Olle Fahlström till Dom Röda och allmänt om värvning

En värvning som varit i görningen under en längre tid har nu äntligen gått igenom. Det är precis som rubriken säger att Olle Fahlström från Vi är bäst i Medvind har valt att byta lag till Dom Röda.

 

 

Att värva spelare till ett lag är ingen lätt uppgift och det finns många faktorer att ta med i beräkningen. Vad behöver laget, är det en rollspelare eller en maskin? Vad finns det att välja bland? Vilka skulle kunna tänka sig att byta? Vill dom komma till oss? Hur passar personen in i laget?

Just det sista är viktigt för oss i Dom Röda. Laget grundades för 13 (?) år sedan så bestod laget till stor del av innebandyspelare från Ersboda SKs A-lag, därav lagnamnet Dom Röda. Med tiden så har det bytts ut en del folk men det har funnits en kärna som varit med ända från början. Här nedan ser ni lagbilden från 2005 då dom tog sig till semifinal första gången. Inbitna brännbollsspelare ser då kanske att 5 personer är kvar från den här tiden (Ställ, Kabbe, Stefan, Hjelmér och Adde)

Dom Röda Anno 2005

Sen för tre år sedan så rekryterades det in 4 spelare från Nu är det jul igen (Undertecknad, Frida, Mattias och Ludde), alla 4 var kända ansikten (Då jag och Kabbe är bröder) och det är fortfarande en viktig faktor då det kommer till att rekrytera spelare för oss. Att spelaren man tar in ska passa in socialt då det är en så pass stor del av brännbollen.

Det är också en poäng som kommit på tal ett flertal gånger då vi diskuterat värvningar, ett par prospects som känts bra men inte skulle passa in som en i gänget om vi ville behålla kompisgängskänslan i laget. Men detta kändes inte som något problem med Olle då han är en skön kille som, utöver sitt brännbollsspelande, bidrar med positiv energi och passar bra in i lagbyggarpusslet.

Vad har då Olle för kvaliteter som gör att han lyfter Dom Röda?

Det är ju sen länge känt att vi har dragits med en hel del skadeproblem och har behövt spela med ett skadeskjutet lag. Därför känns det bra att få in en lite yngre talang med muskler som inte går sönder så fort man tar i. Sen ska jag inte skjuta under mattan att Olles arm kommer att göra sig bra i vårat utespel.

Jag brukar vanligtvis inte skriva så mycket om mitt eget lag men idag fick bli ett undantag.

2 kommentarer

  1. FASUS

    Kul och tung värvning! Dock så vet jag väl inte om Olle är känt som något fysmonster, så att han skulle vara lösningen på skadeproblemen känns tveksamt. Grym kastarm dock!

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Jag lever kvar i illusionen att han inte går sönder, sen hoppas jag att jag inte blir motbevisad av verkligheten 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.