Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Rätt beslut av landstinget

Nu verkar landstinget ha tagit sitt beslut angående nedläggningar av ambulanser och sjukvård i inlandet.Det måste väl vara ett rimligt beslut.

De som tagit beslutet är människor valda av oss medborgare och rimligen bör de vara kloka och strategiska, eller hur?

Dessutom är det ju en satsning på sjukvården i inlandet, vilket borde vara bra för Västerbotten.

Nu råkar det ju vara så att det är massiva protester från stora delar av länet. Gamla, unga, företagare, friska, sjuka har kraftigt protesterat mot beslutet.

En analys av situationen måste rimligtvis vara att vi antingen har  landstingspolitiker som är totalt oförmögna att förklara och motivera sina beslut eller att stora delar av befolkningen inte förstår sitt bästa.

Jag är lite osäker på vilken situaition som är värre men jag måste erkänna att jag har inte heller lyckats förstå hur beslutet ska vara positivt för utvecklingen i länet, gynna näringslivet, rädda liv, och ligga i den politiska linjen att länet ska utvecklas och blomstra.

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Västerbotten

En kommentar

  1. Nisse

    Det måste anses helt vansinnigt att inte dra ner på kultur och länstrafiken, samtidigt som man riskerar medborgarnas liv. Dessutom, leder besluten inte till någon större inflyttning till inlandet. Men vi har de politiker vi förtjänat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.