Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Socialdemokraternas kongress.

Lyssnade på Mona Sahlin på lunchen idag.

Socialdemokraternas partikongress är tydligen i gång nere på Älvsjömässan. Verkar till och med som att kongressen heter "JOBB" kongressen.

Låter jättebra att fler politiska partier vill skapa jobb men återigen funderar jag över vad man menar med "vi vill skapa jobb".

Låt oss konstatera att politiker skapar inte jobb!!

Ett och annat offentligt jobb skapar väl politikerna men är nog inte det man syftar på.

Politker skapar förutsättningar för företagare att skapa jobb.

Skapa förutsättningar för företagande och företagare så vi vill, vågar och kan utveckla företagen som kommer jobben som ett brev på posten.

Hörde att Lilly i Lycksele hade en motion uppe, blev visst avslag men bra att länspolitiker syns även nationellt.

Med soliga hälsningar

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Lilly Bäcklund

    Hej Robert. Kul att du tar det av vad som händer på vår jobbkongress, många bra beslut som diskuterats under det senaste året ute i de lokala partiföreningarna är det underlag som vi här nu beslutar om i det vi kallar för riktlinjer. Nej det var ingen motion som jag hade skrivit men det var en motion som var under mitt ansvarsområde här på kongressen, motionären ville att det skulle inrättas en nationell myndighet med ansvar för validering för våra ”nya” svenskar som är i behov av att omvandla sin kunskaper både teoretiska och praktiska till de svenska förhållandena. se nästa inlägg

  2. Lilly Bäcklund

    forts. förra inlägget. kongressen beslutade att motionen blev besvarad. istället beslutade kongressen på mitt förslag i riktlinerna att en validering är viktigt och att det är lika viktigt för alla inte enbart våra nya svenskar, med dagens snabba förändringar i arbetslivet kommer validering av olika slag att behövas mer och mer. och att ett likvärdigt bedömningssätt finns i vårt land, som det ör ny kan det bli ”lokala” bedömningar eftersom det inte finns nationella kriterier för detta viktiga område.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.