Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Bloggen, nutidens forum för politik?

 Förr i tiden när jag var ung, eller snarare liten, diskuterades politiska frågor på konsum, ica eller i kön till systemet. I dag har bloggar på nätet intagit en roll som den nya politiska arenan, åtminstone på lokal politisk nivå.  Eller har dom egentligen gjort det?

När man tittar runt i de kommunala bloggarna i länet så tenderar det att vara en ganska begränsad skara lokalpolitiker som uttrycker sina åsikter på nätet.

Det finns i huvudsak tre grupper skribenter, lokalpolitiker som skriver under sitt eget namn, samhällsmedborgare som skriver under eget namn och en grupp som skriver under pseudonym.

I Storuman har vi fått exempelvis "storumankorren" och " fjällräven" som skriver under alias och ibland har jag funderat om det är bra för den lokala debatten.

Om budskapet är trovärdigt och genomtänkt kanske det inte spelar så stor roll vem som står bakom. Om jag däremot som skribent kandiderar på kommunalrådsposten så kanske det är otaktiskt att inte tala om vem som har så kloka tankar.

Om syftet är att väcka frågor och argumentera i sakfrågor kanske det inte spelar någon roll vem som tycker eller påstår något, eller har det det?

Har inte riktigt bestämmt mig än men jag tror definitivt att fenomenet med anonyma "tyckare" är här för att stanna.

Gott nytt år till alla i länet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.