Sommarbrännboll samt ny serie i höst.

Detta år precis som de senaste åren så har det styrts ihop sommarbrännboll här i Umeå, det är inte mer komplicerat än en vanlig kvartersmatch i hockey då man var liten. Alla som vill dyker upp och sen kastar man träna och delar lag, sen spelar man tills man lessnar. Idag var det mellan 16 – 20 spelare som dök upp och vi fick spela tre riktigt roliga matcher som samtliga var utan utebränningar (iofs på två slag men). Det var dessutom strålande sol vilket inte har hört till vanligheterna i år. Otroligt roligt att få spela brännboll i riktigt schysst väder. Av de som slöt upp så var det många Pirater, ett gäng från lokal, tre från Dom Röda samt några ströspelare från Rel, Smashbooster osv.

Jag drog igång sommarbrännbollen 2011 för att det var på tok för lite brännboll på sommaren, allting dog ut efter yran och man ville ändå hålla igång. Förstå året så var det kraftigt varierande deltagarantal, bland annat spelade vi 4 mot 4 på en bana med enbart tre koner. Men under många av tillfällena så blev det ändå 14+ spelare och man kunde spela riktiga matcher. För något år sedan så orkade jag inte riktigt rodda och dra igång det så då tog Plakat Pirats Mikael Samuelsson över stafettpinnen och det är han som drivit det de senaste åren. Jag hoppas på att kunna närvaro på fler tillfällen och att folk fortsätter dyka upp. Är man intresserad av att veta när det här går av stapeln så kan man gå med i facebookgruppen ”Sommarbrännboll i Umeå”.

 

Det har även gått rykten om att det ska gå en brännbollsserie i höst, jag antar att det blir en serie likt den vi såg i våras fast i snäppet bättre väder. Ska bli spännande att höra mer då info dyker upp.

 

För övrigt så är anmälan till Masters den 11 juli uppe. Så se till att dra ihop laget och anmäla er!

 

Anmälan här

2 kommentarer

  1. Malin

    Hej ”brännbollsgudinnan”
    Masters startar 9:30 den 11e juli. Det är som vanligt på mariehemsängarnas östra del. Vid träbron. Längst mot Berghem och universitetet. Ingen mat kommer att säljas på plats så packa mat, bra kläder och tagga till tusen!!
    Många spännande matcher väntar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.