Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

En vecka i tillväxtland

Tillbaka från en vecka i Stockholm.

Träffade konkurrensverket angående nya lagstiftningen kring kommunal konkurrens, mycket intressant möte. Det kommer nog att få konsekvenser efter nyår.

Förutom jobb hann jag och min sambo med inspelningen av parlamentet, en god middag på söder, kryssning till Åland, besök i Ösmo och en lång bastu.

Passerade Essingeleden på söndagmorgon och det stod 5 byggkranar inom ett område som kanske var 100 x 100 meter. Det verkar inte riktigt som om lågkonjunkturen har drabbat området.

Funderar ofta på vad det är som driver utveckling. Vad driver utvecklingen i Stockholm? Är det bara det faktum att det är huvudstad och att staten driver på, eller är det som med uran i atombomber, att det behövs en viss kritisk massa för att det ska smälla till ordentligt?

Det kanske är så enkelt att det bara behövs människor som samlas på samma plats , människor skapar arbetstillfällen och inte tvärtom att arbetsttillfälllen drar människor till området?

Svåra frågor utan enkla svar.

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Hej hej, gamle man. Kommer revideringen av KL den 1 januari som bestämt eller? Vilken påverkan kan den lagen ha på ex. caféet aktiviteten? Kommer en sån verksamhet att vara oförenlig med de restriktioner (som jag förstått) ska komma? =)

  2. Robert Salomonsson

    Hej Jimmy.
    På näringsdepartementet säger man att den ska börja gällla första januari, och om det då är självsuggetion eller fakta vet jag faktiskt inte riktigt. Utan att vara insatt i caféet på aktiviteten så skulle jag nog säga att det inte är något problem i dagsläget. syftet är att hindra osund konkurrens, dvs riktade subventioner eller annan nyttjande av kommunal särställning som snedvrider en konkurrenssituation. Jag tror nog vi kan fortsätta fika i Storuman framöver.

    Lev och må.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.