Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Avancemang med nöd och näppe, and the show must go on.

Manchester United avancerade igår i UEFA:s Champions League och till en början hade dom matchen. Dom hade spelet, chanserna och så även ledning med 1-0 efter mål av den framtida stjärnan Hernandez ,även kallad Chicharito. Snyggt framspelad av Rooney dessutom.
2-0 ledningen kom så småningom när Chicharito blev tvåmålsskytt och det gav United övertro på resultatet. Målet kom trots allt i minut 75.

Sen tog Marseille tag i matchen på ett sätt United inte var förberedd på tror jag.
Marseille hade chanserna och pressade United hårt och reduceringen kom efter ett självmål av United-backen Wes Brown, i 82′ och då var Man U i rejäl gungning men lyckades tillslut hålla undan och avancera efter totalt 2-1.

 

____

 

Ikväll blir det en helt annan tillställning. Stamford Bridge intas givetvis av hemmalaget Chelsea men så även danskarna FC Köpenhamn med ett antal svenskar i spetsen.

Chelsea har redan 2-0 om jag inte missminner mig och kommer inte ha några som helst problem med kvällens match. Avancemanget är spikat och Blues blir även det tredje engelska laget att ta sig förbi åttondelen – Arsenal är laget som fick tacka för sig efter en totalt sett uddamålsförlust mot de spanska mästarna Barcelona.

 

____

 

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson stängs av Fem (!) matcher efter all galla han öst över dommarkåren i England. Han kommer missa Cup-derbyt mot lokalkonkurenterna Manchester City och även den livsviktiga matchen mot Arsenal den 1 maj – tappar dom titeln här?

____

Michael Jackson återuppstår? Nja, men Fulhams ägare Mohamed Al Fayed har bestämt sig för att resa en staty för Pop-ikonen på Craven Cottage i London.
– Michael Jackson var verkligen en legend, säger Al Fayed.

____

Jens Lehmann återuppstår däremot!
Målvaktslegendaren var med under Arsenals storhetsperiod i början på 2000, då med Henry i spetsen.
Nu är det annorlunda, och efter Arsenalmålvakten Szczesnys fingerskada så beslutar Arsene Wenger att kalla in den gamle Legendare, som la handskarna på hyllan efter nåt avslutade år i Stuttgart.
Han är medveten om att han främst är till som backup och förnekar även att den gamla rivaliteten med nuvarande förstemålvakten Almunia finns kvar.

– Det var bara för några dagar sedan som de kontaktade mig för att höra om jag kunde hjälpa till, och jag tackade ja direkt.

– Jag känner det här Arsenallaget och jag är säker på att vi kan vinna ligatiteln. Om jag kan hjälpa till med det – så är det bara bra. Säger den, återigen aktive, målvakten.

____

När vi ändå är på gång med Arsenal så kan jag meddela att den förre arsenalspelaren Emmanuel Petit kapar Arsenals nyckelspelare jämns med fotknölarna.
– Arsenals nyckelspelare verkar bryta ihop, säger han enligt the Sun.
Kan man säga emot?
 

____

Manchester Uniteds stjärnytter Nani kommenterade nyligen på twitter, de flyttrykten som florerar om denne. På Twitter skriven han:
”Har har sett några falska rapporter i pressen. Jag vill att ni ska veta att ni får sanningen från mig. Jag älskar Manchester United.” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.