Moderaternas arbetslinje ända in i graven.

 

 

Hör nu att Reinfeldt vill att man ska arbeta tills man blir 75 år. Jag har själv ett fysiskt tungt arbete och är mycket glad om jag klarar av att arbeta tills jag blir 65 år. Att Moderaterna dessutom har skrotat Arbetslivsinstitutet och gjort kraftiga nedskärningar på Arbetsmiljöverkets verksamhet kommer inte att göra det enklare för de som har fysiskt tunga eller psykiskt påfrestande arbeten.

Med tanke på att vi nu har en rekordhög ungdomsarbetslöshet och en rekordhög produktitivitet bland de som arbetar känns det som ett mycket märkligt uttalande. Fast representerar man en så kallad arbetslinje (funderar på varför man kallar Moderaternas arbetsmiljöpolitik för "arbetslinjen" då den har resulterat i verklig massarbetslöshet) där man ifrågasätter de målsättningar som finns att kunna gå ner till sex timmars arbetsdag ska man kanske inte ens bli förvånad över den ambition som nu uttalas om att vi ska arbeta till vi blir 75år.

En fråga som slår mig, är att Reinfeldt nu säger att man ska kunna erhålla studiemedel efter 54år, samtidigt som Björklund vill sortera bort den teoretiska delen av de yrkesinriktade utbildningsprogrammen.

Jag hoppas verkligen att vi i framtiden kan få en männsklig framtid både för de som är gamla och slitna efter ett hårt yrkesliv. Samt för de ungdommar som nu utsätts för en rekorhög arbetslöshet och en borglig politik där man helt obegripligt vill sänka lönerna för de som nu är unga. Jag undrar hur många politiker som tänker på hur mycket tuffare det är att vara ung i dag jämfört när jag var ung på 80-talet. Då kunde man relativt enkelt hitta hyfsat bra arbeten och bra och billiga bostäder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.