Att byta lag – Intervju med Simon Hansson

I och med Olles övergång till oss och min egen resa från Jul Igen till Dom Röda så blev jag lite sugen på att intervjua några spelare som gjort en liknande resa (gått från ett ~17-32 lag till ett topplag). Jag tog därför kontakt med Simon Hansson som numera spelar i BK Rel för att ställa några frågor.

Simon, som kan ses på övre raden andra personen från höger.

 

Hej Simon! Du bytte från Smashboosters till BK Rel, för de mindre insatta kan du väl berätta lite om Smashboosters och din relation till spelarna.

De relationerna är ganska blandade. Mitt gamla lag, en klase bananer, slogsihop med smash för tre säsonger sen. Det var då jag två av mina bästa vänner (en barndomskompis samt en jag känner från gymnasiet) och min sambo från en klase. I smash kände jag olof och en till kille lite ytligt från högstadiet. Året efter gick olof till salming och då värvade jag in ytterligare två kompisar från en klase samt en kille jag känner via badmintonen. Anledningen till värvningarna var att många från ”orginal smash” inte kunde/slutatde.

Hur kändes det att lämna Smash då? Vilka tankar gick igenom huvudet då du gick i bytartankar?

Även om det var rätt beslut så kändes det jobbigt. Det var nog inte så att det kändes som att jag övergav smash, det är mer olofs skapelse och jag hade bara gjort två säsonger där. Snarare var det jobbig att ”överge” de i ”en klase bananer” som jag spelat brännboll med i en massa år samt david från orginal smash som var ungefär lika seriös som jag gällande brännboll. Det som fick mig att tveka längst var dock att jag inte skulle få spela i samma lag som flickvän.

Vad var det som fick dig att välja BK Rel? Hade du tackat nej till några erbjudanden tidigare?

Jag spelar badminton med Stefan sjöström i reel och Peter Holm i Svinto så jag la ut några trevare om att jag var intresserad av att byta lag till något som var mer seriöst än det jag spelade i. Gissar att Stefan la in ett gott ord för mig hos pelle och sen var det som klart. Jag valde väl reel i slutändan för att stefan och jeanette spelade där och för att jag alltid gillat bröderna tobiasson i de brännbollssammanhang jag stött på dem. Hade inte tackat nej till några erbjudanden innan jag sa ja till reel.

Okay! En sista fråga då, du har fått från ett okänt lag (i alla fall för mig) via Smash till Rel. Om det finns någon som är sugen på att göra samma resa, vad skulle du ge dom för tips?,

jo med en klase bananer skapade vi inte mkt rubriker. För mig var det via kontakter men sen också genom att hänga mycket på ängarna i brännbollstider och spela med olika gäng som behöver folk. Alla lag kommer att behöva förstärka för eller senare så visa upp dig.

Tack så mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.