Klokt beslut att behålla Vattenfall, Posten, SPAB och Telia Sonera.

 

I dag röstade Sveriges Riksdag emot det förslag som den borgliga regeringen har lagt fram om att sälja ut och privatisera delar av Vattenfall, Posten, SPAB och ytterligare delar av Telia Sonera.

Tidigare erfarenheter när man har sålt ut statlig och kommunal verksamhet, har visat på sämre service för medborgarna, dyrare priser för brukarna och sämre anställningsvilkor för de som arbetar i företagen.

Ett exempel är Elmarknaden, sen den avreglerades har priserna stigit med närmare 500%, SJ är ett annat exempel där det nu råder kaos på den avreglerade marknaden. En del påstår att det har blivit billigare att ringa sen telemarknaden avreglerades, fast det beror mestadels på teknikutveckling. Innan avregleringen var Sverige det land i hela världen som hade de lägsta priserna på telefoni.

Jag har mycket svårt att förstå hur borgarna tänker då man vill sälja ut viktiga företag i samhället som vi äger tillsammans. Det verkar handla om kortsiktigt ideologiskt tänkande att privatisera väl fungerande företag som dessutom drar in en massa pengar till statskassan. Det känns glädjande, att Riksdagen i dag har tagit ett mycket långsiktigt, klokt och ansvarsfullt beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.