Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Staten mot kapitalet

 Balticgruppen med Krister Olson i spetsen går till attack mot Västerpartiet i Umeå och informerar om att Balticgruppen kanske kommer att flytta sitt fokus på grund av vänsterns ökade inflytande i kommunen.

"spottar på demokratin" var det någon som skrev.

Att företagare flyttar fokus, lägger ner verksamheter eller kanske etablerar verksamheter på grund av det politiska klimatet är inget nytt, hoppas ingen tror att Krister är först i världen med denna åtgärd. 

Det som dock är kontroversiellt är att så tydligt marknadsföra sin ståndpunkt och inte, som många andra, vidta åtgärder utan att hänvisa till det politiska klimatet.

Om den politiska kartan får konsekvenser, så är det väl rimligt att det blir känt, på samma sätt som andra politiska konsekvenser effektivt marknadsförs i media.

Samhället behöver företagarna likväl som företagarna behöver politiken och Balticgruppens reaktion borde ses som en varningssignal i stället för att ses som kapitalets arrogans.

Robert Salomonsson ordförande Företagarna Västerbotten

2 kommentarer

  1. Mattias Eriksson

    Visst är det så, men!! Tycker att hans inlägg var lite ”bad loser” aktigt, om jag inte får som jag vill så…….
    Lite trampar han på demokratin i min mening, men han har all rätt att uttrycka sin åsikt….så har också Väsnterpartiet och Tamara Spiric…

  2. Urban Bengtson, idékonsult

    Precis det som behövs, företagare och näringsliv som är ”politiska” och visar det utåt.

    Det är en stor skillnad på entreprenörer och politiker i utåtagerande. Entreprenörer ska tala om vad man anser är bäst för sitt företag medan politiker inte ska tala om vad som är bäst för ens företag utan informera om sin politik för bättre företagande (förutsatt att man vill det).

    Att från politiskt håll i Umeå påstå företag har för stor makt och påverkar för mycket i Umeå är att tala om att man vill styra det till mindre makt. Milda makter för en sådan politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.