1:a Maj

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }

 

Började dagen på Ålidhems centrum med att lyssna på Appeller av Ulf Liljegren, Åsa Zetterberg, Eleonore Larsson och Helén Pettersson. Vi fick på Ålidhem bland annat höra tal om den nu ökande arbetslösheten och barnfattigdommen samt att Socialdemokraterna inte skulle acceptera att människor ställs utanför samhället. Sen blev det att gå i 1:a Majtåget till Döbels Park och sedan till Rådhustorget för att lyssna på fler Appeller och huvudtalaren Lars-Anders Häggström som är förbundsordförande för Handelsanställdas förbund. Samtliga talare talade om ett nytt och rättvisare Sverige. Riktigt bra av Lars-Anders att ta upp hur mycket skillnaden mellan låginkomsttagare och höginkomsttagare har accelererat de senaste åren, samt hur den Borgliga politiken nu håller på att slita sönder hela vårt samhälle med ökade klyftor och orättvisor som följd. Lars-Anders talade även om det helt felaktiga beteendet av Anders Borg då han som finansminister uttalar sig om att Handelsanställda skulle ha för höga ingångslöner. Det visar tydligt vilken människosyn Moderaterna har då de ifrågasätter de lägsta lönerna samtidigt som man gynnar de som redan nu är förmögna.

Lyssnade senare på andra tal bland annat av Håkan Juholt som talade om att Pingviner organiserar sig bättre än vår Borgliga regering, de har förstått att det är bättre att hjälpa varandra istället för att skapa onödigt mycket konkurrens och utslagning av människor.

Många tal handlade om det helt absurda borgliga Fas3 systemet som nu har blivit en förnedrande återvändsgränd där långtidsarbetslösa har fastnat. Vi behöver åter igen en politik som handlar om solidaritet, långsiktiga hållbara investeringar och vettiga utbildningar.

Jag har i dag hört många kloka och intressanta tal, jag längtar redan nu tills nästa års 1:a Maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.