Masters: Avgörande väder och Svinto levererar

I årets upplaga av Masters så kom det totalt tolv lag till start så man valde att spela 3 grupper med 4 lag i varje. Totalt 8 lag skulle gå vidare så det krävdes poängräkning för att avgöra vilka som skulle bli bästa ettor, tvåor och treor då man skulle fixa fram ett slutspel. Efter en tight final (som ni kan läsa mer om här nedan) så vann BK Rel (BK Bullen?) över Svinto i en jämn final.

 

Grattis Rel!

 

Hur gick cupen då?

Vi börjar med gruppspelet.

Gruppspelet:

Grupp 1:

BK Rel
Svinto
Lokal
Don’t stop believen’

BK Rel går in som favoriter i denna grupp och de levererar därefter, Lokal gör vad som verkar vara en rätt blek insats och kommer trea i gruppen med en poängskillnad på -30 poäng vilket gör att de inte tar sig vidare till slutspel. Något förvånande då de har spelat bättre än så tidigare under säsongen. Men de var inte det enda laget idag som hade en dålig dag. I övrigt vet jag inte så mycket hur matcherna såg ut men Rel vann och Svinto tvåa.

 

Grupp 2: Dödens grupp

Salming
BCZ
Fex
Plakat Pirat

Stackars Plakat Pirat som får den svårast möjliga gruppen. De verkar dock ha gjort en hedersvärd insats och tvingat BCZ till en rätt jämn match där de förlorade med 6 poäng. Salming går som segrare ur gruppen med 3 segrar, BCZ tar en tight seger (man vinner på sista slaget) mot FEX.

 

Grupp 3:

Dom Röda
Mighty Blackouts
Schas Ove
Lilla Gruppen Betalar

Dom Röda måste ses som stora favoriter i den här gruppen som är den svagaste om man tittar på de övriga två. Dock så förlorar man mot Mighty Blackouts efter en utebränning och MB klarar sig från utebränning mycket tack vare grymt stabilt spel av deras sista slagare (här får ni gärna flika in med namn). Tror han träffade som siste man kanske 4 gånger, inte alltid på första slaget men alltid riktiga klockor som inte gick något att göra åt. I övrigt så slår alla alla av MB/Schas/Lilla så det var flera jämna matcher.

 

Slutspel:

Efter allt är uträknat så har vi de fyra kvartsfinalerna färdiga och de är:

Salming – Schas Ove

Dom Röda – Svinto

BK Rel – FEX

BCZ – Mighty Blackouts

 

Salming – Schas Ove

Schas Ove får börja slå och bränner ut sig fyra gånger i väldigt dåliga förhållanden. Salming går sen in och slår i betydligt bättre förhållanden men bränner förvånande nog ut sig en gång. Blir ändå en lätt seger för Salming.

Dom Röda – Svinto

Dom Röda förlorar lotten och får börja slå. Detta visade sig vara extremt avgörande då det under den första kvartsfinalsomgången regnar ofantligt mycket, i klass med regnet som föll under finalcupen för något år sedan (ni som var där vet vad jag pratar om). Dom Röda bränner ut sig en gång men tar sig i övrigt runt, men gör en usel målgång och slutar med 7 spelare på planen. Då lagen byter sida så vänder också vädret och det går från monsunregn till vanligt regn. Svinto börjar skakigt och bränner ut sig redan på första varvet och matchen är lika efter det. De fortsätter att ta sig runt, inte helt problemfritt då man var 7/8 slagare ett par gånger, men ändå stabilt slagande och de lyckas hitta några luckor i utespelet och då det är ~30 sekunder kvar så är det lika  och har tre pers på sista kon. De slår ett toppat slag som landar bakom 3dje kon och alla springer in. 3-0 och segern är ett faktum då sista slagare tid går in och missar. Matchen slutar 77 – 75 om jag inte missminner mig.

BK Rel – FEX

Jag såg matchen men minns faktiskt inte riktigt hur den var. Fex börjar inne och byter utan någon större ledning (ett par poäng på sin höjd). Vilket leder till att Rel går in och hissar runt sig fram till en seger. Vi tog upp diskussionen om huruvida publiken gillar långa slag eller inte, och kom fram till att åtminstone vi tycker att snålspel och finlir är mycket roligare att titta på än idel hissar. Stabilt spel av Rel som dock var sista slagare nån gång. Medioker sammanfattning men minns tyvärr inge mer.

BCZ – Mighty Blackouts

Såg inte denna match men tror det blev en rätt bekväm seger för BCZ.

 

Semifinaler:

Salming – Svinto

Svinto förlorar lotten och börjar inne, de spelar ett säkert spel och klarar sig från utebränningar och byter på några poängs ledning. De matchade en av deras yngre killar (professionell journalistik här, någon får gärna berätta vad han heter) hårt och levererade långa slag gång på gång, gjorde en riktigt bra match. Salming byter sedan och har ganska tidigt knappat in och gått om men då händer det som inte händer Salming, de har en svacka och bränner ut sig med 6 minuter kvar. Detta gör att matchen sätter igång ordentligt och Salming höjer tempot rejält, försöker med mycket markbollar och spelar betydligt snålare än de gjort tidigare. Vet inte om Petter stod i boet i mer än 30 sekunde totalt under de här 6 minuterna.
De gör ett tappet försök och är nära att knappa in men matchen slutar ändå med några poängs förlust vilket gör att Svinto går vidare till Final.

BK Rel – BCZ

Då jag dömde andra matchen så är det bristfällig information om denna men jag har för mig att BCZ brände ut sig men inte BK Rel vilket ledde till en seger för Rel.

 

Final: Ännu en vädermatch

Svinto – BK Rel

Svinto förlorar lotten och börjar inne, de får spela i ordentligt regn och gör en hedersvärd insats då de slår sig runt och byter på +5 poäng vilket är imponerande. När Rel sedan ska slå så skingrar sig molnen, solen tittar fram och regnet upphör! (okay, riktigt så extremt var det inte men regnet lugnade sig och efter ett tag slutade det regna). I denna match får alltså Svinto stå på den trista sidan av regnskurarna. Matchen är väldigt jämn rakt igenom och Rel får kanske inte riktigt till det med sina poängslag men Simon matchas hårt och visar prov på snabbhet och uthållighet. Killen kan springa!. Han gör bland även en kaxig steal då Holm fipplar lite med bollen på skarv och inte har någon brådska att hämta upp den. Då tar Simon tillfället i akt och springer kon 3 – 4, han hinner just så pass in och skapar lite lugn. Kul att se!

Då det är matchens sista slagare så leder BK Rel med 1 poäng och de har ingen spelare på tredje kon. Detta gör att de antingen måste slå ett poängslag eller transportera Simon från andra kon hela vägen in. Stefan får ansvaret och slår sitt vanliga slag långt bak till vänster, Simon sätter fart och hinner in och Rel vinner med 1 poäng.

 

 

Tankar från cupen:

Grymt imponerande spel av Svinto, efter en något knackig insats i förcupen så har de gjort en bra yra (en sista slagare från att bränna ut Salming i kvart) och nu slog de Dom Röda, Salming och var en klunsning från att slå BK Rel (Tror matchen skulle kunna slutat annorlunda om Svinto fått börja ute). Deras väg för att vinna Masters var genom de top 3 seedade lagen och de var ett ynka poäng från att göra det. Hatten av och om jag inte ger de skapliga odds nästa år får någon påminna mig.

Mighty Blackouts tar sig en skalp efter segern över Dom Röda. Jag hoppas de fortsätter trumma på och tränar mycket även nästa år så de kan slå in sig i top 16.

Salming brände ut sig två gånger vilket inte hör till vanligheterna, de saknade lite folk men det var inga dåliga inhoppare de hade heller. Det verkar som att även de är mänskliga.

 

Kul med brännboll igen, nu laddar vi en vecka sen är det Bollnäs. För er som missat det så blev cupen full snabbt och varken Troll, Salming eller IKSU hann anmäla sig. Det gör att det bara är 2 umeålag med och vinnarlagen från de senaste 6-7 åren inte ställer upp. Nu är det jul igen och Lokal åker ner och jag såg även att det var ett SKS anmält men enligt säkra källor så är det inte samma lag som spelar i yran. Kommer en rapport från den cupen senare.

5 kommentarer

  1. Petter, Svinto

    Jakob matchades nog rätt hårt mot Salming, men så gjorde även en inhoppare för cupen, Alexander. Så vitt jag vet var det hans första (!) match med 1-slag och var stort sett 100% i cupens slutspel. De få ”missarna” höll sig på banan. Riktigt imponerande insats!

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Tack, jag ska skriva ihop något om Bollnäs snart också. Såhär mitt i semestern så finns inte riktigt samma tid och motivation. Men kan ju iaf nämna här att Band of Ballers vann mot oss i final med 7 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.