Bra gruppsspelsmatcher

Nu när spelschemat har släppts tänkte jag att vi dyker ner i gruppspelet litegrann för att se vad vi har att se fram emot på fredagen. Som vanligt så brukar fredagen oftast handla om att strosa runt på ängarna och njuta av atmosfären på ängarna, kika på snygga outfits och bara njuta av glädjen som ängarna är fulla av. Oftast är brännbollsmatcherna av ganska medioker kvalité eller så är de väldigt ojämna, men det finns några guldkorn som man kan kika på!

 

Fredag 09:00

Bana 14: 

Don’t stop believin möter Hawaii Rainbow Warriors.

Don’t stop believin har varit med på ett par förcuper och Hawaii Rainbow Warriors är ett peppat lag som kan spela brännboll, kanske inte en absolut toppmatch men tror att det kan vara en jämn och rolig match att se på.

Hawaii skriver såhär på deras facebooksida:

”- En dödskamp mot DSB. En gång i tiden var vi vänner. Vi älskade varandra. Vi tog kulor för varandra. Vi bröt bröd. Vi var Ying och Yang, King och Kong.

Så är det inte längre. När vi vid vad som i framtiden kommer att kallas för ”Lottningen” hamnade i samma grupp förändrades allt. Nu kommer det starkaste laget att stå kvar. Det kommer att vara vi.”

 

Bana 22:

One Hit Wonders  mot Ö-vik Redsocks Red

One Hit Wonders är även dom ett lag som setts till på ängarna såhär under försäsongen, ett lag som vet hur man spelar brännboll även om de kanske inte tränar riktigt tillräckligt, eller dricker lite för mycket öl för att närma sig seedning. Ö-vik Redsocks kan inget brännbollsfan undvika att känna till.  De lyckades vinna peppyran förra året (oklart vilket redsocks lag) och brukar vara väldigt peppade! Jag räknar nog med att Redsocks tar hem den här segern, men samtidigt är det två slag och allting kan hända.

 

Bana 11:

Bränn inte Bullen mot Den Glada Dansken BK

Jag räknar kallt med att Bullen kommer vinna den här matchen med rätt mycket, men Glada Dansken var seedade för något år sedan så bevisligen vet de hur man spelar brännboll. Nivåmässigt skulle jag säga att det är den bästa matchen under hela 09:00 omgången även om det kanske inte är den jämnaste. Jag förväntar mig att Davva och Olle kommer dåna in lite poäng samt att Pernilla kommer trixa till det med något lågslag för lite extra poäng.

 

Fredag 12:30: 

 

Bana 19: 

Fantomen mot SKS

Gamla rutinerade spelare möter unga laddade. SKS är ett av de lagen som tränat allra hårdast de senaste åren och gör ständigt framsteg, här drog de dock lite av en nitlott då de kommer få stora problem mot Fantomen. En av omgångens bästa matcher där det åtminstone kommer bli lite nerv och lite tempo i spelet.  Jag tippar dock på att SKS kommer dra det kortaste strået och får hoppas på en bakväg till seedning (som dock verkar gå via Bränn inte Bullen). Otur med lottningen för SKS kan man lugnt säga.

Bana 28:

Tyngre brännboll mot Herman och Hans Hund

Tyngre brännboll har synts flitigt i sociala medier, men jag har tyvärr ingen aning om hur duktiga de är på att faktiskt spela brännboll. Herman och hans hund (HoHH) har däremot spelat en längre tid och har deltagit i många sommarcupen (åtminstone delar av laget). Det här kan bli en riktigt intressant match att kika på, har ingen stabil grund att stå på då det gäller tippningen men jag säger ändå HoHH med tanke på deras rutinövertag.

 

Värt att nämna:

BCZ mot Storspov (Bana 27)
Ö-vik Redsocks White/Årsmark/Samlaget (Bana 32)

 

Fredag 16:00

Bana 11:

(Alf) Purde möter Boston Bruins Årgång 79.

Boston som kanske slagit på den största trumman av alla lagen och deras 10-års jubileum kan inte ha undgått många. Tyvärr har de tappat Wälitalo och Nevalainen men värvat in Rännar, Jörgen Nilsson samt Ronak (Som såg bra ut de lilla jag såg på förcupen). Alf Purde har varit seedade många år och kommer inte ge sig utan en ordentlig kamp. Jag tror att utespelet kan vara avgörande här då det kommer gälla att inte ge bort billiga poäng. Det vore väldigt snopet för Boston att få avsluta sitt 10-års jubileum redan i gruppspelet med tanke på att de var i semifinal för 3 år sedan.

Bana 3:

Fastball möter Kom till sekretariatet

Ett fastball som tappat Lindman till Rel möter ett kom till sekretariatet som fått förstärkning av På Bana 1. Två lag som är hungriga efter en seedningsplats och det ska bli spännande att se vem som går vinnande ur denna kamp. Då ingen av dem är seedade så betyder det att ett av laget kommer få fila på framtidsplanerna redan fredag kväll. Jag sätter mina pengar på Kom till sek.

 

Bana 30:

Hårt och Fort (seedat 23) möter Traktor MS.

Hårt och Fort fick en billig seedningsplats förra året och möter ett Traktor MS som har spelare som spelat i Übermensch så jag tror att Hårt och Fort kan tappa sin seedning redan första året. Vet dock inte hur laddade och hur mycket något av lagen har tränat.

 

Bana 14: 

Hjärnsläpp mot Burnouts

Burnouts som fått en nytändning sen namnbytet och har stundvis sett riktigt heta ut (Semifinal i förcupen) möter ett Hjärnsläpp som har tappat lite udd sen Stefan och Jukka lämnat laget. Burnouts borde vinna denna någorlunda smärtfritt men har potential att bli en bra match helt klart!

 

Lördag 08:00

Bana 11/13:

Kanske årets mest spännande pool. I den här poolen så återfinner vi Loco Bob, Suger som Wettex samt Det är en Pyroman på plan. Loco Bob är just nu seedade 11 så måste se dom som favoriter. Men både Suger som Wettex och En pyroman på plan har varit med länge och kan utan tvekan vinna mot Loco. Kommer bli många spännande matcher i den här gruppen.

 

Har jag missat några spännande möten?

11 kommentarer

  1. Brink_ÖRS

    Ö-vik Red Socks White spelar på bana 32. Kul att båda lagen får plats på bloggen i år. 🙂

    Det lag som vann Peppyran var ett axplock av spelare från båda lagen, helt enkelt de spelare som var tillgängliga för att åka upp och plocka hem bucklan.

  2. Jonas H

    Du har Übermensch vs Estamos också. Vet dock ej hur bra Estamos är numera, ryktet säger att de haft svårt att få ihop en trupp, men med rätt folk och rutin kan det bli bra lir!

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Jag satt och kikade på den gruppen men valde bort den, men helt klart en matchup värd att nämna

  3. Malin

    Kul inlägg! Ibland önskar man att alla banor filmades, då kunde man se matcher i efterhand. Det är så svårt att välja nu. Man vill vara överallt. 🙂

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Korrekt, jag missade den rubriken i dokumentet… Tyckte det var konstigt att inga lag spelade lördag morgon 🙂

  4. Johan

    Jag tror ”Vamos a la playa” mot ”Högst är större än Längst” blir en bra match. Bana 19 kl 16.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Jag såg nog det som en säker seger för Högst, får se om jag blir motbevisad 🙂

      • Mattias

        Vamos är i år såmre än på många år och mer onyktrare än något år tidigare.. Så förlorar dom med mindre än 50p får dom vara nöjda…

  5. Johan - Loco (C)

    Vi har en riktigt rolig grupp i år som ovan nämnts (Loco Bob (seed 11), Pyroman, Suger som Wettex.)
    Enligt uppgift skall även det fjärde laget vara ett lag bestående av A-lagsspelare från Leksands hockeylag.

    Roliga matcher och vädret ser ut att vara på vår sida. Lycka till på yran allihopa och hoppas att några kan sätta stopp för Salming i år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.