Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

E12 näst intill oframkomlig

Om E4 till Stockholm skulle ha samma framkomlighet som E12 i dag har om man ska åka till Vasa, så skulle det vara ett jädrans liv.

Förjetrafiken är i konkurs , drivs visserligen vidare men framkomligheten motsvarar många betongsuggor och många djupa gropar i vägen.

Företagarna, kustösterbottensföretagarna och kvarkenrådet träffades i går i Vasa för en diskussion kring kvarkenförbindelsen.   Det är dags att regeringarna på båda sidor kvarken tar sitt ansvar och löser förbindelsefrågan snabbt. Okej, vi kan vänta med en bro till Vasa ett tag men vi måste få en bättre förbindelse till umeås närmaste stad.

Det är idag ungefär 10 mil fågelvägen men transportmässigt skulle Vasa nästan lika gärna ligga i Norrköping.

Dags att hitta en bra lösning

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Västerbotten

3 kommentarer

  1. Robert Salomonsson

    Delar din upfattning Lisbet. Det tråkiga just nu är att man på något vis hackar upp stråken i nationella specialsträckor som i ett rally. Om E4 skulle vara jättebra i länet men när vi kommer till Öviksgränsen så skulle det ta 4 timmar att lyftas över länsgränsen med en lyftkran, vore nog inte det så muntert. Nu pratar vi en nationsgräns och då verkar det vara lite mera acceptabelt att det ska ta tid och även kosta multum.

  2. Maria N

    Att vasatrafiken är i konkurs, men ännu drivs, beror på att R Grönvall vill pressa ut maximalt med pengar för att täcka upp förluster inom annan affärsverksamhet. Han skulle förbjudas att driva den viktiga kvarkentrafiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.