Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Behövs organisationen Företagarna?

Tilbaka i Storuman efter en gårdag som började 04.30 med resa till Umeå och årsstämma i Företagarna för att sedan åter vidare till Högheden utanför Glommersträsk för 50 års firande, lång men trevlig dag.

Jag brukar inför årsstämman fundera kring om vår organisation behövs, fullt seriöst, det kan vara nyttigt att ifrågasätta sådana saker lite då och då.

Jag har aldrig, åtminstone inte ännu, mött någon rikspolitiker, lokalpolitker, landstingspolitiker eller tjänstemän inom offentliga organisationer som hävdat att det inte är viktigt att företagens villkor är goda och att företagens väl och ve är viktigt för samhället.

Trots det kan man när man ser sig om i samhället göra några reflektioner.
Först lite positiva saker, inlandsinnovation, Barbro Lundbergs arbete med regional kompetensförsörjning, ROT avdrag, förslag ekofrizon i norrland.
På negativa listan finns exempelvis Landstingets agerande i sjukvårdsfrågan i inlandet där signalvärdet vida överträffar besparingen, utan att räkna in den rent medicinska aspekten.  Indragning av flyktingverksamheten i Vilhelmina, nedläggningen av Gunnarns flygplats är andra lokala/riksnivåbeslut som påverkar tillväxtviljan, möjligheterna, viljan att anställa och skapa ny arbetstillfället betydligt mer än vad man tror. Det är i alla fall min övertygelse.

Så behövs då Företagarna?

I nuvarande situation där alla vill  vårt bästa men många beslut är rent av företagarfientliga, så är vår roll att föra fram företagens villkor och förslag på hur vi kan skapa en företagsvänligare region superviktig.

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Västerbotten

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.