Salming
    2. Bk Rel
    3. BCZ
    4. Dom Röda
    5. Fantomen
    6. Bullen/Svinto/Raska
    7. Esox
    8. Burnouts
    9. Übermensch
    10. Sehlberg/På Bana 1/Kontroll

  11. bättre topptio

    1. Salming
    2. Bk Rel
    3. BCZ
    4. Fantomen
    5. Dom Röda
    6. Übermensch
    7. Esox
    8. Svinto
    9. Bränn inte bullen
    10. Sehlberg

  12. en kona till troll

    Sgt.Anger… skulle vara roligt att veta om du syftar på gruppspelet i Fredags där vi var anmäld 13:00 men blev placerade 16:30 och skulle möta Högst är större än längst.. nog hade det varit riktigt roligt att möta dom, vi såg verkligen fram emot den matchen…Men har man bokat 13 ska man ha den tiden!! Sedan får folk tycka vi är överseedade..no big deal! Något gör vi iaf rätt eftersom vi varit seedade 6 år i rad typ.. men att vi alltid hamnar mot Salming i 8-del 3 år i rad.. och får siffran 9…det kan vi inte styra över..möter gärna något annat lag och ser utgången där… Bra blogg Jeppan!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.