Lammrostbiff med rostade rotsaker och getostcremé

Godis!

Recept för en:

180-200g lammrostbiff

Palsternacka ca 25g

Rödbetor ca 25g ( Färska )

Morot ca 25g

Mandel potatis ca 25 g eller 4-6 st

Vitlök 2 klyftor

Getost 25g

Creme fraish 1dl

Salt och peppar efter smak.

Olja ca 1 msk ( värmetålig olja)

Grilla rostbiffen på hög värme i en grillpanna eller på grillen, in i ugnen på ca 125 grader i ca 10 minuter eller tills man ser att köttsaften är klar, låt  svalna i rumstemperatur, till ljummen.

Skala rotfrukterna och dela i 2x2x2 cm stora bitar och lägg i en ugnsform som är smord med olja.( Mandel potatisen behöver ej skalas bara tvättas)

Lägg även i vitlöksklyftorna hela, samt salta och peppra efter behag. Men använd mer salt än ni tror. Rotfrukterna behöver ganska mycket utan att bli för salta. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter eller tills de känns klara, använd en sticka att känna med eller gaffel. Vänd rotfrukterna EN gång i halvtid. För många vändningar, då rostas rotsakerna inte och om man inte vänder så kan de brännas.

Cremé: Kantskär osten om den har som chevre ett lager "mögel" ( den skall ha det ) och smula den i en bytta blanda i cremé fraishen salta och peppra samt blanda den noga eller vispa snabbt.

Servering: skiva rostbiffen tunt och lägg på en bädd av rotsaker toppa med cremén, rotsakerna skall vara varma och rostbiffen ljummen.

Allt detta bör intas tillsammans med en Petit Chablis tex som finns från runt hundringen i fantastisk kvalitet.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.