Förcupen

Nu är det bara några ynka dagar kvar till förcupen, årets första riktiga kraftmätning.

Gör man en snabb tillbakablick till förra året så gick BK Rel segrande ur den cupen efter finalspel mot Bränn inte Bullen. Nu har jag dock hört rykten om att BK Rel inte ställer upp i årets upplaga av förcupen vilket gör att dom inte kan försvara sin titel. För den som inte lyckats förtränga förcupen så spelades den i top 3 dåligt väder, åtminstone under min tid som spelare. Vår gruppspelsbana var så blöt att 50-70% av sträckan mellan 1a och 2a kon var en 10cm djup vattenpöl och det var så illa att Hjelmer valde att spela hela gruppspelet i gummistövlar.

Det såg ut ungefär såhär…

stövel

 

 

Men i år så verkar vädret än mer lovande. SMHI gissar på 14 grader och växlande molnighet vilket känns som allt man kan förvänta sig och lite till.

Följande information har gått ut från IKSU Brännboll:

 

ANMÄL ER TILL FÖRCUPEN

Det ser redan lovande ut med anmälningar till förcupen! Vi har redan fyra klara lag som anmält sig. Se till att inte du missar den bästa förberedelsen inför yran, ställ upp med ditt lag i förcupen!

Lördag 21/5 kl 9.30
Kostnad 300 kr
Anmälan sker på dinkurs.se/forcupen

 

Just nu så är det 8 lag anmälda (Mighty Blackout, Plakat, Booyaka BK, Svinto, Dom Röda, Burnouts, SKS, Don’t stop believing) och fler lag på väg att anmäla sig. Som ni ser så är det lag från hela seedningsfältet och det vore kul om nya oseedade lag tog chansen att spela cupen, det kommer finnas möjlighet till jämnare matcher i förcupen än det finns i senare sommarcuper då dom brukar vara lite mer ”stacked”.

Sen efter finalen har spelats så är det den officiella slutspelslottningen vilket brukar vara extremt spännande och först efter den är gjord som lag kan börja sätta upp förväntningar på hur långt man siktar på att gå osv. Det är också då man kan börja spekulera vilka som kommer gå långt. Kanske rent utav blir en ny tippning? Med lite tur så dyker det också upp en intervju med Profeten från Ånge därikring…

 

 

Så, se till att anmäla er redan nu!

 

4 kommentarer

  1. :)

    Frågor:
    Får man spela med ett annat lag som stand-in när ens lag är kvar i cupen, när laget har åkt ut eller får man inte alls?
    Får man ha grepplinda på sitt slagträ?

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Man får bara spela med 1 lag per cup och grepplinda är inte tillåtet men däremot handskar

  2. Malin

    Så kul med förcupen!
    Och ja ifjol….kaos med hagel, reg, snö, regn och tillslut lite sol. Ojoj vilket väder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.