*** Kerstins Fotoblogg ***

Djurens Ö

http://djurenso.se/

Ligger och ser på Djurens Ö på TV4. Vilket fantastiskt program. Har sett det förut, men det är längesen. Lili och Mog hjälper alla möjliga djur. Djur som hamnat i olika situationer som dom själva inte kan ta sig ur. Tex djur som fastnat i nät, krokar eller annat. Ojleskadade fåglar. Djur som kommit in där dom inte ska vara, och där dom själva inte tar sig ut ifrån.

Lili ger tittarna lite tips som man själv kan påverka.

* Har du vattentunna på gården? Lägg över den med hönsnät eller stoppa ner en pinne att klättra på så drunknar ingen.

* Täck över brunnar eller annat hål i marken så ingen faller ner.

* Släng ALDRIG saker i naturen. Krokar, linor och annat kan bli en LIVSFARA.

Jag är en djurvän själv och skulle aldrig kunna plåga ett djur och vill heller inte att djur i vår natur ska skadas för att vi är så korkade och slänger en massa saker i deras "bostad"

 

Sen blir jag förbannad på dig/er som lämnat 2 kattungar i Storsävarträsk i helgen. Lätt att bara köra iväg och släppa ut dom i en by.. Känner man sig lättad efteråt då?? Har man gjort sig av med problemet på rätt sätt??

(Om det av en händelse inte var på detta sätt ska jag personligen be om ursäkt, men det verkar inte vara så.. )

Jag har själv haft många djur i mitt 32 åriga liv, men aldrig har jag bara släppt ut nåt djur till sitt öde. Antingen har jag gett bort djuret till någon jag litar på eller så har jag varit till Veterinären som fått ge en spruta som avslutar djurets liv. Jag skulle ALDRIG bara kunna släppa ut djuret..

Tack för mig för denna gång!!

 

Kram Kerran 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.