Gratulerar Vänsterpartiet till ett bra val av partiledare

 

 

Det känns riktigt skoj att Vänsterpartiet valde Jonas Sjöstedt som ny partiledare. Nu har både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna partiledare som är mycket skickliga retoriker. Jag tror att det här kommer att innebära, att frågor som berör norra Sverige kommer högre upp på den politiska agendan. Jag ser verkligen fram emot att se och lyssna på kommande debatter.

Förhoppningsvis kommer nu miljöfrågorna att få ett större utrymme. Det känns skoj att både Olof Palme och Göran Persson var på rätt väg med det "Gröna folkhemmet",  Det skulle kännas riktigt bra om Sverige efter valet 2014 återigen kunde bli ett land som går i bräschen för en hållbar utveckling.

Kan inte heller låta bli att tycka att Vänsterpartiets målsättning med sex timmars arbetsdag är intressant. Visst kommer det att kosta mycket pengar, samtidigt ska man veta att vi aldrig har producerat lika mycket med så lite personal som vi gör nu. Det är bara att se hur våra arbetsplatser ser ut nu och hur det såg ut på femtiotalet. Vi har även nu en mycket hög arbetslöshet, varför inte försöka att dela mer på våra arbeten, det skulle garanterat skapa fler arbeten än att sänka lönerna för de som redan nu har sämst betalt. Fler händer behövs i många näringar. Inte minst i stat, kommun och landsting.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.