Lottningen

Kanske det mest spännande med förcupen är lottningen. Här nedan ser ni hur det blev i slutändan.

 

Lottning

Tycker att lottningen blev rätt jämn om man tittar på de två sidorna, ”powerhousen” Salming och BK Rel tar en sida var och skulle säga att lagen 5-8 också är jämnt fördelade.

 

Vad finns det för tydliga vinnare och förlorare i denna lottning då?

Plakat Pirat hade nog hoppats på att slippa ett finallag i första matchen.

Lokal fick en riktigt fin lottning och om de presterar så ser jag nog dom i en kvartsfinal i år, för att ta sig dit ska de slå Varför skjuter Sehlberg och High Rise/Västteg.

Bullen har en jobbig väg till final då de måste ta sig igenom Tesa tejp, Uber, BK Rel redan innan semifinal.

Även BK Rel kommer få bekänna färg med Burnouts i 8-del och sen Uber/Bullen i kvart.

 

Vilka kommer få casha in 10 000 då?

De som får chansen är först ett oseedat lag, sedan Kontroll, Fantomen, BCZ och finallagen från nedre halvan är de som får chansen. Tycker samtliga 3 lag har chans att vinna över Salming så länge dom får börja ute och gör en bra match. Kommer bli spännande att se!

 

Slutspelstippning!

Förra året så ordnade jag med ett google drive dokument där man kunde tippa slutspelet och som ni kanske vet så var vinnaren Profeten från Ånge, Per Frank.

Samma sak och regler gäller här.

I det här dokumentet (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NODqXkwiL5pF0h01Ytskz89C8wMKa_UDWcjaAB-x6C8/edit#gid=0)så finns det flera flikar och tanken är att varje person som deltar i tävlingen väljer en flik och döper om den till sitt namn. Därefter så fyller man i hur man tror det går. Om det tar slut på flikar så finns det en som heter ”Orginal”. Det man då ska göra är att duplicera den här fliken, och inte fylla i den ”för att den var liks tom”.

Poängsystemet fungerar enligt följande: Rätt lag på rätt plats i 16-del ger 1 poäng. i 8-del 2 poäng, Kvart 3 poäng, Semi 4 Poäng och Final 5 poäng. Prickar man vinnaren rätt så får man 7 pinnar.

Vinnaren av turneringen får en monstruös brännbollscred och kan titulera sig ”Brännbollsguru” under ett helt år. Hen får dessutom (kanske) vara med i en exklusiv intervju här på bloggen. Jag kommer låsa dokumentet så att ingen kan ändra i det på fredag morgon. Fram till dess är det fritt fram att delta.

 

Kom ihåg att även tippa vilka som tar sig till 16-dels final om det står flera namn i någon ruta.

Må bäste tippare vinna!

15 kommentarer

  1. PlakatPirat

    PlakatPirat hade absolut hoppats på ett annat lag i 16-del, men thats life. Vi tänker i alla fall kämpa. Kanske kan vi locka med våra guldpengar? Eller så har vi pistoler…

  2. Klas

    Spännande lottning. Ska bli kul att kolla på alla fina matcher i år. Jag undrar dock när den ”övriga” lottningen släpps? Som utsocknes vill man ju gärna vem man ska spela mot och vilken väg man har in om man jagar en seedningsplats. Vi är ju en del lag som står på kö 🙂

    • Brink_ÖRS

      Enligt arrangörerna ska hela lottningen med slutspelsträd släppas någon gång idag, vet dock inte vilken tid.

  3. Malin

    Klas, lottningen med baner och sånt kommer när Gurra är klar med hela schemat. Han skulle mata in allting i appen i år också, vilket lär ta en stund. Brukar vara i början av denna vecka (jag gissar på i morgon tisdag).

    Det ska bli spännande att se och börja lägga upp sin egen plan för vilka matcher man måste följa 🙂

  4. Klas

    Kanon. Tack för svaren allihopa! Brännbollspeppen är som vanligt orimligt hög här nere i söder. Har svårt att hålla vettiga lektioner för tillfället (jobbar som lärare). 🙂

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Det stämmer, På Bana 1 spelar inte utan de har enligt rykten slagit ihop med kom till sekretariatet, eller åtminstone har några bytt till det laget.

      • Anders

        Då är det bara 31 seedade lag som går in i turneringen i år! Vilket lag tror du kommer ta denna utmärkta chans att bli seedade, utan att behöva möta seedat motstånd?

        • Brink_ÖRS

          Det är, för mig, bara okända lag som får chansen att slåss om den ”fria” seedningsplatsen.

  5. Jonny

    Spännande lottning, vore kul att få en mer djuplodande analys. Ex gruppen med kom till sekretariatet och fastball som om jag läser rätt får möte esox i slutspelet… Om jag förstod ovan rätt så har alltså på bana 1 slagit ihop sig med kom till sekretariatet vilket borde innebära att de har ett slagstarkt lag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.