Helgens Recept: Parmesan Tagliatelle med fläskfilé.
Parmesan Tagliatelle med fläskfilé. ca 4port
400gr tagliatelle
600g fläskfilé
2st schalottenlök
2st lagerblad
4dl rödvin
6st vitpepparkorn
1msk smör
1msk brun farin
2,5dl matlagnings grädde
2dl basilika
parmesan, salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen och sila bort vattnet. Putsa och tärna upp fläskfilén och stek sedan klart den i stekpanna.
Börja sedan med att fräsa den finhackade schalottenlöken i smöret. Sedan häller du bara på rödvinet och tillsätter även lagerblad, vitpepparkorn, och brun farin. Låt det sedan koka upp och sedan fortsätta koka försiktigt tills såsen reducerat till ca en tredjedel. Tillsätt sedan grädden, grovhackad basilika och fläskfilén och låt koka upp igen. Salta och peppra efter smak och avsluta med finriven parmesan. Vänd sedan ihop såsen med pastan och servera direkt.
Jag rekomenderar starkt detta 😉
Senaste kommentarerna