Efterspelet och Finalcupen

Det blir tyvärr inget längre inlägg om Finalcupen, nu när säsong i princip är över så finns det inget driv att sätta sig ner och skriva något. Dock så kan jag rapportera att finalen spelades mellan Dom Röda och Salming och att Salming tog hem titeln med ett antal poängs marginal.

Nu på hösten så har det dykt upp en ny cup på brännbollsscenen och det är Efterspelet som är en kombinerad student/seedad cup med två olika cuper som spelas på samma dag. En cup för de lagen som håller seedad klass och en cup för studentlagen som vill spela mot de som tränat ungefär lika mycket.

Efterspelets egna Carolina Ahlberg har delat med sig av ett PM ser ut som följande.

 

Brännbollssäsongen har just blivit lite längre!

 

Med målet att få spela mer brännboll och sprida brännbollsglädje har EFTERSPELET – höstens nya brännbollsevent – startat upp! En kick off för studenterna, en förlängning för de brännbollsbitna och en första inblick i sann brännbollsanda för den nya Umeåbon! Det är vad EFTERSPELET är till för.

Att vi som återvänt till Umeå efter sommaren och insett att vi missat resterande cuper får en chans till. Att de nya studenterna får en uppvisning i vad vi brinner för i Umeå. Ett litet smakprov på vad Brännbollsyran kommer att bjuda på till våren! Att de som spelar Finalcupen får utnyttja att det faktiskt oftast är fint väder även i september och ängarna är fullt dugliga ett tag till! En förlängning på brännbollssäsongen helt enkelt!

EFTERSPELET består av två separata brännbollscuper, som spelas samtidigt. En traditionell cup, EFTERSPELET SEEDAT* och en studentcup, KAMPEN OM CAMPUS.

(*Hit räknas de lag som är seedade från Brännbollsyran 2015 (topp 32), samt de som anser de borde vara seedade i yran eller ändå tycker de har tillräckligt bra lag för att utmana de seedade lagen. Man måste alltså inte vara seedad. ) Tjejen bakom idén till höstcupen är Carolina Ahlberg. Hon studerar sedan två år tillbaka i Umeå och har lika många gånger varit med på både Förcupen och Brännbollsyran. ”-Jag hade turen att få hoppa in i ett lag som behövde en extra tjej och sen dess är jag fast!”. Carolina hade gärna spelat fler cuper men större delen av sommaren befinner hon sig för långt söderut för att kunna vara med. ”De senaste två åren har jag velat spela Finalcupen för att få en avslutning eftersom jag ändå tränat hela våren och det är så otroligt kul att samla ihop laget igen, men det har inte funkat med resten av sommarplanerna”.

 

Förra hösten samlade hon ett gäng kompisar i gruppen ”Spontanbrännboll” och lyckades få till en förmiddag med matcher på ängarna i strålande solsken. Men cupsuget denna sommar var ännu större. ”Jag kommer ihåg hur frustrerad jag var på min sista träning innan jag skulle fara söderut, att jag inte skulle få spela mer seriösa matcher i år. Jag skämtade med mina lagkamrater att det nästan är så jag bokar en flygbiljett upp till Finalcupen. Sen sa jag att jag får styra upp en höstcup istället, mest på skoj, men sedan dess har idén funnits i bakhuvudet”.

Hon tycker att brännbollssäsongen är för kort när vi ändå har fint väder ganska långt in på hösten. ”I våras tränade vi första gången i mars, på hård snö. Så varför ska vi inte spela mer brännboll i september?”. Eftersom Finalcupen låter som en sista cup beslutade hon sig för att döpa cupen till EFTERSPELET. ”Först snackade jag med mina vänner om mina idéer och fick massa feedback. Sedan kontaktade jag IKSU Brännboll och LOKAL (för ett Efterspel kräver en Efterfest!) – där hittade jag flera likasinnade som nappade och efter det var resan igång!”.

Hennes förhoppning är att Efterspelet inom ett par år bli en självklar del i Brännbolls-Umeå. Att de seedade lagen håller igång säsongen längre och att även studentcupen etablerat sig i Universitetets olika program och är en självklar del i kick off och teambuilding hos både nya och återförenade kursare och gäng.  Det blir ett heldagsevent där första slaget går på ängarna kl.11 och finalerna beräknas starta under eftermiddagen. LOKAL fixar festivalkänsla med både musik och matservering! När cuperna fått två vinnare fortsätter kvällen på LOKAL med EFTERFESTEN. Hela dagen blir en försmak till Brännbollsyran, men i mindre upplaga!

Mer info och anmälan finns på www.facebook.com/efterspelet. Vid frågor kontakta efterspelet@gmail.com. Än är det inte över! Vi ses i höst! Med vänlig hälsning EFTERSPELET

 

 

Det glädjer mig oerhört att det finns fler krafter som driver brännbollen framåt och jag tror att studentcupen kan bli riktigt, riktigt bra, Tittar man på den seedade cupen så tror jag det kan bli problem i år (med tanke på hur det gick för höstserien) men får alla lagen i god tid (dvs typ i april/maj) veta att den här cupen kommer finnas så kan man lägga in den i sin planering och kunna delta även i den. Jag ska själv göra mitt bästa för att få ihop ett lag och hoppas att ni andra också gör det. Jag önskar Carolina lycka till med cupen och hoppas att många lag deltar, detta är ett utmärkt tillfälle att visa nya studenter hur underbart det är med brännboll 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.